Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...

Публикувано от Hun 
Hun
Re: Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...
05-11-2009 - 22:06:59
Данъците и таксите са по-високи от нашите, както и някои стоки, но заплатите им компенсират доста повече разликата.

Аз си мисля че е до манталитет и култура.
Просто този вграден стаден инстинкт у Българина го няма в Унгария.
Юруш на апартаментите че ще свършат а догодина ще са тройни - а сега висят по банките и кършат пръсти молейки се за отсрочки и така в следващите 20-25 години робия, докато изнемогнат и банката не им го пусне на ЧСИ-то.

В България трабва пазара да падне с поне с 50% от сегашния за да се продават имотите, а не с 20% при сделка - по подразбиране.
Re: Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...
05-11-2009 - 22:07:44
avatar
Scyther Написал:
-------------------------------------------------------
> Всичко е нормално. Още сме в период на отричане.
> По-късно започнаха нещата при нас, по-късно и ще
> свършат. Наблюдавайте внимателно пунди. От ъпърите
> единствено той разбира, но се прави на луд за
> връзване. Усеща къде е истинската опастност и
> точно там плюе най-много. Без аргументи, а на
> принципа - "оФци сте сичките"...
> Това, което ще срине истински цените са публичните
> продажби от ЧСИ и последвалата паника от това.
> Жорето го е надушил рано рано. Има нюх човекът.
> Търговец е! С кеф бих си платил на него, за да ме
> консултира и напътства.
> Разните му там обяви не вървят. Предполагам, че
> следите обявите. Виждате, че няма промяна от
> година насам. Това е, защото никой не купува.
> Обявите застояват, макар и с леко смъкнати цени -
> сделките са изключение. Колкото и да отричат и да
> държат високи цените, толкова по-зле за тях.
> Представете си какъв интерес ще настане, когато
> двама-трима ваши близки се похвалят, че са купили
> на търг на 1/3 от "пазарната" цена. Тук само
> брокери ще останат...
> Всичко по реда си, всичко с времето си. Ако искате
> да предвидите бъдещето, четете историята...
>

От доста време не спирам да се чудя как се определят цените от вещите лица- оценители и на каква база.
Имам усещането че доста оценители ще хапнат дръвцето.

Re: Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...
05-11-2009 - 22:14:08
avatar
"Грешката" на оценителите ще се компенсира от фискалният резерв, който с лекота ще се пожертва за спасяване на банките от фалит.

И на края на историята - ни резерв, ни банки - нищо.
Само едни бетонни руини от хоризонт до хоризонт и изгладнели цигани запалили огньове насред тях.

Надявам се поне от ООН да имат някаква програма, по която да ни спасят от самите нас. winking smiley
Re: Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...
05-11-2009 - 22:26:18
Е защо има имоти на търг?
Re: Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...
05-11-2009 - 22:28:41
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Е защо има имоти на търг?
>


А де! Ти ми отговори, за да не пишем глупости :]
Re: Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...
05-11-2009 - 22:37:08
Когато Унгария стане първенец кат България,тогаз може да сравнявайте цените на имотите!Много още има да ни гонят унгарците!!!

ПЪРВО, и ний сме дали нещо на света! ГОРДЕЙ СЕ БЪЛГАРИНО!!! на първо място сме по КОРУПЦИЯ в ЕС! и по този показател сме надминали дори румъния! изпреварихме ги, най-после!!! на първо място и по ДЕМОГРАФСКИ спад. евростат казва, че до 2060 г. ще намалеем с близо 30%! първи сме по ИНФЛАЦИЯ в ес! първи сме и по най-ниски доходи в ес! първи сме по цени на НИ спрямо доходи. първи сме в ес и по най-малък брой на учените на глава от населението! първи сме по най-ниска производителност на труда в ес! първи сме и по-блокирани средства за усвояване от фондовете на ес! водим и по най-ниска усвояемост на средствата от фондовете на ес! първи по надуване на имотния балон! стабилно водим и в областа на банковите лихви!първи сме и по най-ниска продължителност на живота в ес! първи сме и по тютюнопушене в ес! първи по производство на храни и колбаси с неизвестен произход и съставки.първи сме и по процент на момичетата на витрините в брюксел! първи сме и по броя на бентлитата, бугатитата, фераритата и ролсройс фантомите на квадратен стометър в центъра столицата! да не бройкаме по-евтините мерцедеси и джипове порше кайен .първи по престъпност. първи по неразкриваемост. водим по политически скандали , водим в класацията и по мръсен въздух и по задръствания по улиците! водим в класацията и по дупка до дупка по улиците. водим и по таратайки и трошки на калпак - изкупихме на хората старите железа , първи сме по черногледство и завист. първи сме по песимизъм. първи сме и по броя на шефовете на глава от населението .на челно място сме и по енергийна зависимост само от един доставчик! първи сме по спрени под натиск атомни реактори! първи сме и по лоялност към големия брат, пък който и да е той! само да го има! първи сме отзад напред и по коефициент на интелигентност сред управляващите! първи сме и по броя на балъците за милиони! първи сме и по национални катастрофи! шампиони сме по оцеляване! пу, да не ни е уроки!
Re: Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...
05-11-2009 - 22:40:03
Не знам, питам. Защото като бяха високи цените нямаше търгове. Пък сега имало. Та защо има и има ли това връзка с цените? Или връзката е със загубата на работа или качването на лихвите?
Re: Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...
05-11-2009 - 23:00:15
Аз преди много месеци давах пример с кризата в Белгия преди години. Кризата продължава да е в главите на хората и с това е опасна и непредсказуема. Никакви обективни фактори не й влияят. Кризата ще свърши за 1 ден когато хората започват да купуват, но от страх да не се прекарат те ще харчат готовите пари, въпреки че ще бъдат изритани от работа заради това. Много хора си мислеха, че е някакво шоу да са тръбачи на кризата, защото нещо щяло да се подкваси за тях. Няма начин. Криза няма, има празноглави хора, слушащи още по-празноглави.

Хубавото е, че идва вълче време и старият хищник трябва да се готви да търка в брадата. А ще го вземе от глашатаите и тези дето ги слушат.
Re: Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...
05-11-2009 - 23:50:02
Няма да го разбереш! Обяснявах скоро от какво идват благата. Когато не работиш не значи, че ще спреш да ядеш или да се топлиш. Теглиш готовите пари и ги харчиш за това. А нямаш работа, защото строителвият предприемач е спрял за ти купува мебелите, защото ти си решил, да "чакаш дъно", защото си имал 30 хил., а апартаментите били по 50 хил. Но и да паднат не на 30, а на 20 хил. пак няма да купиш, защото си без работа и с тези пари трябва да живееш. Сома че багажа са издали и тези дето ти доставят материали, транспортните фирми дето ви обслужват, програмистите дето ви правят програмите и т.н. Защото трябва да си рядко тъп, точно толкова колкото сте тук, за да мислиш, че някой има полза от ниски цени. Точно преди 1 година ги обяснявах на тиквениците тези неща:

: др. Иванов [Регистриран | неутрално]
15 ноември 2008, 01:08 Отговор Одобрение 1 от 1 глас- + !
Много глупав народ се навъди. Единствените дето са на сметка от кризата са предпримачите, най-зле са клиентите. Теоретично може да спечели само този, който купува апартамент за себе си със собствени, вече спестени пари. И това е условно. Всички други са вътре. Ако купуваш с кредит губиш апартамента по неизменен икономически закон. Банката има право при намаляване на обезпечението да иска предсрочно издължаване или да увеличиш обезпечението. А това се получава при падащ пазар. Цената на обезпечението/имота/ пада и банката иска или втори имот или да се издължиш веднага. И просто ти взима апартамента. Не само, че не печелиш, а губиш всичко. Тези които купуват като инвестиция са вътре, защото цените падат. На нула са тези, които продават имат, за да купят по-добър. Тези, които уж печелят, купувайки със спестявания апартамент пак са вътре, защото кризата води безработица и мизерия и най-вероятно едва ли ще се решат да купят нещо, защото спестените пари ще им отидат за да преживяват. ...

Прочитане на целия коментар

От: др. Иванов [Регистриран | неутрално]
15 ноември 2008, 11:03 Отговор Одобрение 0 от 0 гласа- + !Коментарът е скрит от модераторите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

Я, в домът за социална помощ вкарали интернет.

Защо е теоретично тъпчо, съм ти написал. Защото си спестил тези пари с работа. А при криза ще си загубиш работата и ще имаш апартамент, който не може да обзаведеш. И ще живееш на палатка в хола. Ако си продал имот за да изкараш парите ти е все тая, защото като имаш един имот и го сменяш с друг е все едно високи ли са цените или ниски. Ако си изкарал парите от наеми за да си купиш апартамент "на сметка" пак си капо, защото наемите ще паднат през кризата.

Ама трябва да имаш нещо в празната варненска кратуна за да го схванеш. Я марш към поредната пирамида и не се бъркай в теми дето не разбираш.

Re: Защо в Унгария цените на къщите са по-ниски от тези на апартаментите в България...
06-11-2009 - 01:49:00
др. Иванов Написал:
> Няма да го разбереш! ...

Иванов, сега разбрах защо си изпаднал в това състояние. Не трябваше да спираш да работиш на 40 години! Поне да беше се записал да учиш нещо! Работата предотвратява старческото слабоумие!
"Учените стигнали до неочаквано заключение - оказало се, че мъжете, които продължават да работят и в следтрудова възраст запазват активността на мозъка и започват да страдат от деменция по-късно, отколкото тези, които са имали пасивен начин на живот." "Близо 50 хил. души в България страдат от болестта на Алцхаймер, а общият брой на болните от деменции е 100 хиляди."
http://www.cross-bg.net/
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход