Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Прогноза: Цените в близките години лежерно и в последствие драстично - НАДОЛУ...

Публикувано от Hun 
Re: Прогноза: Цените в близките години лежерно и в последствие драстично - НАДОЛУ...
16-03-2010 - 21:34:36
avatar
Дупе е попа, а гъз е жопа!
Re: Прогноза: Цените в близките години лежерно и в последствие драстично - НАДОЛУ...
17-03-2010 - 18:59:07
Quote
BulCan
Quote
Broker9

Ако няма сделки с имоти няма и строителство, нали така ?

По-малко строителство---> по-малко заети в сектора и по-малко пари за: строителни работници, подизпълнители за груб строеж, изолации, покриви, дограми, плочкаджии, железари, асансьорни фирми ако щете, дори и книжарницата на която копирах по 5 папки с по 100 листа А3 всяка седмица, вече има по-малко работа, да по-малко пари за нас брокерите, по-малко за адвокати, за нотариуси ----> по-малка покупателна способност на една голяма група от хора ---> спад в цялата икономика

Може и други клонове да има и други аспекти, но основните линии са това ...

.

Строителство, но на магистрали, инфраструктура, национални проекти с евро-финансиране. Предостатъчно се строиха буквално коптори (с някои малки изключения) и хотели последните 4-5 години. Жилищния сектор по-скоро има спешна нужда от обновяване и реновиране. Виж само на какво прилича 90% от сградния фонд. Жилищните комплекси на Варна изглеждат като декор на апокалиптичен филм. Виж улиците на какво приличат. То построяването само на една магистрала носи повече доходи за държавата от всички други видове строителства взети заедно.

Сторителите като нямат хляб, да се пренасочват към други дейности, да се хванат да реновират остарели сгради (стига да има кой да им плаща), да се наредят на опашка за възстановяването на Ирак по международни програми, да се преквалифицират за друга дейност. Аман от неграмотни общаци и пишман майстори, които нямат и стимул да се научат да правят нещо друго. Иначе все едно да наливаш вода (която е дифицит) в една каца без дъно и да чакаш да се напълни.

Ей, не знаех, че и Иван Костов четял форума на имоти.нет smiling smiley

От ДСБ предлагат големите инвестиции да се правят в инфраструктурни проекти, за които е нужна много работна ръка, а и основните суровини и доставки за извършването им са от местен произход. Като пример той посочи изграждането на магистралите - "Тракия", "Струма", "Люлин", Софийския околовръстен път, "Марица". Работата по такива проекти е една антикризисна мярка, каза Костов.

Освен това ние предлагаме автомагистрала "Хемус" да се изгради по приетите и създадени от Европейския съюз възможности, чрез публично-частно партньорство или чрез проектно финансиране от стратегически изпълнители и инвеститори,обясни лидерът на ДСБ.

Като друг пример за антикризисна мярка Костов посочи мащабното саниране на панелните блокове.

Това е нещо, което е изключително важно и ще спаси целия строителен сектор от кризата, в която е изпаднал. Същото трябва да се направи и по отношение на мерките за енергийна ефективност - и в бита, и в транспорта, и в индустрията, защото българската индустрия е изключително енергоемка, каза той.



[kafene.net]



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2010-03-17 19:08 от BulCan.
Re: Прогноза: Цените в близките години лежерно и в последствие драстично - НАДОЛУ...
17-03-2010 - 23:38:06
Quote
Баш Брокеро
Quote
trader
Ти май търсиш имотче но нещо не те огрява.Споко изчакай 20 години да ги превземат ромите и тогава ще ти отстъпят апартамент евтино.Макар че ако питаш мен ромите и без пари да им дават не им се живее в апартаменти.

Дори и така да е. Времето сега работи за него. Дефлацията увеличава стойността на парите и вероятно банката също добавя поне 7-8% към тази стойност. Изгледите са този процес да продължи дооооста дълго.

Това е реалната ситуация. Другото са мечти на многобройните продавачи.

[zdravbadi.com]
Re: Прогноза: Цените в близките години лежерно и в последствие драстично - НАДОЛУ...
17-03-2010 - 23:42:14
avatar
Падайте цени падайте до минус безкрайност!!! за да уцелите подходящия момент за ... Бай Пешо!!!

SERDICA MEA ROMA EST!!!
Hun
Re: Прогноза: Цените в близките години лежерно и в последствие драстично - НАДОЛУ...
22-03-2010 - 15:03:40
До минус безкрайност може да не паднат но като в Детройт - 100$ за къща с двор.

Той айфона ми ислиза че е по-скъп от един квартал! eye popping smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход