Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кои е купувач на имоти на тези цени ?

Публикувано от dival 
Re: Кои е купувач на имоти на тези цени ?
26-01-2010 - 22:26:12
avatar
Тайното психологическо оръжие на брокера - да каже "ти нямаш 5 лева" и да очаква отсрещната страна по детски да каже "аз ли нямам бе, купувам!"

Иначе не мога да си обясня, защо един от дежурните лафове тук е "нямате пари, за имоти си мечтаете", ама много сме засегнати от тази надменност :]


P.S. Ако трябва да сме обективни, по-скоро брокерите нямат 5 лева в джоба, защото от лакомия са си "инвестирали" всичките комисиони в имоти през 2008ма, че някои допълнително и кредит са взимали, за да удвоят парите.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-01-26 22:28 от dodo2.
Re: Кои е купувач на имоти на тези цени ?
26-01-2010 - 22:28:21
:}:}:} теа брокери изпростеха баце
Re: Кои е купувач на имоти на тези цени ?
26-01-2010 - 22:59:26
avatar
Глад и затруднени мозъчни функции winking smiley
Сега как са озверели, а след няколко месеца може да почнат и да се изяждат помежду си?
Re: Кои е купувач на имоти на тези цени ?
26-01-2010 - 23:57:52
Голямо питане, голямо чудене, кой щял бил да купува и на какви цени. Изглежда, че отговорът на загадката е в онези "с 5 лева в джоба". Останалите са твърде заети с гръмогласно преструктуриране на семейните бюджети, лобут-оптимизация на разходите и трапезна философия. Чунким не са много онези с барем 5 лева в джоба преди заплата...

Требе да се има У предвид, че кандърмите и кандисването се имат ПОД предвид у ЗЗД:
Quote

Чл. 13 (1) Кандърдисващият е обвързан с кандърдисването до изтичането на срока, който е определен в него или е обикновено нужен според обстоятелствата, за да пристигне кандисването.
(2) Ако кандърдисването бъде оттеглено, то няма действие, когато съобщението за оттеглянето му пристигне преди или най-късно едновременно с кандърдисването.
(3) При липса на срок за кандисване, кандърдисването, направено на присъстващ, губи силата си, ако той не кандиса незабавно, а кандърдисването, отправено до неприсъстващ, губи силата си след изтичане на толкова време, колкото е обикновено нужно според обстоятелствата, за да пристигне кандисването.
(4) Кандисването няма сила, ако съобщението за оттеглянето му стигне у кандърдисващия преди или най-късно едновременно с него.
(5) Ако от късно пристигналото кандисване се вижда, че е било изпратено навреме, калимерата се счита за редовна, освен ако кандърдисващият незабавно извести другата страна, че счита кандисването за закъсняло.

У наше село цените не спихват.
Re: Кои е купувач на имоти на тези цени ?
27-01-2010 - 02:25:12
avatar
Цените на имотите ще продължат да падат. Пазара за масовия клиент ще се уравновеси някъде между 200 и 300 евро за квадрат. Такива са обстоятелствата:
1. Няма вече чужденци да купуват и няма и да има (освен малко руснаци).
2. Много затруднено отпускане на кредити от банките.
3. Хората са наплашени да теглят големи кредити.
4. Намаляване на населението на България.
5. Ниски заплати.
6. Висока безработица.
7. Песимистични очаквания за бъдещето на икономиката.
8. Все повече закъсали ипотекари, чиито апартаменти ще бъдат иззети от банките и предложени на търг.
9. Тежкия удар на кризата точно в страните където са концентрирани 80% от българските емигранти-Испания, Гърция, Великобритания, САЩ, Италия.
10. Невъзможните за усвояване еврофондове.
11. Все по-влошаващите се показатели на България: образование, здравеопазване, висока престъпност, липса на иновации в икономиката.
12. Задаващата се политическа и социална нестабилност.
13. Падащи наеми.
Re: Кои е купувач на имоти на тези цени ?
27-01-2010 - 02:47:10
avatar
Спрял си на 13 . Много лошо число затова слагам 14) Нежеланието на нито едно правителство да се справи с проблемите, включително и сегашното.

Ни копува ни продава
Re: Кои е купувач на имоти на тези цени ?
27-01-2010 - 06:54:45
Quote
ТОРТКО
Спрял си на 13 . Много лошо число затова слагам 14) Нежеланието на нито едно правителство да се справи с проблемите, включително и сегашното.
Дай някакви параметри на апокалипсиса (така бих го нарекъл) който се задава.
Re: Кои е купувач на имоти на тези цени ?
27-01-2010 - 08:32:03
avatar
И не зная при тази фундаментална пазарна информация някой, индивидуален или фирмен инвеститор да е толкова тъп/зле, че да търси да купува имоти сега.... Луди ли са тези.!?!
Купиш ли нещо сега, когато всеки ще има нужда от кеш, това е неликвидна инвестиция за години... да не говорим, че ако проследиш наличните данни за пазара, не виждам отлепване от дъното - което далеч не е достигнато - поне още 2 години. Даа имотите не стават за ядене. Доста пишман инвеститори ще разберат близките години тази истина.
Долна граница на цените засега не се вижда. Минимум 2 години ще падат цените.. и това само ако успеем да преборим кризата тая година.winking smiley
Цените на имотите са функция на междуфирмената задлъжнялост. С едно законче за фалитите много ще се изсветли сивотата на предприемачите. А пазар продължава да няма... Като няма пазар, няма и намаление/увеличение на цената. Това което се случва е в зоната на спекулативни продажби, прогнозите в тази зона не струват хартията на която са написани....
Половината фирми са във фактически фалит, просто положението още го крепят, но не могат да се борят срещу принципите на пазара.:cry:

Кризата в България изцяло е провокирана от високите лихви по кредитите .Смята се, че лихвите са много по-високи от страните от ЦИЕ ,където големите банки имат дъщерни дружества .Сравнението на промоционалните оферти при ипотечните заеми на УниКредит банк в няколко от тях показва ,че най-ниска е лихвата в UniCredit Bank в Чешката република - 4,44% .В румънската UniCredit tiriac Bank тя е 5,29% ,в UniCredit Bank Serbia - 5,77% ,в Zagrebacka банка - 5,99% ,а в полската Банк Пакао - 8,50 % ./ списание-"Тема" брой-50/ Трябва на всички да е ясно едно ,че високите кредити помпят инфлацията тъй като в цената на крайния продукт се калкулира и кредита от банка като и лихвите по него. Немислимо е при условия на ниска инфлация да имаме лихви между 10 / 15 % .Единствено задълбочено разследване от неоходомите органи може да излезе истината ,като тя със сигурност няма да "лицеприятна" за управляващите.Първото и най вероятно което ще излезе със сигурност е картелно споразумение както и недопустимото присъствие на над 50 % на банки от съседна нам държава.Регулатора и законодател едва ли е можел /или не е искал /да предвиди подобна ситуация. Истината е че икономиката на България все повече ще затъва в последствие на тази реалност. Фалититите в икономиката ще докарат безработица която ще окаже тежест върху бюджета а от там и напрежение в държавата като цяло.confused smiley*write**zzz*
PMP
Re: Кои е купувач на имоти на тези цени ?
27-01-2010 - 09:14:05
Quote
broker112
а, аз виждам само едно, много пропаднал форум, без никакъв контрол в него, пълен с малумни шизофреници, най - вероятно с пет кинта в джоба, били те адвокати, строителни работници в Гърция или просто загубени емигранти

А ти уважаеми мърсолко марш на улицата да видиш как се изкарват 5 кинта..свърши тая да ходиш с кожения шлифер и да прибираш комисионна за туй , че шефа ти е дал нечий телефон. Смях!
Re: Кои е купувач на имоти на тези цени ?
27-01-2010 - 10:07:34
Quote
dival
нали има купувачи на цени под 1000 евро , нали паднали цените с 28 %
даите снимка на един реален купувач за да го видим как изглежда

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход