Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Да си поговорим за банките

Публикувано от valsodar 
Re: Да си поговорим за банките
27-08-2009 - 00:03:51
мерси за съвета, малко се бях притеснил да не бъркам... то в бг форумите няма с кой да обсъждам такива неща smiling smiley
Re: Да си поговорим за банките
27-08-2009 - 00:07:22
О,к Асене.
Коментара ти е ясен.
Само не мога да разбера, защо тези изводи във връзка с фючърите и другите борсови инструменти по отношение на имотите.
Тези иструменти едва ли са попречили на някой фермер да си зареди резорвоарите при върхови цени на бензина - мисълта ми е, че когато тръгне да се набалончва някой пазар логиката някъде изчезва...
По скоро балон може да няма да има до следващото поколение, което ще се обзавежда с имоти и на което като му кажеш "ти не помниш 2008(1997)?" ти отвръща - "да ама сега ситуацията е друга".
А и дръпването на сток-маркета ми се вижда малко пресилено - да не кажа много.
Отделно стара европа до момента въобще не си признава за криза с имотите и собствените си проблеми, макар и отдавна да не пее песничката "кризата тръгна от америка - америката е виновна". Ликвидната криза в европа е сякаш паднала от небето... Даже си мисля, че нейните проблеми тепърва ще кристализират и ще рефлектират обратно върху ус.
Re: Да си поговорим за банките
27-08-2009 - 00:12:53
avatar
Банките са финансови институции - в това е отговорът.
Пари, Пари, Пари.
Продават парите на тези, които ги имат, на тези които ги нямат.
Срещу парите си, те искат залог, че ще им ги върнеш.
Гаранции един вид.
Но гаранциите не са пари, докато не бъдат обърнати във финикийски знаци.
И после същите тези финикийски знаци се разделят по "братски" между банката и тези, които са им ги дали. winking smiley
Re: Да си поговорим за банките
27-08-2009 - 00:48:50
acen1975 Написал:
-------------------------------------------------------
> Muza Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Познавам Оунър лично. Няма нищо общо с това
> за
> > което го нападате. Всеки си има своята
> логика,
> > това не означава, че като е различна, човекът
> не
> > става...
> ==================================================
> =======
>
> Муза,проблема не е в оунъра,а в мен........
> щото съм от лошите................. обичам да
> селянея и грубиянствам.
> изключително антикултурен съм-културата е мой враг
> номер едно(след българономистите).войювам с нея и
> то успешно.....
> да ама ша ме траете,немъ
> начин........демокрацията си има и своите
> минуси....
>


За това горенаписаното ще се съглася.

И понеже ми куца икономическото образование, както доколкото разбирам и на всички завършили икономика в БГ, та след като изчетох всички словоизлияния, от чиито виртуални плюнки ми се омокри екрана, ще те питам в прав текст:

Българските икономисти и българските мишоци банкери ли са виновни за световната икономическа криза, или грешно съм разбрал посланието ти.
Как е отвъд океана?
Какви ги дробят икономистите, на които им е преподавана икономика при капитализъм?
Re: Да си поговорим за банките
27-08-2009 - 08:08:03
avatar
И с настоящият цитат се надявам да сложим край на спора, какво могат да правят банките с ипотекираните имоти по изгърмялите ипотеки и спекулациите около това, колко дълго още банките ще могат да си премълчават тъжната истина


Quote

Инвестициите в имоти на депозитните институции са строго регулирани от нормативната уредба. Те трябва да се преоценяват регулярно, а имотите, квалифицирани като инвестиционни, трябва да бъдат продадени в определен срок след придобиването. Недвижимостите трябва да не надхвърлят и определен размер от активите на банката. Една от причините за натрупване на имоти в балансите на трезорите е споразумение между банката и неин длъжник по ипотечен кредит, при което след договаряне за цената длъжникът прехвърля имота си на банката и погасява кредита си. Така се спестява време, когато длъжникът е в затруднено положение и не може да изчака продажба на трета страна, например чрез публична продан. Забавянето би било неудобно както за длъжника (защото ще му носи наказателна лихва, такси по публичната продан и евентуално блокиране на сметки и фалит на бизнеса му), така и за кредитора, защото банката ще трябва да провизира вземането си.
winking smiley *angel*
Re: Да си поговорим за банките
27-08-2009 - 11:27:56
Уж питате в темата за мнения.. и които си казва неговото -"Не не е така, не си прав, новобрански изказвания и други" Ами защо питате тогава. Надали някой си направи труда да види колко са ипотечните кредити и да ги съпостави с големината на портфейла на някоя от големите банки - обаче раздавате квалификации. Може и дори да се види каква част от тях са изтеглени през 2008а... Както и да е.
За фирмените кредити и тези на строителните фирми е съвсем друга история... Интересно ми е колко от вас са държали в ръцете си кредитно досие на седем и осем цифрени кредити, но както и да е, оплюхте СР на момента...
Добре де банките панически ще искат да се спасят от фалит и ще изкарат маса имоти на пазара, но няма да има клиенти, те ще свалят цените и още и още... Този които има депозит сега на 10% ще е смазан от голямото предлагане и ще се чуди и мае дали да си купи в Стрелбище на 140е/м2 или в Иван Вазов за 200е/м2. Ама защо да бърза, времето работи за него smiling smiley Ще прекара и банките и предприемачите и най вече набълбукалите се да купят по рано smiling smiley Просто е бил по умен от всички тях smiling smiley



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-08-27 11:29 от sashe.
Re: Да си поговорим за банките
27-08-2009 - 11:38:31
avatar
Защо да го оплюваме?
Просто не сме съгласни с непълнотата и с липсата на аргументи в част от изказванията му.

Как да приема нещо за достоверно, след като то не почива на никаква логика и аргументи? winking smiley
CR
Re: Да си поговорим за банките
27-08-2009 - 15:00:46
ако се върнеш на първата страница, момко, човек ще види собствените ти 'логични' и 'достоверни' бръщолевения как банката била длъжна да направи еди-какво си в еди-какви си ситуация.

не досие на 7 цифрен кредит, а на 4 цифрен потребителски не сте хващали в живота си полуграмотните поплювковци тук, които в тази и останалите теми в този форум всеки ден лелеете мечтаното евтино жилище.

за вас ще повторя още веднъж, последно:

казах две неща:

- в момента няма масово вадене на изпълнителни листове за нередовни ипотеки на ф.л., точно обратното, акцента е към предоговаряне и реструктуриране, на дори преобезпечени кредити, които ще се реализират на публичен търг без проблем

- за хубави и евтини банкови имоти ще има да почакаш. някоя панелка в казанлък или бунгалце на влас - може да си купиш в момента, но само подобни имоти.

за да потвърдя горното нямам никакво намерение да вадя някакви числа, не че не мога. нито ще обсъждам абсурдните хипотези на полуграмотни хора за бетоновози, шивачки и фирмени кредити за 200 к с активи на фирмата за 100, базиращи се на лични импровизации, а не на реални досиета, обезпечения и факти.

койт разбрал, разбрал, койт' не разбрал да лапа мухите и да продължава да мИчтаЙ. *beer*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-27 15:03 от CR.
neo
Re: Да си поговорим за банките
27-08-2009 - 15:03:08
Парите на фонда за гарантиране на депозитите в САЩ свършват
27.08.2009 14:40
Портфейлът на Федералната корпорация за депозитно застраховане в САЩ (FDIC) е толкова изтънял заради многобройните банкови фалити, че според анализатори до края на годината институцията може да мине на червено.

Подобна ситуация няма да бъде прецедент, тъй като това вече се е случвало веднъж. В началото на 90-те години на миналия век по време на кризата със спестовните каси в САЩ FDIC е била принудена да вземе заем от 15 млрд. долара от финансовото министерство, които по-късно са върнати с начислена лихва, припомня CNBC.

Правителствената агенция, която дава гаранции на вложителите за техните средства в банките в случай на фалит, може би се нуждае от спасителна кредитна линия, съобщава медията.

Очаква се днес FDIC да обяви колко точно средства са останали в нейния застрахователен фонд, а заедно с това трябва да бъде обновен и списъкът с финансовите институции, които изпитват проблеми. През първото тримесечие те бяха 305 на брой, което е най-високата стойност от 1994 година насам.

FDIC се ползва с пълната подкрепа на правителството и защитава всички депозити на стойност до 250 хил. долара. От началото на годината обаче са фалирали общо 81 банки, а още доста са заплашени от сериозни проблеми. Всичко това заплашва от изчерпване на средствата на институцията.

[www.investor.bg]
Re: Да си поговорим за банките
27-08-2009 - 15:03:50
avatar
CR, до момента ми е трудно да видя аргументи в изказванията ти.
Виждам основно личностни нападки, и някакви нескопосано смешни опити за закани?!!

На какво се дължи това?
От нещо сте огорчени ли? winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход