Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

България <-> Латвия ?!?

Публикувано от greenbul 
Re: България <-> Латвия ?!?
12-12-2009 - 20:26:27
Чаушеску им трябва на гърците а не Папандреу, ще изпоснеят ама току виж за 5 години постопили дълговете и тъкмо нашите цигани ще спрат да ходят там като аргати по за 400-500 евро ами гърците ще се върнат да ни пасат овцете из Родопите както е било само преди 60-70 години за по 200 евро. Извинявам се че съм краен ама за грък прошка няма щото са измекяри, никъде не ги обичат, не случайно и УСА не ще да им свали визите на тях а в Брюксел като чуят за грък им се повръща.

_________________



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-12-12 21:21 от Ivel.
Re: България <-> Латвия ?!?
12-12-2009 - 21:16:52
Скоро бях по Гръцко (че нещо на сънито не ми понася водата и ми излизат обриви :]) като им гледаш физиономиите на местните и се чудиш дали не си в Истамбул,ама това съвсем сериозно eye popping smiley
Re: България <-> Латвия ?!?
12-12-2009 - 21:34:58
Мани ги тия не ми се говори за тях все пак темата беше за Латвия. След Латвия и Литва се реши болезнено за намаляване на пенсии и социални една много нелицеприятно решени за което и да е правилтелство ама явно имат причини а и нещо много им правят намеци напоследък от ЕЦБ да се стягат интересно защо са толкова либерални към нас все още. Пък естонците се решават на данък покупки 1% - добра идея за Дянков, някога имаше такъв в Москва цели 5% освен ДДС-то ма от 7-8 години го махнаха а естонците са го извадили от килера. Не стигат парите за бюджета в София направо на 10% да го закръглят.

[www.baltic-course.com]
[www.baltic-course.com]
[www.baltic-course.com]

_________________
Re: България <-> Латвия ?!?
12-12-2009 - 22:47:40
Какво значи либерални? Какво да искат от нас при дефицит под 1% на фона на останалите в ЕС? Излишък 20% може би??? У нас просто пенсиите и бюджетните заплати никога не са достигали някакво подобие на доход, че и да бъдат намалявани, защото видите ли - какво сте се отпуснали...
Re: България <-> Латвия ?!?
15-12-2009 - 08:19:47
Не забравяйте, че гърците са въвели еврото. Това е един полезен пример за нас,при това достатъчно близко.

Гърция затъва в дългове
14 декември 2009 / News.dir.bg
Гръцкият премиер Георгиос Папандреу заяви, че страната му е изгубила "всякаква следа" от международно доверие и е изправена пред опасността да затъне в дългове.
В реч пред бизнес и синдикални лидери Папандреу призова за единство, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Само преди дни Папандреу каза, че гръцката финансова криза заплашва националния суверенитет.

Сега премиерът изтъкна, че в следващите три месеца правителството ще приеме решения, каквито не са взимани от десетилетия. Той добави, че пазарите искат да видят действия.

Папандреу обеща да намали дефицита под 3 процента до 2013 година.

Гръцкият дълг достигна 300 милиарда евро, а бюджетният дефицит нарасна на 12,7 процента, припомня АП.

По-рано на правителствено заседание Папандреу заяви, че ще бъдат защитени средните доходи и социално слабите граждани. Премиерът призова натискът да бъде превърнат в удобна възможност, за да излекува Гърция хроничните си болести в политиката и обществения живот, пише електронното издание на гръцкия вестник „Навтемборики”, цитиран от от "Фокус".


BG:

БАН: Ако въведем еврото от 2013, вкарваме си гол
15 декември 2009 / News.dir.bg
Най-добрият вариант за въвеждане на еврото е това да се случи през 2016 г., смятат икономисти от Българската академия на науките.

Ако приемем единната европейска валута през 2013 г., каквито са намеренията на управляващите, ще изживеем шока на сериозно поскъпване на цените, особено в сферата на услугите, смятат учените. Според тях приоритет на правителството не може да бъде нулевият бюджетен дефицит, съобщи Дарик радио.

Според служителите на БАН цените у нас са твърде ниски спрямо нивата им в страните от еврозоната. Чак през 2016-а ще се доближим до цените в повечето държави, въвели еврото, заяви професор Чавдар Николов. Затова, според него, България ще сгреши, ако приеме единната европейска валута по-рано.
„Просто този автогол аз много се надявам България да не си го вкарва, въпреки поредната единодушна глупост на политици, водещи банкери и тъй нататък", каза той.

Икономистите от академията смятат, че правителството трябва да гледа какви са реалните доходи и какво прави то за реалната икономика, а не да си поставя за цел нулев бюджетен дефицит. Според доцент Ганчо Ганчев и професор Чавдар Николов отникъде не следва, че най-добрата страна е тази, която има най-малък бюджетен дефицит.

„Ние сме най-бедната страна в Европейския съюз с най-лоши пътища. Румъния си е оправила пътищата и са правени в последните години. Правени са, тъй като Румъния нямаше излишъци, имаше дефицит и си направи пътищата. Сега ние твърдим, че сме по-добре в някакъв финансов план, но какво от това? Приоритет на правителството не може да бъде нулев бюджетен дефицит, извинявайте. Хайде, министър-председателят не е икономист, той е милиционер, обаче финансовият министър...", коментираха те.

Ползването на заем от Международния валутен фонд може да се окаже, противно на общоприетото мнение, най-добрият начин за справяне с кризата, допълниха учените от БАН.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-12-15 08:21 от general.
Re: България <-> Латвия ?!?
21-12-2009 - 16:14:28
Неволите на длъжника
21 Декември 2009, 11:21
Източник: ДП/БЕ/БМ
В Латвия финансовата криза съсипва много хора със заеми към банките. Те не могат да изплащат месечните вноски, поради което банките продават имотите им на търг, често едва ли не на безценица.


В латвийската служба за безплатни юридически съвети „Лакра” телефоните звънят непрекъснато. Разтревожени хора с банкови заеми молят за безплатна консултация. Работещата в рекламния бранш Санта Поле има среща със своята адвокатка. 33-годишната дизайнерка е с къса коса и обича екстравагантното облекло.

Преди две години решава да изпълни мечтата си за собствено жилище и купува подлежаща на основен ремонт вила близо до столица Рига. Районът минава за изискан, поради което нейният имот бива оценен на триста хиляди евро.”Банката направо ни напъха парите в джоба. Тогава политиците ни говореха за растеж, който никога няма да спре. Така че ние взехме кредит от 230 хиляди евро и аз спечелих търга за вилата”, разказва латвийката Санта Поле.


Навсякъде в Латвия новите сгради са свидетелство за тогавашния икономически бум. В края на 2008 година обаче световната финансова криза извади страната от релси, строежите трябваше да бъдат спрени. Останаха небостъргачи, стигнали само до петия етаж. Много от къщите са без покрив. Безброй фирми фалираха, сред тях и строителната фирма на съпруга на Санта Поле.

Погасяването на месечната вноска от 1500 евро изведнъж се оказва невъзможно. Изпращат на банката писмо с молба за отсрочка.”Не ни отговориха. Вместо това месец по-късно по телефона се обади мъж и каза, че току-що моята къща е била продадена на търг за 50 хиляди евро. Не знаех нищо за това и сега трябва да изплащам кредит от още 175 хиляди евро”, разказва младата жена.

Подобна съдба споделят стотици латвийци, отбелязва Амарс Горенко от юридическата кантора „ Лакра”. Той и неговите колеги непрестанно се запознават със случаи, при които банките, с легални или нелегални методи, се опитват да лишат длъжниците от техни имоти, коли или мебели.

Адвокатката Дидрихзоне оказва юридическа помощ на Санта Поле. Ако се наложи, иска да сезира и Европейския съд, тъй като банката е продала къщата без да информира нейната довереничка. И местният окръжен съд не я е информирал за процеса и за решението къщата, в която Санта Поле е инвестирала 230 хиляди евро, да бъде продадена принудително на търг за едва 50 хиляди евро. Освен това адвокатката изисква месечната погасителна вноска да бъде преразгледана. ”Погасителните вноски не трябва да надхвърлят 40 процента от заплатата", подчертава тя.

Адвокатите в кантората за безплатни юридически съвети „Лакра” се занимават с десетки сходни случаи. Нейният основател Амарс Горенко казва: ”Последствията от кризата не трябва да се поемат само от длъжниците. Хора като Санта не са отговорни за кризата. Те не могат да си позволят нито адвокат, нито пък биха могли да поемат разноските по един процес.”

Санта Поле почти се е простила с мисълта за собствено жилище. Въпреки това тя се надява остатъкът от нейния дълг да бъде опростен. Ако това не стане, Санта Поле се страхува, че цял живот ще трябва да плаща за къща, която отдавна вече не й принадлежи.


НИЕ КАЗАХМЕ ЛИ ВИ, МАЙМУНИ!!!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-12-21 16:16 от greenbul.
%
Re: България <-> Латвия ?!?
21-12-2009 - 16:33:26
avatar
И още един път, но сега на разбираем език...

Quote
greenbul
Неволите на длъжника
21 Декември 2009, 11:21
Източник: ДП/БЕ/БМ
В Западна Анадола финансовата криза съсипва много хора със заеми към банките. Те не могат да изплащат месечните вноски, поради което банките продават имотите им на търг, често едва ли не на безценица.


В западноанадолската служба за безплатни юридически съвети „Лакърдия” телефоните звънят непрекъснато. Разтревожени хора с банкови заеми молят за безплатна консултация. Работещата в рекламния бранш Светла Полева има среща със своята адвокатка. 33-годишната дизайнерка е с къса коса и обича екстравагантното облекло.

Преди две години решава да изпълни мечтата си за собствено жилище и купува подлежаща на основен ремонт вила близо до столицата на Западна Анадола. Районът минава за изискан, поради което нейният имот бива оценен на триста хиляди евро.”Банката направо ни напъха парите в джоба. Тогава политиците ни говореха за растеж, който никога няма да спре. Така че ние взехме кредит от 230 хиляди евро и аз спечелих търга за вилата”, разказва западноанадолката Светла Полева.


Навсякъде в Западна Анадола новите сгради са свидетелство за тогавашния икономически бум. В края на 2008 година обаче световната финансова криза извади страната от релси, строежите трябваше да бъдат спрени. Останаха небостъргачи, стигнали само до петия етаж. Много от къщите са без покрив. Безброй фирми фалираха, сред тях и строителната фирма на съпруга на Светла Полева.

Погасяването на месечната вноска от 1500 евро изведнъж се оказва невъзможно. Изпращат на банката писмо с молба за отсрочка.”Не ни отговориха. Вместо това месец по-късно по телефона се обади мъж и каза, че току-що моята къща е била продадена на търг за 50 хиляди евро. Не знаех нищо за това и сега трябва да изплащам кредит от още 175 хиляди евро”, разказва младата жена.

Подобна съдба споделят стотици западноанадолци, отбелязва Атанас Горенков от юридическата кантора „ Лакърдия”. Той и неговите колеги непрестанно се запознават със случаи, при които банките, с легални или нелегални методи, се опитват да лишат длъжниците от техни имоти, коли или мебели.

Адвокатката Дидрихзонева оказва юридическа помощ на Светла Полева. Ако се наложи, иска да сезира и Европейския съд, тъй като банката е продала къщата без да информира нейната довереничка. И местният окръжен съд не я е информирал за процеса и за решението къщата, в която Светла Полева е инвестирала 230 хиляди евро, да бъде продадена принудително на търг за едва 50 хиляди евро. Освен това адвокатката изисква месечната погасителна вноска да бъде преразгледана. ”Погасителните вноски не трябва да надхвърлят 40 процента от заплатата", подчертава тя.

Адвокатите в кантората за безплатни юридически съвети „Лакърдия” се занимават с десетки сходни случаи. Нейният основател Атанас Горенков казва: ”Последствията от кризата не трябва да се поемат само от длъжниците. Хора като Светла Полева не са отговорни за кризата. Те не могат да си позволят нито адвокат, нито пък биха могли да поемат разноските по един процес.”

Светла Полева почти се е простила с мисълта за собствено жилище. Въпреки това тя се надява остатъкът от нейния дълг да бъде опростен. Ако това не стане, Светла Полева се страхува, че цял живот ще трябва да плаща за къща, която отдавна вече не й принадлежи.

====================================================================
А портрета ми от аватара строго ви следи. Кой съм аз, че да се съмнявам в себе си? ====================================================================



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-12-21 16:35 от %.
Re: България <-> Латвия ?!?
21-12-2009 - 22:17:04
Имам един приятел. Той имаше доста бурно...юношество, както и аз, щото нали затова сме приятели. Та моят приятел по едно време го подпука Интерпол за...различното му мнение по отношение на чуждата движима собственост, както и за да разберат откъде този балкански гений има уменията да се справи с най-новите алармени и охранителни системи. Положението по едно време стана наистина напечено. Бяха някакви немски ченгета и направо ни скъсаха от проверки и буквално ни дишаха във врата. И в този напрегнат момент на моят приятел му дойде гениалната идея да...се спомине! И така, спомина се момчето, направихме си му погребение, изнесохме си ме там...каквото се изнася, и така...За тези, които не са разбрали, той си е жив и здрав, има си дечица и даже уредихме една ексхумация, щото тея немските куки мамата си джасат! Като пит були са, ама и те не са съвършени. Мисълта ми е, че винаги има изход. Въпроса е дали ти стиска да отвориш вратата и да преминеш, или ще стоиш и ще се жаваш цял живот. На другарката от Литва...Латвия...ако и се плаща - да плаща. А между другото, вече има много по-ефикасен метод за справяне с нагли банки. Ама не е за по форумите.smoking smiley
Re: България <-> Латвия ?!?
22-12-2009 - 10:53:02
България и Латвия най-опустошени от кризата!

А тя (кризата) май щеше да прескочи БГ...

Когато в света има криза в БГ е депресия, когато друга държава пръдне БГ се посира, когато по света настане депресия в Западна Анадола започва да действа законът на джунглата.

погледнете и коментарите към темата на frognews



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-12-22 10:56 от _("!"winking smiley_.
neo
Re: България <-> Латвия ?!?
23-12-2009 - 11:50:44
Латвия отправи остро предупреждение към шведските банки [www.investor.bg]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход