Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата 2

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата 2
15-05-2009 - 00:29:42
greenbul се изказа малко грубо и рязко, но в общи линии е прав.
Re: Преглед на печата 2
15-05-2009 - 00:34:34
Грийнбул,

Факта си е факт. Спечели ли са първите места? Спечелили са.

25 отбора, 250 участници!

Аман, съм казала от представителни проучвания, от представителни изследвания, от представителни....

Че не е цвете образованието, не е. Но не може така се зачерква всичко, да се отрича всичко!!!
Re: Преглед на печата 2
15-05-2009 - 01:00:50
Muza,

добре е когато има такива изяви да пишем за тях и да се гордеем с тях!

1. между две такива прояви, колко има други в които сме се провалили (или не се пише или си мълчим)?
2. във всички такива събития от т.1 е спечелил някой друг нали (или не се пише или си мълчим)?

Та тезата ми е, че няма защо да си мислим, че идивида е по-умен или кадърен единствено на основание на национална принадлежност (ако ще тя да е българска). Просто които го може - го може. Ето защо такива събития не водят до никакви изводи. Но важността на образованието и възпитанието си остава - тя е вечна. А какво по-конкретно означава това - е необятна тема
Re: Преглед на печата 2
15-05-2009 - 01:17:46
3,14,
Съгласна съм с теб. Просто, не съм съгласна, че когато има някакви успехи, те трябва да се омаловажават. Както не съм съгласна с твърдението, че децата ни са най-тъпи (не най-необразовани). Това означава, че ние, включително, аз, ти, и Грийнбул влизаме в това число. Или и ние сме изключение, или само аз, ти и Грийнбул, или само Грийнбул...

Между две такива прояви има много провали. Тези провали, повече са си наши, а не на децата. Наш провал е и образованието и не само.

Пак за провалите - назоваваме ги, посочваме ги, всеки е съгласен, но нищо не правим...
Re: Преглед на печата 2
15-05-2009 - 08:35:02
Аз много държа на тази тема, защото мита за интЕлентната нация е един от най-заблуждаващите. Следва да имаме реална представа за състоянието на генетичния фонд и от там за перспективите пред икономиката. Бай Иван си пийва ракийката, а дъщеря му се влачи гримирана като проститутка, докато синът му е някъде пиян и накозен, но ако го питаш за децата му ще ти каже, че българите сме най-умни, че видиш ли шахматисти, математици и какво ли не. Това, че има малцина успяващи далеч не значи, че те правят останалата част с нещо по-умна.
На децата трябва да им се обяснява от малки, че са глупави. Ако на едно дето от малко му се казва какъв му е коефициента на интелигнетност и преди да навъши пънолетие вече знае, че с този умствен багаж не може да реагира адекватно на заобикалящите го проблеми, може би ще реагира по-разумно. Истината е, че повечето младежи са толкова ограничени, че трябваше да са малко по-умни за да разберат колко глупави са в съсщност. Не искам да ви казвам колко жалка картинка са наши ученици от средно елитно училише, събрани с техни връстници от средно елитно немско училище. Да част от учениците на 3-4 елитни гимназии за съпоставими с другарчетата си от елитните европейски гимназии, да в Европа може някъде да има училище, където е по зле от някое квартално наше училище, но огромният процент деца е съсредоточен в едни "средно добри" за нашите разбирания училища, където именно се отглежда въпросния генетичен боклук, който и за мияч на тоалетни не става в Европа. Е там е голямата скъб. Един пример - ако на ипотекарите, като деца им бяха обяснили, че те са от групата на неспособните да възприемат писмен текст адекватно, те щяха да знаят какъв риск поемат опитвайки се самостоятелно да четат договорите за заем.
Re: Преглед на печата 2
15-05-2009 - 08:56:30
greenbul Написал:
-------------------------------------------------------
> Аз много държа на тази тема, защото мита за
> интЕлентната нация е един от най-заблуждаващите....

Не съм съгласен с теб.
Всеки човек има две същности - рационална и емоционална. Ако не се занимава с наука или действия пряко свързани с рационално мислене, емоционалната му част е много по-важна. Всички проблеми на хората идват от тази част, а не от това, че не са достатъчно умни.
А да набиеш на едно дете в главата от малко, че не е умно, освен един огромен комплекс, изявен на по-късна възраст - друго няма да получиш.
Има си книги за възпитанието на децата - ако те интересува - прочети.
Re: Преглед на печата 2
15-05-2009 - 09:31:35
Има най-ивестната от Тях е "Съветите на доктор Спок". Самия доктор Спок 20 години след написване на книгата се отказва от написаното, след като разбира какви са резлутатите от следването на съветите в нея.
Децата трябва да са информирани както дали са високи или ниски, с руса или черна коса ... и какви са умствените им способности.
Неспособността за въприемане на писмен текст е особена форма на писмена инвалидност за която имащите я трябва да бъдат информирани.
Далтониста зане, че не вижда цветове и внимава да не допуне грешка при разпознаването им. Неспособните да възприемат писмен текст (50% от децата в България) следва да са уведомени и един ден като им дадат договор за ипотека да се сетят за този свой недостатък.
Re: Преглед на печата 2
15-05-2009 - 09:33:36
Това, което трябва да се набие в главата на едно дете е, че може, но без труд, нищо няма да постигне.

Цел, хъс и труд.

Точно тук ни е проблемът - не можем да си повярваме, защото самочувствието ни е ниско.

Говоря, за здравото самочувствие, а не за въздухарското такова, облечено с всички материални придобивки, за които се сещате...

Както, и говоря, че човек не трябва да се взема на сериозно, защото това кореспондира с ниско самочувствие, както и с възприемането, но не и осмислянето на текста...
Re: Преглед на печата 2
15-05-2009 - 09:38:41
Д-р Спок се отказал.. Тези, които са измислили критериите за възприемане на текст, след време, дали и те няма да се откажат от тях. Да видят, че според техните критерии, децата определени за умни, всъщност, не са толкова, за разлика от другите, невъзприемащи по техния начин текста?!
Re: Преглед на печата 2
15-05-2009 - 10:21:35
Това е супер дразнеща ме черата у българина. Никога да не бъде краен в мненията си. Да дебатира около всяко нещо. Едно време се дабатираше върху ефектите от разрушаване на образователната система. Сега когато системата е резрушена и виждаме последствията, пък тръгваме да дебатираме самите последствия. Много шпрехен малко арбайтен ни е цялата работа.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход