Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?

Публикувано от general 
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
08-02-2011 - 10:26:03
Който може-работи и изкарва пари, който не може - плюе политиците. Т.е. търси си виновни, че не е успял в живота.
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
09-02-2011 - 19:21:21
Quote
камелия
Quote
batko

Бъркаш ама много яко.Народа гласува за Бойко щото Доган го втрещи с онази изява в едно село.Не щото харесва Бойко а щото не иска оня с прашките дедо Симо ментата и феса.Същия този народа така гласува и за драгалевския мангал и за царя менте.на следващите избори ще гласува за друго менте което му обещае безплатни реки от мед и масло.

Да разбирам ли, че ти просто не си гласувал през годините или си поддържал през цялото време БСП?
А доколкото си спомням, Борисов не е обещавал нищо безплатно- то затова може и тук присъстващите апологети на 149$/ кв. м. на жълтите павета, да не го долюбват..........:]
Kaмелия за БКП БСП никога не сък гласувал и няма да гласувам.Досега съм гласувал два пъти.Простотията на Бойковата пасмина ще ме накара да гласувам пак ей така за да го разкарам тоя див селянин.
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
14-02-2011 - 19:29:09
трябва да закрие настоящия бардак и да се почне на чисто.

Защо?
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
15-02-2011 - 05:10:57
Хайде нека започнем като мъже балканци с: Да ни е честит Трифон Зареза*drink1*

Ако съм далеко през 3 морета и ако е работен ден зарязахме лозата, а попа се моли за берекет и не само тук, но и в старата земя. Вие байновци си чешете езиците, политиканствате и си вдигате кръвното а забравяте и не виждате колко красив е живота. Колко много други неща има за които да се живее и да се радва човек. Ама бате ви Бойко такъв или онакъв. Той си е пич на място, ама на вас и Соломон да доде пак косур ще му намерите. Ако надникнете в Книгата на книгите ще се зачудите защо Моисей 40 г. мота евреите през пустинята, като са му трябвали няколко седмици за да стигнат Обетована земя. Ще се зачудите защото много са неверници и по-далеко от носа си не могат видя. Камелия ви го казва ама вие не др. Иванов слушате. Ами добре аз хич не го мисля и ми е леко на душата.

Хайде със здраве*drunk*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
15-02-2011 - 11:54:27
Quote
др. Иванов
трябва да се закрие настоящия бардак и да се почне на чисто.

Защо?
Това са думи на Херман Гьоринг на митинг в Хамбург на 19 юли 1933-та."Австриеца" не си губи времето и всичко става много бързо (закриването на бардака), буквално за дни.Това е невъзможно с демократични методи и на много хора не е харесало, ама и те (като некои тука) са викали deutscher uber alles! (да живее атака и герб) щото иначе Auschvitz!.... Шест години по- късно Германия е най-ефективната икономика на света.Гладни няма, думата "безработен" изчезва от речника и дотук добре! Войната е голямата грешка. Чисто икономически е щял да постигне господство, но много по-бавно, в България нямаше да има "хиляди" партизани, панеляци, запорожец, москович, Кремиковци и др. hi-tech. Иванов, да не си му фен, или е случайно съвпадение? То и на мен между "червени" и "кафяви" нещо ми убягва разликата - нали съм далтонист!
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
01-03-2011 - 02:07:57
Достоевски за руската завист към българите
by timber on Tuesday, 27 May, 2008 · 39 comments

in България,История,Русия
Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем — но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.

Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодувание…

Така стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”



И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo. Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малко — но не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му…А с българите се постъпи тъкмо така. „Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин.” А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени” богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят.


Ф. М. Достоевски
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
01-03-2011 - 14:58:09
Quote
Imotko
Който може-работи и изкарва пари, който не може - плюе политиците. Т.е. търси си виновни, че не е успял в живота.
Имотко бравос бе.Ти най после откри топлата вода.
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
03-03-2011 - 18:32:13
ЕТО КАК НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕМ ОТ БЕЛИТЕ /ДЪРЖАВИ/:
Обърнете внимание на убийственото изявление на външенни министър.ФЕНОМЕНАЛНО!

За какво е БългарияBranding Bulgaria се оказа упражнение по мислене за същността на една успешна държава


Специалният гост на конференцията Саймън Анхолт, който направи доста голямо впечатление на присъстващите, успя да обобщи в рамките на около час основната идея, заради която проведохме това събитие. Репутацията е най-важното нещо на този свят. Точно както доброто ви име е важно за вас, така доброто име на страната, в която живеете, е ключово за начина, по който тя прави бизнес или просто общува със света. Казано просто, ако сте Франция, Швеция или Германия, продавате продуктите и услугите си много по-лесно, бързо и с много по-малко допълнителни инвестиции в промотирането им. Хората вече знаят (или си мислят, че знаят) за вас и вярват на това, което им казвате. Ако сте Руанда, например, това не е така - трябва да похарчите много пари, за да накарате хората изобщо да поискат да чуят за това, което правите. Репутацията е, по думите на Анхолт, онова свещенно нещо, което правителствата поемат, когато дойдат на власт и имат за задача да предадат нататък непокътнато или променено за по-добро. От нея зависи колко туристи ще привлечете, какви стоки ще продадете, колко лесно ще ви е да убедите инвеститори да дойдат и колко силно ще звучи гласът ви по света.

И така, репутацията е важна. Но идеята, че тя може да бъде променена с маркетингова кампания, ново лого и няколко рекламни клипа, е ужасяващо погрешна, твърди Анхолт. Клишетата за отделните държави, с които борави огромна част от света: германците - точни и инженерни, швейцарците - тайни и прецизни, французите - културни и модни - се създават десетилетия, понякога столетия наред и понеже не са продукт на комуникация, не могат да бъдат променени с такава. Ето защо рекламите на държави, които вървят по световните канали, са безполезни според Анхолт. (Таргетираната туристическа реклама е друго нещо, но това е секторна реклама. По същия начин, ако искаш да привлечеш определен тип инвеститори, отиваш при тях и им говориш, за да ги убедиш, а не пускаш каре в "The Economist".) Перефразирайки Анхолт, идеята да събереш на една маса всички неща, с които се гордееш - природата, виното, морето и каквото още ви дойде наум - и да го представяш на света, е безмислена също като пищен банкет, на който никой няма да дойде. "Накарай ги първо да огладнеят, а тогава ще ядат каквото им дадеш".

Каква обаче е репутацията на България и има ли нужда от промяна? Тук дойде ред на двата ни дискусионни панела, които нямаха за цел да решат поставените въпроси, а да започнат дебат по темата. Гостите (програмата е тук) се опитаха да дефинират проблемите и да дадат някои идеи. Изводът от първия панел беше очаквано песимистичен: според бизнеса и правителството, имиджът на България е или лош, или несъществуващ. Оптимистичното обаче е, че бизнесът съзнава проблема и изглеждаше неочаквано готов за комуникация по темата, макар тя да е извън ежедневните грижи на компаниите. Очевидно все повече от тях усещат негативната премия, която плащат за имиджа България или липсата на такъв. Добър поглед даде Георги Брашнаров от Българската асоциация на софтуерните компании, който обобщи, че е отнело десет години усилена работа на IT сектора, за да започне да получават някакъв "позитивен полъх" от факта, че е български.

Вторият панел трябваше да даде разрез на три различни слоя, през които минава репутацията на една държава като България: външната й политика, градовете й и туризма. ЕС е мощен брандиращ елемент, но той е основа, върху която да се гради. Николай Младенов се оказа готов с няколко предложения за предефиниране на мястото ни на европейската карта, като най-забележимото от тях е идеята да бъдем домакини през май месец на среща между арабския свят и бившия комунистически блок, на който да бъдат обсъдени уроците и грешките от прехода. София, представена от зам-кмета й Христо Ангеличин, също искаше да изглежда готова да се променя (виж повече тук). Туризмът изглежда разкъсан между желанието си да привлича повече и по-платежоспособни клиенти и невъзможността да осигури достатъчно добро обслужване и инфраструктура за момента. Както обобщи Богдан Христов от TUI, българският туризъм дава "сравнително приемлива цена за нивото на услугите, които предлагаме".

Така в дискусията, без да се уповаваме на твърди данни, определихме българската репутация като колеблив микс от незнание и остарели конструкции за "страните от комунистическия блок". С други думи, мрачно, сиво и вали. В много отношения, това е незаслужено лош имидж, но от друга страна, България наистина не е най-приятното място за живот в Европа. Така отговорът на въпроса какво да направим, за да подобрим репутацията си, по естествен път прелива в "какво да направим, за да подобрим страната си". Защото онова, което може да бъде променено, е съдържанието, не логото. "Ако искаш хората да забележат, че страната ти е невероятна, недей просто да им го натякваш. Прави удивителни неща", е същината на посланието на Анхолт. Имат значение реалните промени, не маркетинговите трикове. Естония иска да докаже, че е нова, технологична нация - създаде Skype и направи достъпа до интернет човешко право. Добро начало, но само начало - "трябва да правиш десетки такива неща всеки месец, за да започнат да те забелязват и отличават", казва Анхолт. Няма преки пътища към щастието. За да изглеждаш добре, трябва първо да си добър, а после да направиш така, че светът да те забележи.

Звучи просто и ясно, но всъщност не е. Мислим, че знаем какво е България. Дори краткото ни събитие показа, че знаем какво представлява България в момента, но нямаме идея какво искаме тя да бъде в бъдеще. Или по-скоро, имаме 7,3 милиона различни идеи (според последното преброяване). Промяната не започва някъде навън. Тя започва тук, в собствената ни страна, сред самите нас. Тя започва с това да знаем какво искаме, за да измислим как да го постигнем. По думите на Радослав Радев от "Винимпекс" например, "нямаме нужда от много - чисти улици, добра храна и бърз интернет". Може и да е така. А може би не - мнозинството българи може да искат повече от това. Трябва да решим "за какво е България", а след това да започнем да го постигаме. Защото ако знаем къде отиваме, ще можеш да избираме по-преки пътища дотам...
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
04-03-2011 - 18:49:53
Генерале, няма преки пътища. До сега 20 годи все "преки" пътеки използваме. Трябва работа, много работа и себеуважение. И нека не се мерим само с "по-по най-белите държави", а съревноеанието ни да започне на блаканско ниво. С малки стъпки, че да не се препънем.

Честит 3-ти март на всички родолюбци и вечна памет на героите*drink1*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
bah
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
04-03-2011 - 19:18:46
avatar
Quote
Geto
, няма преки пътища. До сега 20 годи все "преки" пътеки използваме. Трябва работа, много работа и себеуважение. И нека не се мерим само с "по-по най-белите държави", а съревноеанието ни да започне на балканско ниво. С малки стъпки, че да не се препънем.
Честит 3-ти март на всички родолюбци и вечна памет на героите*drink1*

Еееех, Гето, да бяха всички родолюбци, като теб, друга щеше да е България!*drunk*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход