Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
Анонимен потребител
Re: Преглед на печата - 2010
08-11-2010 - 09:47:33
ей тука в чекмеджето имам една декларация по чл. 14.

Та ползвателите се описват в таблица 2 на точка 6 и то само ако им е учредено право на ползване.
Данъкът се разпределя между собствениците описани в таблица 1.

Това че данъкът се разпределя между съссобствениците съобразно дяловите им няма да направи имота да не е "луксозен", защото формулировката за данък лукс е данъчната оценка на имота, а не делът на всеки съсобственик.
Re: Преглед на печата - 2010
08-11-2010 - 12:17:03
Owner,

В декларацията могат да бъдат вписани само тези ползватели, които имат учредено право на ползване с нотариален акт. По закон те (могат да бъдат 1 или няколко) дължат плащането на данъка за този имот, а "голият" собственик не дължи данък.
Re: Преглед на печата - 2010
09-11-2010 - 16:47:14
Китайците идват...

България е в полезрението на европейски и китайски инвеститори. Около една трета от държавната индустриалната зона в Божурище е предложена за съвместен българско-китайски проект, като целта е да се превърне в привлекателно място за китайски компании, ориентирани към европейския пазар, каза Валери Андреев, изпълнителен директор на национална компания "Индустриални зони".

В момента един от най-големите производители на пътностроителна техника в Китай, който продава и в България и има 46 хил. души персонал, търси къде да изнесе окомплектоването и сглобяването на машините си, като избира между България, Румъния и Турция място за бъдещия си завод, каза Андреев.

В същото време "европейски компании, които произвеждат в Далечния изток, вече търсят решения, които не са толкова далеч от тях и са по-близо до тяхната култура, и в този смисъл България има много добри шансове, защото вече е в полезрението им", коментира Хелмут Швайгховер, управител на българския клон на "Шенкер".

Координирането на усилията на държава, общини и частни предприемачи за откриване на нови територии на растеж и привличане на инвестиции ще бъде една от централните теми на конференцията BalREc. Тя ще се проведе в петък в София под мотото "Общи усилия за устойчиво развитие".

Държавата трябва да положи усилия, за да привлече експортно ориентирани производители да инвестират в страната, смята Сергей Койнов, управляващ партньор на "Фортън". Според него за това е необходимо, от една страна, целенасочена работа с потенциалните инвеститори, а от друга - конкретни стъпки за подобряване на услугите, предоставяни от жп транспорта, пристанища, достъпа до газ и вода.

Целта на новите индустриални зони в Божурище, Бургас, Карлово, Телиш до Плевен и Суворово край Варна е именно скъсяване на времето от вземането на решението за инвестиране до реалния старт на производството, каза Андреев. Според него по този начин държавата ще даде предвидимост за сроковете за реализиране на проектите и възможността им те да се случат.

Повечето пазари на недвижими имоти по света преминаха най-ниската си точка и в момента се намират във възход, като този в Източна Европа се движи към пълно възстановяване. Това показва проучване на "Колиърс" (Colliers International) за третото тримесечие на годината, направено сред 200 големи международни инвеститори. Преобладаващата част от тях (90%) заявяват, че планират да разширят своя портфейл от имоти в рамките на една година или поне да запазят същите нива.

Проучването показва нарастващ оптимизъм на световния пазар на недвижими имоти, макар че нагласите варират според различните региони, каза Георги Киров, директор "Инвестиционни услуги" в българския клон на "Колиърс". Според него през следващите месеци можем да очакваме нови инвестиционни сделки в България.

"Дори това да се случи обаче, все още ще бъде рано да се каже, че пазарът се е отлепил от дъното", смята Киров. Той отбеляза, че повечето инвестиционни фондове, които възнамеряват да направят инвестиции през 2011 г., ще предпочетат по-малко рискови пазари като Германия Франция, Великобритания, скандинавските страни, или по-големи пазари с по-дългосрочен потенциал като Русия, Украйна или азиатските страни.

Все пак България остава в полезрението на някои инвеститори, но по-скоро като втори избор за офис площи, като най-популярната дестинация е Варшава, показва проучването на "Колиърс".

В очакване и на марсианците... *drunk*
Re: Преглед на печата - 2010
11-11-2010 - 20:55:49
България е 2-ра по спад в цени на имоти
[dom.dir.bg]

Рррррррррррррррррррррррръст на спада!




Яне Янев: Четири банки са изправени пред фалит
[www.19min.bg]

Ррррррррррррррррррррррръст на банките!






Опасна комбинация: Храните поскъпват при замръзнали доходи
[dnevnik.bg]

Рррррррррррррррррррррррррррръст на комбинациите!




3 хил. хотела в Гърция на тезгяха
[paper.standartnews.com]

Ррррррррррррррррррррррррррръст на тезгяха! :}
Re: Преглед на печата - 2010
13-11-2010 - 21:40:46
Re: Преглед на печата - 2010
14-11-2010 - 07:46:20
Светът се учи на стимули от Китай
- A +
10:28 | 11 ноември 2010 | Бизнес
Виж 1 снимка Китай е спасил светът от рецесията, според МВФ
Сн.: БГНЕС от тема: Световната криза

(26477) (13) (726) (147) Огромното изобилие от финансови стимули и банкови заеми, налети в китайската икономика преди две години, спасиха света от рецесия. Какво може да направи Пекин, за да повтори това си постижение?
В международен план успехът на безпрецедентните стимули ускори изместването на политическото влияние, което изведе Пекин на преден план и го постави в центъра на процеса по изготвяне на политики, както вероятно ще докажат и събитията около тазседмичната среща на върха на водещите икономики от Г-20 в Сеул.
Що се отнася до Китай, обявеният на 9 ноември 2008 г. пакет от 4 трилиона юана ($600 млрд.) постави здрава почва под краката на икономиката, която се намираше в период на свободно падане поради световната финансова криза.
Повече от 20 млн. работници мигранти, които бяха загубили работата си, бяха подкрепени доста бързо, след като правителството постави началото на внушителен брой инфраструктурни проекти.
Две години по-късно Китай може да се похвали (измежду многото други неща) и с най-голямата високоскоростна железопътна мрежа в света, която върши чудеса за репутацията на страната.
„Самоувереността на Китай силно се повиши благодарение на фискалната й програма, чийто успех достигна отвъд непосредствените икономически резултати“, твърди Джонатан Фенби, директор на отдел „Китайски проучвания“ в Trusted Sources, консултантска агенция за нововъзникващите пазари.
Фенби коментира, че осезаемите резултати от огромните финансови разходи може само да засилят гордостта на Китай, че е способен да се представя повече от добре.
„Човек не може да не направи сравнение между инфраструктурите на САЩ и на Китай, допълни Фенби. Сигурен съм, че китайците вече са го направили.“
Успехът обаче повишава очакванията. Китай, който в момента е втората най-голяма икономика в света, се намира под все по-сериозен натиск да поеме повече отговорности по всякакви въпроси – от намаляването на въглеродните емисии до свиването на световните икономически дисбаланси.
Отговорът на Пекин до този момент е само да прехвърля топката в двора на развитите страни и най-вече в този на САЩ, които според Китай е отговорен за световните икономически проблеми.
„Преодоляхме изпитанието на финансовата криза по много добър начин. Постигнахме пълен резултат, 100%, а сега неуспелите да издържат изпита ни критикуват“, заяви Ли Даокуй, професор по икономика и съветник на Китайската централна банка.
Революционна промяна
В продължение на десетилетия китайските лидери умишлено стояха в сянка във външната си политика, за да се съсредоточат върху собствения си икономически растеж и политическа стабилност.
Елизабет Иконъми, директор на отдел „Азиатски изследвания“ в Съвета по международни отношения в Ню Йорк, смята, че Китай вече е осъзнал, че постигането на тези му цели днес изисква активното управление на събития отвъд националните граници.
Във финансовата сфера например Китай успешно се пребори за по-големи правомощия в Международния валутен фонд (МВФ) и се превърна в третия по големина акционер във фонда. „
Китай трансформира света така, както трансформира себе си. Не се притеснявайте за това, дали ще е отговорен акционер – Китай се е превърнал в революционна сила“, пише Иконъми в последното издание на „Форин афеърс“.
„Революционен“ е емоционално наситена дума. Но дали наистина е прекалено силна, за да опише влиянието, което има върху останалата част на света китайският икономически ръст, подкрепен от двугодишната фискална програма?
Според МВФ през миналата година световната икономика е отбелязала ръст от едва 0,19%, измерен чрез паритета на покупателната способност. Китай, чийто ръст е близо 10 пъти по-висок, е допринесъл с 1,19 процентни пункта за този растеж.
Накратко, Китай наистина е спасил света от рецесия. „Очевидно Китай има значителен принос. Това се вижда и от цифрите. Отвъд аритметичния ефект обаче, ако се вземат под внимание допълнителните последствия, излиза, че приносът му е дори още по-мащабен“, твърди Вивек Арора, помощник-директор в Азиатско-тихоокеанския отдел на МВФ.
Погледнато под друг ъгъл, Китай допринесе с огромните 46% за световното вътрешно търсене през 2009 г., което е повече от двойно спрямо 22-та процента за периода 2000 - 2009 г., смятат от Goldman Sachs.
„Достатъчно е да отбележим, че без помощта на инфраструктурния пакет китайският ръст щеше да е много по-нисък, а свиването на световната икономика – значително по-голямо“, посочва Ивайло Изворски, водещ икономист в Азиатско-тихоокеанския отдел на Световната банка.
Според пазарните валутни курсове световният брутен вътрешен продукт се е свил с 5,46% през 2009 г., независимо от положителния принос на Китай от 0,76 процентни пункта, твърдят от МВФ.
Освен 9,1-процентния ръст на китайския БВП през миналата година Йоланда Фернандес-Ломен от Китайската банка за развитие в Пекин подчерта и ролята, изиграна от Пекин, за укрепването на финансовата стабилност по време на кризата.
Пекин закупи облигации на МВФ на стойност $50 млрд., спечели $95 млрд. от двустранни валутни суапове с няколко държави и осигури една трета от парите във фондовете за регионален финансов резервен механизъм, отбелязва тя. Дял от 46% в търсенето на суровини
Износителите на природни ресурси от Австралия за Африка и Латинска Америка бяха най-силно облагодетелствани от стимулите. Делът на Китай в световното търсене на промишлени суровини скочи от 31% през 2008 г. до 46% през 2009 г., заявиха в доклад Ричард Куксън и Александър Гудуин от Citi Private Bank.
През 1999 г. това число е било само 7%. „Развитието на Китай тласка цените на суровините нагоре и поддържа търсенето в условия на занижено търсене на традиционните големи пазари в Европа и Япония“, заяви Клодуалдо Угеней, посланик на Бразилия в Пекин.
Но ползите от стимулите не се ограничават само до нововъзникващите пазари. В Германия в момента има минибум отчасти поради ненаситното китайско търсене за висококачествени машини, химикали и коли германско производство.
Общият внос на Китай през първото деветмесечие е бил с $300 млрд. повече спрямо същия период на миналата година. „При сегашните темпове след 12-18 месеца търговията на Германия с Китай може да придобие размери, подобни на търговията й с Франция“, твърди Джим О'Нийл, председател на отдел „Оценка на активите“ в Goldman Sachs.
„Ако правите бизнес в Мюнхен, това, което се случва в Китай, е по-важно от случващото се в останалата част на Европа, а вероятно и в останалата част на Германия“, заяви О'Нийл пред Ройтерс по време на визита в Пекин.
Анонимен потребител
Левон Хампарцумян на BalREc
14-11-2010 - 09:28:01
Много ценно както винаги

[profit.bg]
Re: Преглед на печата - 2010
16-11-2010 - 14:02:45
avatar
Спомняте ли си когата ви думах за добрата инвестиция – стар ръждясъл багер с тежък топуз закачен за него? Ако бяхте инвестирали сега ще сте в бизнес за много дълго време.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-11-16&article=347610

Ни копува ни продава
Re: Преглед на печата - 2010
17-11-2010 - 07:38:09
Бракът на кредитните карти и социалните мрежи

16 Ноември 2010, 17:50
Източник: TechNews.bg


Абсурдната на пръв поглед идея е дълбокото убеждение на Джак Дорси, създателя на оригиналната концепция за Twitter
Getty Images/Guliver
От всички неща, които се случват в живота ни, транзакциите по кредитните ни карти са последното нещо, което човек би искал да сподели открито, камо ли пък в социалните мрежи онлайн. Но точно това предстои да се случи - в крайна сметка нашите кредитни карти ще се окажат свързани със социални приложения като Twitter и Facebook. Абсурдната на пръв поглед идея е дълбокото убеждение на Джак Дорси, създателя на оригиналната концепция за Twitter.
За новите си идеи той разказа наскоро пред Technology Review. Новото творение на Дорси се нарича Square (в превод - площад). Това е малка бяла приставка, която неговата компания произвежда и която се включва към мобилния телефон с помощта на конектора за слушалки. Така прикачено, устройството се свързва с приложение, инсталирано на телефона, което действа като касов апарат: вписва се определена сума и тя се таксува по сметката, принадежаща на кредитната карта, която на свой ред трябва да се прокара през слота на прикаченото бяло устройство. Дорси и един все по-голям екип от програмисти, дизайнери и финансови специалисти от компанията му са започнали да изпращат “площадчета” на различни технологични маниаци за тестване.
Идеята на фирмата е да прави пари от всяка транзакция (такса в размер на 2,75% + 15 цента). Устройството е насочено главно към малките предприятия и едноличните търговци, които не искат да плащат хиляди долари за хардуера, нужен за въвеждането на плащания с кредитни карти.
“Площадът” скоро ще се сдобие и с набор от уеб-инструменти, които ще направят възможно хората да следят плащанията и да търсят тенденции в тези данни. Всичко това на пръв поглед изглежда като да няма нищо общо с Twitter, услугата за споделяне на кратки съобщения, която Дорси “сготви” заедно с колегата си Евън Уилямс през 2006 година. Но “площадът” и “чуруликането” могат евентуално да се обединят, смята Дорси. “Twitter не е социална мрежа. Това е място за изразяване на интерес; публикуването, ретуитването, споделянето на връзки са все начини за изразяване на интерес", казва той. “Плащанията също са начин за изразяване на интерес.”
Повечето хора днес надали биха “изчуруликали” своите финансови транзакции в интернет, но Дорси смята, че това бавно започва да се променя. "Помислете как човек си купува една песен онлайн - той би искал неговите приятели да узнаят, че си е купил точно тая песен от еди-коя-си група”. Дорси очаква хората да започнат да се чувстват по-комфортно относно споделянето на това, за което си харчат парите. Устройството пък ще е позиционирано така, че да направи споделянето лесно за хората, като в същото време им позволява да контролират какво точно да споделят.
При плащане с помощта на устройството се появява диалогов прозорец, който изисква потребителят да натисне бутон, с който да посочи дали да получи потвърждението за плащане по електронна поща или като текстово съобщение. Дорси отбелязва, че предстои добавянето на друг бутон, с който потребителят ще може да избере да “туитне” своята покупка, за да се похвали. Може би споделянето на това какво сме си купили с кредитната си карта е по-близо до реалността, отколкото си мислим?
Дянков: Икономическият ръст в Европа ще се усети в България след шест месеца
16-11-2010 - 18:04:55
avatar
Дянков: Икономическият ръст в Европа ще се усети в България след шест месеца
[www.investor.bg]

Леле дръжте се сривлювци, че след 6 месеца като се почне оня ми ти РРРРРРЪСТ!

Бодряшкото настроение на Дянков изглежда не е отминало. Или е поредният опит да отложи проявите на "народната любов".

Потрай народе още 6 месеца.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход