Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

България <-> Латвия ?!?

Публикувано от greenbul 
Re: България <-> Латвия ?!?
18-06-2009 - 11:32:02
Кого имаш предвид greenbul? :]
Re: България <-> Латвия ?!?
18-06-2009 - 15:21:39
avatar
Re: България <-> Латвия ?!?
18-06-2009 - 16:45:40
И какво, да очакваме ли още 50 % спад в софия след 1 година ?
Re: България <-> Латвия ?!?
18-06-2009 - 16:52:42
Servel Написал:
-------------------------------------------------------
> Цените на жилищата в районите около латвийската
> столица Рига преодоляха нова психологическа
> бариера, като средната цена на квадратния метър се
> понижи под 500 евро, достигайки нива от 465 евро
> през май, сочат данни на сайтът Db.lv.
>
>

хахахах от 1500 на 450, а кризата там тепърва настъпва, от другия месец намаляват заплатите за да закрепят още малко борда си, но до кога? Май скоро ще има 199 евро топ локейшън в Латвия. Какво ли го чака следващия шампион, нашата мила родина.

Re: България <-> Латвия ?!?
18-06-2009 - 17:04:50
greenbul Написал:
> хахахах от 1500 на 450, а кризата там тепърва
> настъпва, от другия месец намаляват заплатите за
> да закрепят още малко борда си, но до кога? Май
> скоро ще има 199 евро топ локейшън в Латвия. Какво
> ли го чака следващия шампион, нашата мила родина.
>
>


Абсолютно същото! И да ни е честито! *drunk*
Re: България <-> Латвия ?!?
18-06-2009 - 18:05:27
Аз последните дни прочетох над 50 статии за положението в Латвия и никъде, никой не е писал за връзка между кризата и строителството. В смисъл, че кризата е следствие на някакъв балон. Напротив, всички твърдят, че кризата е следствие от неразумно големи заплати, срещу които не е имало никаква продукция и харчене на корем на бюджета. При 2,3 млн. население Латвия има държавен/бюджетен/ дълг колкото нашия, при 3 пъти по-малки резерви от нас, а корпоративният е около 27 млрд. евро. Около 10 млрд. е дългът на домокинствата, т.е. частният, който сформира и голяма част от българският външен дълг - преводите на българи и чужденци от чужбина към България. Или при еднакъв резерв на човек имат 3 пъти по-голям държавен дълг и над 12-13 пъти по голям корпоративен. Това е без последните излети около 7,5 млрд. евро, които вдигат бюджетният им дълг до 5-6 хил. евро на човек при 300 евро за България:

По словам Атиса Слактериса, почти все 7,5 млрд. евро (5,26 млрд. латов) заемных средств пойдут по мере необходимости на три основные цели. Во-первых, 1,844 млрд. латов в течение трех лет будет направлено на покрытие дефицита бюджета. В этом году дефицит не должен превысить 5% от ВВП. Во-вторых, 1,123 млрд. латов — на рефинансирование государственного долга. Только в феврале стране нужно отдать 200 млн. латов по правительственным облигациям. В-третьих, 1,9 млрд. латов — на обеспечение стабильности банковского сектора. Тут и рушатся надежды предпринимателей на возвращение доступных кредитов.

Та какъв балон, какви 5 лева?
Re: България <-> Латвия ?!?
18-06-2009 - 18:42:24
Ако е за Латвия - криза има и то тежка. Ако е за България криза няма. Има спад, който е навсякъде по света и каквито спадове изпитват отделни сектори и при възход. Напр. спадът в селското стопанство преди 2-3 г. беше много по-голям от спада в строителството сега, пък никой не говореше за криза. Поне аз на Сл.бряг не виодам даже индикации за влошено положение, да не говорим за криза.
Re: България <-> Латвия ?!?
18-06-2009 - 19:05:01
Иванов вчера прятел се върна от Сънито и каза ,че положението е трагично.Хотелите на полвина пълни а пишман инвиститорето щели да дигат цените за да избият :] *drunk*

А за Латвия и заплатите отнесено към нашата татковина ще те попитам така.
Мислиш ли ,че беше нормално необразован манго за взима 1500 лв. заплата???
Re: България <-> Латвия ?!?
18-06-2009 - 22:28:10
Някой са наполовина пълни, други пълни, трети празни, защото сега сме средата на юни, след 15 дни ще се напълнят. Важното е, че е като миналата година и за спад не се и споменава.
Re: България <-> Латвия ?!?
19-06-2009 - 01:55:59
igra4...принципно няма проблем манго да взима 1500.А и примера не е съвсем удачен,защото съм ги забелязал манговците,че са в двете крайности...тия дето ги мързи,не стават за нищо,но пък тия дето работят-трудно някой може да им стъпи и по скорост и по качество.Ще снимам тука една ограда...половината я правиха наши момчета от строителна фирма,другата половина-бригадата на някакъв чистокръвен циганин със звучното име Асан.Ама циганин,та циганин.Еми тая част дето я правиха българите преди собственика да ги изгони...не знам как стои права изобщо...аз не съм виждал друга толкова крива ограда.А тая част дето я правиха манговците-права и гладка като стъкло.

С къщата на комшията пак така-правиха на наши момчета-българчета,миналата есен...яката претупвация.Като чистеше строежа,изкара повече бирени бутилки,от колкото строителен отпадък.Съседа дето строи преди него-зидарите бяха трима...дебели и мазни циганина,Общаците-някакви лапета от маалата.Обаче на тия тримата...ръчичките им като пеперудки.Манго реди тухли и пее.И ги реди така,че след него като дойдоха тия с машинната замазка,за два дена минаха цялата къща.Разход на материал като по учебник.Стените още на тухли си личи че са идеално прави.

Така,че...има манго и манго.Не са всичките еднакви.

Сега..как се е стигнало до там трудът на манго да струва повече от труда на учителката в кварталното училище...е друга тема и се опасявам,че голяма част от тия неща са въпрос на държавна политика.Докато труда на манго си се оценява съвсем на пазарен принцип.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход