Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата 2

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата 2
08-12-2009 - 00:06:22
Quote
greenbul
Quote
dodo2
В Латвия има ръст 3% ноември месец (поне според док-а на arco):


Quote

Представяте ли си как от лакомия някои са купили имот на цената на три и до края на живота си ще плащат.
.

На тях им е простено, не са знаели какво ги чака, ами какво да кажа за тези, кито в момента купуват, при положение, че и малките деца вече знаят за тепърва започващата криза с НИ.
Спадът до момента беше само като за тестване на пазара - игра на нерви между купувачи и продавачи. Големият спад още не е започнал.
Re: Преглед на печата 2
08-12-2009 - 08:51:56
avatar
Гола брокерка подплаши дюлгери
Яки строителни работници във Виена хукнаха да бягат, подплашени от гола брокерка, втурнала се към тях с вик "Кой ме иска?".

Един от спасилите се строители обяснил: "Обичаме да се закачаме с минаващите край нас момичета. Това ни е стара традиция. Никой обаче не очакваше, че в резултат на подобна закачка към него ще се втурне късаща дрехите си блондинка."

"Тази жена ни дойде малко в повече и не ни остана нищо друго освен да бягаме и да се крием. Страшно е дори да си представим какво би се случило с онзи, когото тя би успяла да хване."

Прессекретарят на виенската полиция Марио Хеджл заявил:

"Какво да се прави. Стана така, че никой не я пожела. Наложи се да пратим жената в лудница."
Re: Преглед на печата 2
08-12-2009 - 11:15:16
Бе на снимката си е брюнетка, с бая църна вуна, ма карай.
Re: Преглед на печата 2
08-12-2009 - 11:41:12
Re: Преглед на печата 2
08-12-2009 - 11:43:02
Quote
Satori
Разпродажба на имоти в Испания

сега в Испания -скоро и в други страни *write*
Re: Преглед на печата 2
08-12-2009 - 11:56:46
avatar
Quote
dival

сега в Испания -скоро и в други страни *write*

A бе, те тия испанци гаражите за нищо ги нямат, по 33 квадрата ги правят и на половината цена от нашите паркоместа ги дават??
Re: Преглед на печата 2
08-12-2009 - 11:57:58
Предвижда се приемането на нова наредба за определянето на базисните цени на гори и земи, в която стойностите ще бъдат съобразени с пазарните цени. Това съобщи на пресконференция днес в Смолян заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов, цитиран от БТА. По негова прогноза наредбата може да бъде внесена в Министерския съвет до края на годината. С определянето на базисни цени, които да са адекватни на пазарните, ще се прекрати и досегашната практика на замени на гори на принципа „кон за кокошка".

С новата наредба ще се увеличат около 7-8 пъти базисните цени на гори около Черноморието, а в планинските райони - до 6 пъти, посочи още Костов. Според него при промяната на досегашната наредба е направен опит да се доближат базисните оценки до средните пазарни стойности за последните години.

По този начин ще се защити и публичният интерес по отношение на сервитутното ползване на терени при преминаване на далекопроводи и за изграждане на съоръжения за мобилните оператори, твърди Костов. По думите му досега в тези случаи се плаща годишен наем около 15-20 стотинки за квадратен метър.

Според Костов основният акцент в разработвания в момента нов закон за горите е разграничаването на контролните от търговските функции в сектора.
[www.monitor.bg] smoking smiley
Re: Преглед на печата 2
08-12-2009 - 12:12:32
Има го и тук. ,,Цената на горите ще скочи до осем пъти, предвижда наредба, подготвяна от земеделското министерство. Документът ще определя базисните цени на гори и земи, като се съобрази с пазарните им стойности, обясни аграрният зам.-министър Георги Костов. Очаква се наредбата да бъде внесена за одобрение в Министерския съвет до края на годината. Най-голям скок ще има в цените на горите и земите около Черноморието - със 700-800%. Парцелите в планинските райони ще скочат до 6 пъти, съобщи Костов. Последното обновяване на цените на държавните гори и земи е от 2003 г. Заради ниската оценка държавата е загубила милиони от замени, продажба и отдаването им под наем.'' [paper.standartnews.com] smoking smiley
Re: Преглед на печата 2
08-12-2009 - 12:32:00
Земята е следващата голяма арена за битки
В-к „Пари” 07.12.2009 г.

Назрява конфликт между инвестиционните фондове със специална цел, които са от най-големите собственици на земи, и арендаторите.Причината е в нарастващото нетърпение на акционерните дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) да окрупнят терените, в които инвестираха, и така да ги превърнат в неустоими хапки на пазара на земя. Комасираните масиви ще качат поне веднъж стойността си, твърдят експерти. На щанда за обработваема земя все още няма опашка, но холандски купувачи и българските АДСИЦ вече потръпват с предчувствие за изгодни сделки. Смяната на начина на субсидиране след 2013 г., когато ще се подпомага производството на стопанство и когато наистина се очаква земеделските помощи на старите и новите членове на ЕС да се изравнят, допълнително изостря апетита за българска земя.

Комасацията все още не се е превърнала в драма, но едрите собственици вече подеха акции за създаване на обществено мнение в нейна полза. И то за незабавно и спешно окрупняване. След като България похарчи милиарди левове за връщането на земята в реални граници, никой сега не се наема да прогнозира колко ще струва комасацията. Един от похватите са спекулациите с темата за пустеещите земи, които, ако се комасират, биха изчезнали. Изневиделица обаче земевладелците получиха удар от общините, които предложиха данък върху трънливите терени, и едрите собственици биха отбой. Против данъка се обявиха и потенциалните им противници - фермерите, които съзряха в мераците на общините за данък саботаж на българското земеделие по време на криза.

Предложение

Естествена комасация искат фермерите
* В момента няма нужда от шокова намеса, защото арендаторите прилагат т. нар. комасация по ползване и тя им върши работа.
* В тезата на хората, които обработват площите, за бавна и естествена комасация има логика. Най-малко, защото земеделието е консервативен и устойчив сектор и само по себе си няма нищо общо със спекулациите. И без това в България то едвам се съвзема и всяка груба и радикална намеса ще изкриви и ще съсипе отрасъла. Неслучайно в развити страни от ЕС спекулата със земя е забранена, може да се купува, ако се обработва земята, припомня един от най-едрите арендатори в България Теодор Иванов.
* Радикалните промени, свързани със спекулациите със земя, отново ще стресират българския производител на земеделска продукция, защото отново ще бъде изложен на заплахи от несигурност и насилен да се съобрази с нечия воля, а не с естествения ход на процесите.

Проблем
Ползата е за едрите собственици
Никой от работещите фермери няма проблем с комасацията, защото тя протича напълно естествено. В момента арендаторите прилагат т. нар. комасация по ползване и тя прекрасно върши работа, защото, след като сключим договори със собствениците, се разбираме помежду си на място кой какви площи ще обработва.

Комасацията е сложен и дълъг процес и трябва да се остави да протича естествено, защото пришпорването е в ущърб на земята и земеделските продукти.

От спешно окрупняване имат полза големите собственици на земи. Много от тях инвестираха в недотам качествена земя и сега искат да я окрупнят, за да могат да я продадат изгодно, тъй като големите терени веднага си вдигат цените. Има страни в ЕС с много силно развито земеделие, където законодателството не позволява със земята да се спекулира. Например в Белгия, Дания, Холандия е забранено със закон на инвестиционни фондове да купуват с цел спекула, освен ако терените не се обработват.

А на тезата за облагането с данък на пустеещи земи, за да се провокирала комасацията, ще отговоря така. Къде, бе, хора, ги сънувате тези пустеещи земи?! В Разградско, където обработвам терен, а пък и в цяла Северна България фермерите вече се бият за всяка педя земя. Това е резултат от евросубсидирането на обработваема площ.

Масивите са по-скъпи
Стоян Малкочев, изпълнителен директор на „Еларг ФЗЗ АДСИЦ”
Наличието на комасирана земя вдига поне един път цената на земята. Ако има и система за поливане, ще се увеличи два пъти. Земята винаги е имала своята икономическа стойност, защото земеделието е първият осъзнат отрасъл. Земята е и инвестиционен актив и в последно време инвестиционна група, в която влизат недвижимите имоти и стоките, търгувани на борсови тържища и пазари.

Данък пустееща земя е абсурд
Има много по-пазарни подходи да се стимулира комасацията, вместо собствениците да се облагат с данък върху пустеещите земи. Така общините ще похарчат много повече пари, отколкото ще съберат. Причината е, че собствениците не фигурират в данъчния регистър, а само в поземлените комисии и разходите за издирването на всички наследници ще бъдат доста големи. А евентуален данък върху пустеещите земи по време на криза само ще засили напрежението и ще изнерви допълнително собствениците, които, вместо да плащат, ще търсят всички възможни начини да се отърват от тази допълнителна тежест.

smoking smiley
%
Re: Преглед на печата 2
08-12-2009 - 15:01:54
avatar
Quote
Спиридон Тепавичаров
Западна Анадола продължава да пише нов учебник за Световната банкова система.
Съвсем скоро се разбра че Чичовото взело милионен заем , но се разсеяло и забравило да плаща вноските, поради което му забранили да напуска страната.
Скъпи съотечествиници , многострадални Западноанадолци, мръзнещи по аутобаните магистралки с едничката цел да пълните джобовете на полицейски шефове, експлоатирайки безжалостно крехките си задничета, пенсионирани професори на точните науки (създали сспециалисти добре приети по целия свят) каращи на хляб и мляко в момента , потомствени земеделци, разбити от мутри, паркетни министерски гъзолизци и откровени мошеници, такова животно по света нЕма-забрана за напускане на страната за неизплатени вноски. Ако заема е взет по нормален начин, той трябва да е обезпечен с ипотекирано имущество, гарантиращо заема плюс печалбата на банката . Съответно пътуването на териката е най-малкия проблем за банката (при нормален заем) , защото последната веднага ще си прибере парите. Ако все пак има ипотекирано имущество, но не се прибира от банката, пак опираме до Западноанадолския принос в банковото дело.
Останалото е боза , пръдня и стари дантели, както би казала милата Агата Кристи, пардон - Арсеник и стари дантели....,
а за вас драги съотечественици остава моралното удовлетворение че сте финансирали с мършавите си спестявания един келеш-почти национален герой..... или един национален герой почти келеш... dоеsn't meter

" Каквито националните герои-такава и държавата" (Г-н тепавичаров)

Многоуважаеми г-н Тепавичаров,

Според мене "чичовото" заслужава награда орден Стара Планина за особен принос за развитието на банковото дело в западна Анадола.

====================================================================
А портрета ми от аватара строго ви следи. Кой съм аз, че да се съмнявам в себе си? ====================================================================
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход