Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?

Публикувано от general 
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
26-01-2011 - 07:58:21
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
26-01-2011 - 10:31:58
avatar
Quote
ТОРТКО

Уважаеми Андрешко, изключително се радвам за обаждането ти от което разбрах че си в добро здраве у студената Канада. Но трябва също да знаеш че екземпляри като тебе са най долното ниво на човешката стълба. По надоло от тетка ти Камелия на която поне давам кредит за това че отстоява неините виждания от вътре.
По надоло си от така наречените "гурбетчии"
А ти Андрешко, селска отрепко, търтей международен кой ти показа пътя към белият свят? Какво диво, некадърно прасе трябва да си че да не можеш да се реализираш.
Нека да ти кажа каво си че да не се заблуждаваш. Ти драги не можеш да работиш нищо повече от домуоправител тука–не че искаш но безплатният апартамент който идва с позицията е изключителна примамка че да се натикаш като глиган в бърлога. С жена си се водите разделени че да може тя да получава отделно соцялни помощи, а наче пърдите под 1 юрган. Сигурно сте докарали и старците че и те да получават пенсии които ти прибираш за градежа на твоите мечти в центъра на вселената.
Хапчетата на тебе се изписват и си късметлия че си тука за бъдева ше ги получиш. Земи прочети The Toronto Sun Friday January 21 2011 че да видиш на къде си тръгнал. Питал съм те защо докара жена ти да роди в Канада а не я остави като първи патриьот да роди в България? За втори път ти задавам въпроса и чакам отговор който няма да получа! Затова Аз да ти кажа: Защото драги ако оставиш жена си да роди в България и стане някакъв сакътлък Господ да ти е на помощ. Не че няма Токуда но там се плаща 2000 лева и нагоре. Знам го този факт от човек който и 2те му деца са родени там но той не живее в София. И ти Андрешко подкара жена си към Канада защото патриотизма се изпари пред реалноста да се плаща. И по въпроса дето се провикна: "И нии сме дали нещо на света" –клатеняци като тебе нищо не са дали на никого. И още чакам да ми покажеш какво сме дали на света освен псевдо патриоти като теб драги ми Андрешко. Историята със Сердика е в миналото и след 25 години разбрах че синът му е свършил на въжето наркоман. Господ забавя но не забравя да ти поднесе да си изсърбаш що си надробил.
Аиде стига ви толкова за днес, отеглям се в покоите си, и ви оставям да се гърчите във собствените си дребнави дилеми.

Продажба на загуба да се счита като печалба към днешна дата.

Много си злобен, много завистлив. Как живееш с тая жлъч, не знам.
Дали себе си описваш в пространното си плюене?
Щото, Geto няма нищо общо с образа който описа.
И семейство има, и деца има, и собственост там има, но и доволно много и тук. Когато и да се върне- а той, за разлика от теб, ще го направи, ще се събуе и ще влезе в новата си къща, а от апартаментите ще си събира наемите.
Ти и срещу него да тичаш, пак няма да го стигнеш.
И за другите ревльовци се отнася.
А аз си имам нов подпис...........

Мозъчните гънки не се виждат, но липсата им личи.........
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
28-01-2011 - 21:35:17
Златните резерви на България – на седмо място в ЦИЕ28.01.2011 09:4257 Страната ни разполага с резерв от 39,9 тона от благородния метал



България разполага със седмия по големина златен резерв в Централна и Източна Европа. Това показват изчисленията на Investor.bg, базирани на актуалните данни на World Gold Concil.

Докладът на организацията показва, че страната ни разполага със златни резерви в размер на 39,9 тона. Това означава, че около 10,7 на сто от общия валутен резерв на страната ни е под формата на благородния метал. Така страната ни заема 43-то място по размер на златните резерви в света.

Притежаваното от България злато ни нарежда в средата на класация по размер на златните резерви в региона на Централна и Източна Европа. Безспорен лидер сред 18-те държави, включени в бюлетина на World Gold Council, е Русия, която притежава 784,1 тона злато.

Втората позиция е за Турция, която има 116,2 тона злато, а челната тройка се допълва от Гърция, която има 111,7 тона злато. За разлика от Турция, където общият запас се равнява на едва 6,2 на сто от валутния резерв на страната, в Гърция златото съставлява 79,6 на сто от тези резерви.

В първата петица са още Румъния и Полша, които имат съответно 103,7 и 102,9 тона злато.

Зад България в класацията са страни като Чехия, Унгария и Украйна, както и Балтийските държави. С най-малък златен резерв от разгледаните страни е Естония, която разполага с едва 0,2 тона злато, равняващи се на 0,4 на сто от валутния резерв на страната.

Кои са държавите с най-голям златен резерв в света, може да разгледате тук
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
28-01-2011 - 21:40:49
България първа в ЕС по намаление на държавен дълг към БВП за 10 години28.01.2011 12:068 Страната ни е и на второ място по дял на държавен дълг към БВП с 18,2%


България е първа сред 27-те страни от Европейския съюз по намаление на държавен дълг към БВП за 10-те години между 1999 г. и 2009 г.

От 77,6% от БВП през 1999 г., държавният ни дълг се стопява до едва 14,7% от БВП през 2009 г., което е намаление с 62,9 процентни пункта, или с над 81%. През 2010 г. от Европейския съюз очакват държавният ни дълг да е 18,2% от БВП, което ни отрежда второ място, заедно с Люксембург, след Естония (която е с 8% дял на държавния дълг към БВП), показват данни публикувани от ikonomika.org.

Писмото е изпратено от президента на ЕЦБ, Жан-Клод Трише до евродепутата Свен Гиеголд. Документът можете да видите тук.

България успява да стопи държавния си дълг като дял от БВП три пъти от втория в класацията. Това е Швеция, чието отношение държавен дълг към БВП намалява с 22,5 процентни пункта до 41,9% към 2009 г.

Най-силно е увеличен държавният дълг към БВП за 10 г.в Гърция (с 32,8 п.п.), в Португалия (с 26,5 п.п.), във Великобритания (с 24,5 п.п.) и в Латвия (с 24,2 п.п.).

С над 100% дял на държавния дълг към БВП през 2010 г. според Трише са Гърция със 140,2% и Италия със 118,9%. Близо до тях с 97,4% е Ирландия и Белгия с 98,6%.
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
28-01-2011 - 21:47:55
Одобриха Румъния за Шенген, България - не
-A+ 15:04 | 28 януари 2011 | Политика
Румъния е изпълнила изискваният за сигурността по границите

(4005) (6) (69) (63) Работната група към Европейския съвет, която оценява готовността на България и Румъния за Шенген, и днес не е одобрила докладите от последните проверки у нас - за Шенгенската информационна система и за охраната на сухопътните ни граници.
Това съобщи пред БНР постоянният ни представител в Европейския съюз Бойко Коцев. Той уточни, че е даден срок до 3 февруари на страните-членки да поставят въпроси и да искат уточнения.
България ще трябва да предостави отговор до 9 февруари. Очаква се на 14-и с.м. докладите да бъдат окончателно приети и да започне и парламентарната процедура по одобрението им.

Последният доклад за готовността на Румъния обаче е бил одобрен от работната група днес. Така се слага край на техническия етап за страната, а докладът ще бъде подложен на гласуване в Европейския парламент. Но според ръководителя на отдела за Шенген към румънското вътрешно министерство Мариан Тутилеску, забавянето на София може да се отрази и на Букурещ, тъй като се смята, че двете страни трябва да влязат в Шенген заедно.

Титулеску потвърди, че Франция е оттеглила резервите си по отношение на доклада за прилагане на Шенгенската информационна система.
Той уточни, че двата доклада за България ще бъдат обсъдени в рамките на следващата работна група, предаде Медиафакс, цитирана от БТА. Титулеску отбеляза, че не става дума за "същинско повторно оценяване" на България по двата компонента, защото едно ново оценяване предвижда нови посещения на експертите.

На 14 януари бяха обсъдени и два доклада за България, съответно за Шенгенската информационната система и резултатите от нова оценка на сухопътната граница между България и Турция. Последният доклад (за границата) получи негативна оценка от страна на експертите на ЕС, вследствие на което Франция, Германия и Финландия поискаха нова оценка.

Унгарското председателство на ЕС анализира възможността за частично присъединяване на Румъния и България към Шенген, като предложението е двете страни да станат част от зоната за свободно движение първо с въздушните си граници.
Според Тутилеску вариантът за частично присъединяване на двете страни е приложим и има такъв прецедент на европейско ниво. Франция и Германия обаче смятат, че Румъния и България би трябвало да бъдат приети в Шенген, само ако регистрират напредък в борбата срещу корупцията и в съдебната реформа, напомня Медиафакс.
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
28-01-2011 - 23:12:13
Quote
general
Одобриха Румъния за Шенген, България - не
-A+ 15:04 | 28 януари 2011 | Политика
Румъния е изпълнила изискваният за сигурността по границите



Титулеску потвърди, че Франция е оттеглила резервите си по отношение на доклада за прилагане на Шенгенската информационна система.
:]Румънците изглежда са клекнали на франсетата при натиска им за налапване на атомната централа при Черна вода.Големите пари веднага оправят "видимите" недостатъци.
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
29-01-2011 - 00:48:12
Аз собственно смятам, че България НЕ трябва да влиза в тоз Шенген. За какво ни е, като и сега който има денги пътува стига да имаш лична карта. Шенген та шенген. Минусите ще бъдат значително повече от каквито и да било ползи. България в Шенген при всичката корупция и разпасаност ще бъде катастрофа за родината! А, може би единственното хубаво шещо е, че мангалите ще продължат безпрепятствано вече много вековното си преселение към зап. Европа. Да му мислят франсетатаwinking smiley

Е ако някй има да каже нещо добро нека го направи.

Инак браво генерале! Стига черногледство, стига с наслоените комплекси и клишета*angel*

"Марш, марш с Генерала наш..."

Генерале имаш едно от мен*drink1*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
31-01-2011 - 19:22:13
Geto кой генерал имаш пред вид? Да не би ББ - и той също е генерал.

Що се отнася до забележката ми по-горе тебе и Гърция - извинявай.Обърках те с goro. Извинявай още веднъж, може би грешката ми е голяма.
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
31-01-2011 - 19:44:29
Генерале,
ББ си е човек от народа. С думи прости и език народен. Добър или не наш си е, че и народа го харесва. Без водач не може, че и с какво е по-лош от Дедо, Станишев, Костов ......... Сега настъпи някои другари по мазола, взе да им дърпа кокала и те ти ченгесарски мероприятия.

Не зная за каква голяма грешка се главоболиш! Всичко е на ред*drink1*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ НА ЕС. НИЕ ОТ БЕЛИТЕ ЛИ СМЕ?
31-01-2011 - 21:10:33
Те ще пропилеят и тази година31.01.2011 19:29232 Германски експерт: Няма да се проведат съществени реформи


За България 2011-а ще бъде поредната изгубена година. Година, през която няма да се проведат съществени реформи.

Това посочва в интервю за радио Дойче веле Марк Майнардус, който ръководи представителството на германската фондация "Фридрих Еберт" в София.

Социалното положение на хората е тежко, защото правителството не можа да проведе най-важните социални реформи в страната. Изключение прави само системата за пенсионни осигуровки. Положението в здравната сфера обаче е катастрофално и правителството все още няма никаква концепция за решение на проблемите, казва Марк Майнардус.

Мисля, че социалното недоволство би могло и ще бъде една от темите, които ще доминират предстоящите избори. Това ще накара някои избиратели да променят досегашните си предпочитания към управляващата партия, прогнозира експертът.

Той не изключва и вероятността от демонстрации и протести, които ще накарат правителството да се активизира, "раздавайки подаръци" в навечерието на изборите, за да извлече изгода от тях.

Опасявам се, че в година, в която се провеждат местни и президентски избори, осъществяването на реални реформи е по принцип доста тежка задача. Така че за съжаление това ще бъде още една изгубена година без реформи, година, в която ще става дума за загуба или запазване на властта, предупреждава представителят на фондация "Фридрих Еберт".

Един от най-горещите въпроси си остава все пак кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президентските избори и по-точно дали самият Борисов ще се насочи към президентския пост. "Решението за това обаче ще бъде взето в последния момент", прогнозира Майнардус.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход