Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

smoking smiley Колко давате за... Отвори стр. 10 - Двустаен, Младост 2, ново строит.

Публикувано от opalaopa 
Re: smoking smiley За каква сума РЕАЛНО бихте купили някой от тези имоти?
23-10-2009 - 11:36:17
avatar
dodo2 Написал:
-------------------------------------------------------

> От друга страна в мнението на opalaopa няма нищо
> неетично. Още повече, че на практика прави реклама
> на имота, защото в сайта има 7000 оферти, а тук се
> обсъжда точно тази - със сигурност е забелязана от
> доста повече хора, отколкото ако си беше седяла
> скрита в базата на imoti.net.


За съжаление, не е така. Не можеш да питаш " по принцип" кой колко би дал, след като всъщност, никой не се интересува от имота.
От там започва гаврата. Не ви следя приказката с доматите за 500лв., но ако си пълен с домати и по стотинка да ти ги предлагат, няма да те интересуват. Ако нямаш кьорав домат, но и кьорава стотинка, всяка цена би ти била висока. А да се изправиш пред сергията на продавача и да обявиш, че " по принцип" би дал една стотинка, щото е най- близо до нямането ти, не е коректно.
Re: smoking smiley За каква сума РЕАЛНО бихте купили някой от тези имоти?
23-10-2009 - 12:01:24
В тази тема ще разглеждаме РЕАЛНИ оферти и ще предлагаме РЕАЛНИ цени към всяка една.
По този начин с истински примери ще видим при какви цени ще се стабилизира пазарът.
-------------------------
Опалопа ще предлага РЕАЛНИ цени, кой си ти да кажеш коя цена е реална ?! Кой си ти да си мислиш, че можеш да влияеш по какъвто и да било начин на цените ?!
Чудя се откъде се навъдиха толкова много безработни неудачници / вероятно следствие от кризата/, които разбират от имоти, пазарна икономика, живеят с някакви абсурдни мечти да влияят на цените на имотите ! Виждам, че прекарват почти целият си ден тук и се чудят каква простотия да сътворят, вместо да си потърсят работа, съответно мястото, където биха били полезни първо на себе си. Опалопа се изживява като представител на купувачите и от тяхно име се обръща към продавачите със съвети и категорични заключения и прогнози. Абе поплювковци , никой няма вина за това, че сте се родили / или заради тежко детство сте се сдобили/ с комплекси, що трябва да си ги избивате тук ?!
Re: smoking smiley За каква сума РЕАЛНО бихте купили някой от тези имоти?
23-10-2009 - 13:17:40
Не, не сте прави!

Само по себе си излагането на точно определена обява от 10К други, навява мисли, че се цели нещо доста конкретно. Едва ли нещата опират само до рекламата. Освен това, задълже- отрицателните, за да не кажа- умишлено сриващите (съпроводени както винаги с висша форма на олигофрения) коментари, могат да се изтълкуват като целенасочени, особено с пълнотата на представената база. Ако идеята наистина беше да се разискват реални цени, то извадката щеше да е много по-голяма и не-конкретизираща толкова детайлно даден имот. И понеже не е първи случай да се пуска отделна тема за отделен имот с презумцията, че се коментират принципно цените, то твърдението за безпристрастност, необвързаност и идеологичност става все по фалшиво и лицемерно.

Сега ще ви дам няколко съвсем малки примера за подобно “разискване” и “анализиране”, които пак в същият дух могат да са толкова “рекламиращи” и даващи основание за “безпристрастен” анализ, както и допринасящи в “дискусията за “реалните цени”:


Дискусия: “дейността на една АНИ, като пример за функциониране и принос на посредниците на НИ в БГ”

Избираме “съвсем случайна” АНИ. Слагаме множество снимков материал: на офиса, фасадата, рекламните табели, вътрешното обзавеждане, разпределение на мебели- работни места, осветеност и тн. Описваме заетите, бройка, квалификация, стаж (може и без снимков материал). За по-пълно описание, което задължително ще ни осветли за функцията и приноса на АНИ-те като цяло върху пазара, излагаме данни за количество сделки, специфичността им и естествено тяхната стойност. За още по-пълно “анализиране”, излагаме и средната възвращаемост на труда – комисиона, общ и осреднен, показващ доходността (пак на база ст. извадка) на АНИ-тата и определящ влианието на дейността за този пазарен сегмент.

В същият дух, освен “чистият анализ” и “коментар”, “случайно попадналата” в “дискусията” АНИ, един вид печели голямата награда, тъй-като с темата ние я извадим от дългият списък с агенции и тя става обект на безплатна реклама. Дори и отзивите за нея да са отрицателни, пак печели, понеже както знаем “и най-лошата реклама е реклама”



Дискусия: “дейността на строителния предприемач, като фактор за движението на цените на НИ”

Разбира се пак избираме “случайна” строителна фирма. Изкарваме на показ и форумен диалог всичките и джаджи, пак така с презумцията за “анализ” и с идеята, че “и най-лошата реклама си остава реклама”


Дислусия: “действията на инвеститора, като определящ НИ-пазара фактор”

“печелившият” и пак така “случайно” подбран инвеститор, фирма, фондация, организация, частно лице и тн повежда “анализа” в специлизираният форум с всичките си активи/пасиви (всевъзможни пикантини) и хвърля яснота по така нужните за всички нам въпроси: “на къде ще тръгнат цените”; “каква е презумцията на инвеститора при покупка”; “кои ще са предпочитаните/стойностните имоти в бъдеще” и тн. Естествено “избраният”, освен че ще има сериозен принос за “качествените ни анализи”, ще бъде и облагодетелстван с издигането си в КУЛТивиране за възможността ни да прогнозираме толкова трудна материя, като ценовите равнища.


Дискусия: “младежът-уЧен, като предпоставка за бъдещото развитие, организиране и управление НИ-пазара”

Тъй-като всички ние се нуждаем от дългосрочно прогнозиране на този важен икономически отрасъл, неговото качествено управление и бъдеще, както и мястото, което ще заема в живота ни, ние задължително трябва да “анализираме” и предпоставките за неговото бъдещо развитие в лицето на младежът-уЧен - като фактор и бъдеща роля.
Естествено извадката е огромна и комплицрана, за това избираме за обект на “анализите” ни “случаен” младеж – син/дъщеря на потомство “фактори/кадри” - управители на НИ, известни предприемачи, богати инвеститори, имотни реститути/наследници и въобще качествената извадка от този надежден за планиране ресурс.
Поставяме за “специализирана дискусия” от “надежните оценители”, 1во снимков материал (защото външният вид винаги има значение), после дипломи за образование, личностни характеристики (по възможност препоръки/мнения) и препоръчително – детайли от общуването на “извадката ни”, нейното социално поведение в семейството и обществото; Снимка с тати до елхата, прощапулник, коледа; Кадри от бутане на камионче в парка, колекцията от гуди; Първата целувка с език... и тн все неща, които биха могли да напътстват качествено “оценките/анализите” ни за прогноза в бъдещето развитие на НИ-пазара.



Както виждате, има толкова много НЕОБХОДИМИ и ВАЖНИ теми за “дискутиране/обсъждане” с цел - “нека допринесем за разкриването на действителният пазар и реалните цени”.
Въпросът е защо да ограничаваме възможностите си за “качествен анализ” стеснявайки кръга от влиаещите НИ-цените фактори, само до определена оферта/обява и “реалните” апетити към нея. Мисля, че приносът ни би бил значително по-голям и успешен ако разширим мирогледа си и включим в “пазарните анализи” и необходимите инструменти за което, като изложените по-горе предпоставки.
Дори и да не е успеем, пак ще “направим добро” - изваждайки от дългите и каширани списъци, неоценените и заслужаващи по-голямо внимание, “задължителни брънки” от БГ-НИ-пазара...

Дискутитайте, не се притеснявайте – имаме нужда от вашите качествени анализи и коментари!




ПС: додо4 - айде да видим колко разбираш от футбол... winking smiley
Re: smoking smiley За каква сума РЕАЛНО бихте купили някой от тези имоти?
23-10-2009 - 14:11:02
avatar
Svetlio Написал:
-------------------------------------------------------

>
> Дискутитайте, не се притеснявайте – имаме нужда от
> вашите качествени анализи и коментари!

Как да разберем, че анализите са качествени, щом не знаем нищо за източниците им? Значи, за да имаме представителна извадка, ни трябват имена, ценз, професия, имотно състояние.........
Барба, това ще бъде добра реклама за опалопа и другите " специалисти". Що не пуснеш малко сведения за тях? Дай IP адреса като начало..............и с дружни усилия да продължим spinning smiley sticking its tongue out
Re: smoking smiley За каква сума РЕАЛНО бихте купили някой от тези имоти?
23-10-2009 - 16:52:44
Двустаен апартамент, София: Младост 2
Цена: 70 000 EUR
Цена/кв.м.: 1 061 EUR (~1272 EUR реални)
Квадратура: 66 кв.м.
Етаж: 5 от 8
Строителство: Тухла
Обзаведен, Асансьор, Ново строителство


















Предлагаме на Вашето внимание обзаведен двустаен апартамент в нова жилищна сграда на ул. Свети Киприян в жк. Младост 2.

Апартаментът е на 5-ти етаж от 8 и е с чиста жилищна площ от 54, 84 кв. м. и 10, 49 кв. м. общи части.

Разпределението е: дневна с кухненски бокс, спалня, баня с тоалетна, коридор, мокро помещение и обща тераса с чудесна панорама към Витоша, изложението е изцяло южно.

Апартаментът се продава с напълно завършени довършителни работи, включващи: оборудвана кухня с вградена фурна и стъклокерамичен плот, абсорбатор, хладилник, мивка и кухненски шкафове; баня и тоалетна с фаянс и санитария на "Видима Идеал"; алуминиеви радиатори; интериорни врати; ламинат; гранитогрес в кухненския бокс; петкамерна немска PVC дограма; щори; окабеляване за кабелна телевизия и интернет; блиндирана входна врата.

Обзавеждането включва: спалня с голям гардероб и ракла; кожен диван, фотьойл и табуретка; маса за хранене с 4 стола.

Сградата е с акт 16 от 2007 г., с луксозен асансьор и общи части. Отлична инвестиция в един от най- динамично развиващите се и перспективни райони на София! Удобното местоположение и функционално разпределение на апартамента са основни фактори, поради които апартаментът е идеален за краткосрочно и дългосрочно отдаване под наем. ПРОПЪРТИ БГ предлага съдействие за управление на имота и отдаване по наем.


линк

Жилището изглежда много добре.
Гледката е чудесна, стига да не вдигнат нови блокчета след няколко години пред прозорците.
Някои брокери започнаха да описват ЧЖП в обявите си. Други за сега се цупят smiling smiley
Апартаментът е доста тесен - колкото една панелна гарсониера.

Давам му 25 000 ЕУР

Вашите оферти?
Re: smoking smiley Колко давате за... Отвори стр. 10 - Двустаен, Младост 2, ново строит.
23-10-2009 - 17:14:09
19 100 Е давам,
Re: smoking smiley Колко давате за... Отвори стр. 10 - Двустаен, Младост 2, ново строит.
23-10-2009 - 18:05:22
Че вас пък кой ви пита? Хората са си сложили цена.
Re: smoking smiley Колко давате за... Отвори стр. 10 - Двустаен, Младост 2, ново строит.
23-10-2009 - 18:12:12
Re: smoking smiley Колко давате за... Отвори стр. 10 - Двустаен, Младост 2, ново строит.
23-10-2009 - 18:21:38
avatar
Да бе, обявата вече е неактуална, някой го купи.

Между другото съм сигурен, че opalaopa нямаше да пусне и 1 подобна тема, ако в този форум не присъстваха Иванов, turbozol и сие.

Докато има индивиди, които твърдят, че имотите (поне 95%) не са хипер надценени, ще има такова взаимно дразнене.


др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Че вас пък кой ви пита? Хората са си сложили цена.


Re: smoking smiley За каква сума РЕАЛНО бихте купили някой от тези имоти?
23-10-2009 - 18:39:41
Опалаопа, това да не е твоя апартамент?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-23 18:43 от barbaron.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход