Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"

Публикувано от Шльокер и 3/4 
Re: Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"
04-12-2010 - 00:37:04
avatar
И какво се получава отново?
Имаш десет бандита в листите за избори и ти казват - Избери сега измежду тях честният, който искаш да те управлява?
Следващият път избираш другият след него и така докато кръгът се затвори напълно.
А бандитите са хитри, честен те никога няма да допуснат до избори.
И?

За какъв избор изобщо иде тогава реч?
Пълна пародия, която всеки един гласувал просто узаконява, без да променя нищо с гласа си към по-добро, каквато всъщност е основната идея.

- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Jim
Re: Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"
04-12-2010 - 09:22:59
И ти си критикувал ъпърите, за неконкретно говорене, затова кажи нещо конкретно. Аз за повечето от кандидатите нямам почти никаква информация, може и да са бандити, може и да не са. Тройната коалиция е без коментар - бандити, Яне е свързан с Ал.Петров, а другите лидери? Например М.Димитров (СДС) ? Или В.Сидеров, който ми падна в очите след случая на магистрала Тракия, но "бандит"? А сегашните управляващи - дай някакви линкове да прочета за сегашните министри, като започнеш с "бандитите" Р.Плевнелиев и С.Дянков. Винаги има нови хора (непознати) на изборите и немалко от тях им е писнало от бандитите и се мъчат да променят нещо. И богати хора, които ги подкрепят (например пострадалите от бандата за отвличания). Та тезата "всички са маскари" просто не е вярна. Аз не знам дали нещо ще се промени като гласувам за някого (ГЕРБ), но знам че нищо хубаво няма да стане, ако оставя избора на баба Пена, Хасан и Манго.
Re: Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"
04-12-2010 - 10:21:33
Quote
Jim
Quote
batko
Quote
valsodar
Quote
Jim
Quote
valsodar
......, кой друг идиот би гласувал за управляващи като настоящите отново?
Нямаме различия по отношение цените, тенденцията и др. но, понеже и аз съм от идиотите, които биха гласували отново за ГЕРБ, би ли ми препоръчал за кого да гласувам и защо.

Една идея, над която може да помислиш - Какво би се променило в системата и начина на управление на държавата ни, ако на следващите парламентарни избори населението им обяви пълен бойкот в знак на протест, срещу властващата вече повече от 20 години у нас клептокрация?!

Гласувайки под въздействието на медийните манипулации, че гласуваш за по-малкото Зло, ти винаги ще подкрепяш злото и ще го обличаш във власт над тебе. Животът ти все така ще е изпълнен с огорчение и разочарование от случващото се и все така ще си с усещането, че от теб нищо не зависи. А дали наистина е така?
Моето семейство и родата отдавна прилагаме този метод.Много ми се иска никой да не отиде да гласува дори и циганите.нека ходят само роднините на кандидат депутатите.Искам народа изобщо да не им обръща никакво внимание все едно са умрели.
Съжалявам за този начин на мислене. Едни и същи ще ни управляват безконтролно. Ние може и да не гласуваме, но половин милион турци ще гласуват за Доган, толкова пенсии ше гласуват за БСП и какво ще стане. Ще си управляват безметежно, досега удвояваха цените на обществените поръчки, вече ще ги утроят. И ние пак няма да гласуваме, и те ще продължават да си крадат от нашите пари. Или може би като не гласуваме Масларова ще се почувства неудобно и ще върне парите от "ремонта" в Стара Загора, Доган ще върне хонорара си 1,5 млн. и т.н. Като не гласуваме, удряме звучен шамар на себе си, не на управляващите. Аз не ви разбрах логиката, какво ще стане като не гласуваме?
Е досега като ходи да гласуваш какви те управляват?Интересуват ли се изобщо от теб и семейството ти?Нещо да са направили за квартала в който живееш?
Re: Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"
04-12-2010 - 10:48:50
Всички пропускате един факт.

Спомнете си хубаво какво е било положението в първата половина на 90те години.

Сега сравнете със сегашното положение.

Наистина ли не виждате подобрението?

Бавничко, трудничко, но тенденцията си е нагоре.

Подобрението не е малко. Все пак чудеса няма как да станат за 4-5 години.

Просто хората забравят и са лакоми за още.

Вече излизат повече хора на вън и по-често. Има и Интернет. И на всеки му се иска да е като на запад.

Е няма да стане утре.

Все пак не казвам, че няма какво да се подобри още. Има, но важното е, че тенденцията ЗАСЕГА е положителна.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-12-04 10:49 от javcho.
Re: Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"
04-12-2010 - 11:07:18
Re: Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"
04-12-2010 - 13:06:17
Quote
javcho
Всички пропускате един факт.

Спомнете си хубаво какво е било положението в първата половина на 90те години.

Сега сравнете със сегашното положение.

Наистина ли не виждате подобрението?

Бавничко, трудничко, но тенденцията си е нагоре.

Явчо, детенце. Спомняме си какво беше положението. А не какво е било. Цялата ми рода остана без работа, купонна система тотална липса на всичко. Баба ми от спестени 14 хиляди лв си купи чифт пантофи...
Това беше 90-та. И донякъде 91-ва. По това време обаче инициативните хора можеха да отпочнат собствен бизнес. По онова време частниците взимаха около 10 пъти повече отколкото един частен служител. Дори и аз в това число.
Нямаш си представа, дори какъв беше износа на България 90-95-та, че даже и след това по време на Виденовата криза. Китай още не беше икономическа заплаха. Българските заводи работеха на пълни обороти. Ще ти дам няколко прости примера теракот и фаянс се произвеждаше поне в 5-6 завода в БГ - Шумен, Исперих, Монтана, Каспичан, 2 в Елин Пелин. Знаеш ли сега колко работят. ЕДИН. KAI(исперих). И което е още по-лошото въпросния завод е с 70% изнесено производство в турция. Разбирай го както искаш.
Сега сме се превърнали в 7 милиона търговци. България освен секс услуги и алкохолен туризъм нищо друго не произвежда. Не стига това, ама и чужди търговци си навнесохме. Метро, Била и тем подобни, че и чужди банки... Никой обаче не разбира, че печалбите на чуждите търговци/банки не остават в БГ, а си заминават нанякъде... Ако преди то БВП тук оставаше 70% то сега това заплашително е сведено до едни 5-6%... Както казват шефовете на едни приятели- "Вие тук сте просто една поддържаща икономика"
Мога още доста да пиша, ама не виждам смисъл...
Re: Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"
04-12-2010 - 14:30:20
Че се сетите..кво ви пее радиото ама...

А още повече, че никой не захапва, че чуждите интереси толкова дълбоко са проникнали, че изкореняването им вече е невъзможно.. без крути мерки. А още-още повеече, че на никой не му пука какво се случва.. тоест какво се е случило
Re: Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"
04-12-2010 - 19:24:46
kopan,
Човекът пита за 90-те години, не за втората световна.
Jim
Re: Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"
05-12-2010 - 00:17:21
Kopan, и какъв е изводът от редуцирането на заводите за теракота? И защо са били закрити. И защо всички казвате лошите неща, на които сме били свидетели, но никой не предлага решение. Спора започна от гласуването - ако не гласуваме ще се отворят ли отново тези заводи? Спомням си един реплика на един от СДС (средата на 90-те) на Масларова, която се възмущаваше от закриването за заводи - даде пример за завод в Бургас, който се продаваше за 1$, Държавата е дала 100 000 000$ да го построи, но това, което произвежда, можеше да се пласира единствено в СИВ, и след като СИВ не съществува, то завода фалира като неконкурентноспособен. Да не говорим за раздутите персонали в подобни случаи. А, наскоро закриха Кремиковци, какви изводи да си направим? Били сме поддържаща икономика, ами така си е. Каква да е икономиката на държава основно с пенсионери и цигани, да станем силициевата долина на Европа ли?
Батко, в интерес на истината най-големите бандити, тройната коалиция, направиха твърде много за "квартала", в който живея - може би сме от най-облагодетелстваните места в Б-я. А пък при ГЕРБ мисля, че София като цяло ще е облагодетелсвана. Но пък защо да оправят твоя квартал, нали ти и родата ти не гласувате. Гласуването е единствения начин, да се промени статуквото, но негласуващите само критикуват, без да предложат нищо градивно, никакво решение.
Re: Опаа, дичо се оказа прав - на пазаря има още "инвеститори"
05-12-2010 - 17:47:17
Аз не критикувам никого.Просто за мен такива хора няма не ме интересуват.Изобщо не ми дреме дали са живи или умрели.На теб като ти харесва тройната коалиция си гласувай за нея колкото си искаш.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход