Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпреки прогонзите

Публикувано от dicho 
Re: Въпреки прогонзите
23-10-2009 - 16:34:28
Според мен в София има да падат още малко.



www.Borsi.dir.bg
www.Zlato.dir.bg
Re: Въпреки прогонзите
23-10-2009 - 17:08:27
Как ще коментирте цените в други градове.Аз открих някои интересни много любопитни неща.

Обърнете внимание на движението на цените в град Хасково 8-мо място по цена на кв/м.Спад с 2 лв. на кв/м от началото на годината!!!eye popping smiley Ръст за последното тримесечие.

[www.nsi.bg]

Там където бяха най-скъпи имотите срива е най-жесток.Най-големите балони са Русе и Пловдив.Разбира се и София усилено се бори за челните места в класарането по срив. clap:
Re: Въпреки прогонзите
24-10-2009 - 09:28:04
Лошото е единствено тогава, когато някой се опитва да извежда тенденция въз основа на единични сделки
--------------------
Валсодарчо, не ми отговори на поканата ?
Не извеждам тенденции въз основа на единични сделки, казвам, че пазара се раздвижи, не , че сделките са станали толкова много. Имам 6 -ма брокери, всеки от тях прави средно по 2 - 3-ри огледа на ден, това прави 60 - 90 на седмица, през първите 6 месеца на годината не се събираха толкова за месец, схващаш ли ?
Re: Въпреки прогонзите
24-10-2009 - 10:57:26
avatar
Изгладнелите брокониери са станали много агресивни, явно глада ги е налегнал и това е само началото smiling smiley Валсодаре, ти не беше тук преди 11 месеца, нашата екс брокерка Ками съветваше хората да купуват панели за над 1000 евро. Имаше един човек, който се чудеше дали да си купи преостроена гарсониера в Младост за 50К евро и Камито го посъветва да купува, защото той (клиента) искал да живее тук и сега..... От тогава много вода изтече, сега тази преустроена панелка струва я 20-25К евро, я не. Спада да ги изчисли инж. Камелия за домашно. Останалите изгладняли брокониери са същите, начело с топ сеяндура Турбо, по-голям селяндур от него с лупа да търсиш няма да намериш - гаранция.... Добре че дойде отрезвяването... сега следва преземяване, преземяване другари. smiling smiley
Re: Въпреки прогонзите
24-10-2009 - 11:48:12
gekko , gekko , що се пениш ? И теб ли те отсвири някоя засукана брокерка , или те "обиди" някой брокер ?
Re: Въпреки прогонзите
24-10-2009 - 12:17:28
avatar
Не се пеня радвам ви се и ви гледам сеира smiling smiley
Re: Въпреки прогонзите
24-10-2009 - 15:08:37
avatar
ivo_1 Написал:
-------------------------------------------------------
> Как ще коментирте цените в други градове.Аз открих
> някои интересни много любопитни неща.
>
> Обърнете внимание на движението на цените в град
> Хасково 8-мо място по цена на кв/м.Спад с 2 лв. на
> кв/м от началото на годината!!! Ръст за последното
> тримесечие.
>
>
>
> Там където бяха най-скъпи имотите срива е
> най-жесток.Най-големите балони са Русе и
> Пловдив.Разбира се и София усилено се бори за
> челните места в класарането по срив.


Епа преди време У темата за графиките и табличките на татко Барба имаше една графика за Япония, как се променяли цените и разликите между 3-те най -големи града и останалите преди, по време и след спукването на балона там.Та преди и след балона цените са почти еднакви навсекаде, само по време на балона имаше голема разлика, която после се балансира.Не знам дали е още там, че проверим.
Re: Въпреки прогонзите
24-10-2009 - 15:12:39
avatar
smiling smiley sad smiley

Те тука е , почти на дъното на страницата.Били са 6-те най-големи града, а не 3-те, сорка.
[forum.imoti.net]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-24 16:15 от barbaron.
Re: Въпреки прогонзите
24-10-2009 - 16:31:09
Таблицата е интересна.Според мен поне в България разликата между най-големите градове и средните ще се свива още.Последните тенденции са показателни.
Да вземем едни средностатистически градове като Стара Загора и Хасково примерно.Безработица около 7-8%.Да повечко отколкото в София, но не е фатално ако процента е под 10.
Заплащането в държавния сектор на всякъде е едентично.Включително апетитните местенца в полиция, съдебна власт, разните му държ. комисии и агенции които си имат клонове и в тези градове.Частния сектор е по определящ обаче.Да кажем един среден счетоводител в София взема 1400лв, а в Стз и Хасково 800.На пръв поглед голяма разлика, но и живота в София е по скъп, като транспортни разходи, заведения,ремонти,мебели, дрехи, кина и др. развлечения.Да не говорим че тук има и обирник като топлофикация, които те яде всеки месец.Като теглиш чертата може да излезе че разполагаемия доход 800лв в Стара Загора е по-голям от 1500-те лв в София.
Вярно че в София има висш мениджърски персонал, свободни професии които водят до 10 000-20 000лв доходи.Но това са не повече от 5-10% от всички живущи в София.За тях безспорно реализацията в София носи по-добри облаги.Разбира се един топ адвокат в софия печели много повече от един топ адвокат в Стара Загора.
Но крайния извод е че едва 5-10% от живущите в София наистина имат сметка да са софиянци и да се развиват тук.За останалите е по-добре да си стоят в провинцията.Това рано или късно ще бъде масово осъзнато.
Изводат е че голямата разлика в средните пазарни цени между градовете в България не е оправдана.Тезата че имало много развлечения и екстри в София а абсолютно несъстоятелна тъй като те са напълно недостъпни за средния служител.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-24 16:36 от ivo_1.
Re: Въпреки прогонзите
24-10-2009 - 16:39:08
avatar
dicho, иди погледни графиката за броя сделки. Четвърто тримесечие има сериозно увеличение на броя сделки всяка година без изключение, за сметка на първо тримесечие след това. Т.е. това което наблюдаваш не е "раздвижване на пазара", а нормална закономерна ситуация в последните 10 години.

Такива прогнози може да са полезни на брокерите - в случая е добре да спестиш малко средства за издръжка на офиса през първите три месеца на 2010, защото сделките ще клонят към 0.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход