Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мина ли върха на кризата в България?

Публикувано от др. Иванов 
Re: Мина ли върха на кризата в България?
04-03-2009 - 23:37:45
Не се крия, тези работи не са да се пишат по форума, кой от къде си купувал дрехите. Никога не съм имал амбиции да нося маркови дрехи. Купил съм си един костюм на Фере от Бур Джуман за 2800 долара, ако не се лъжа и ризи и панталони от Валентино, От тукашните съм си взимал обувки, но по принцип купувам от летищата, защото е по-евтино. Пак казвам никога не ми е било мерак за това. Нито за коли, нито за джи ес еми. Аз обичам да пътувам и да се веселя. Питай за свят и заведения ще ти кажа. Да не си повислят тиквите, че не паресвам природата ще пиша и какви цветя е имало на масата, но това не е за строителен форум.
Re: Мина ли върха на кризата в България?
04-03-2009 - 23:48:36
avatar
Иванов/Ганев/, това е имотен форум, а доколкото знам, в един имот може да има и екстериор.
Но си прав за дрехите, де. По-добре си наблягай на ракийката и кебапчетата, че да не те заболят пак ръцете от носене на табли с черен хайвер, за да сервираш на Милко Балев.
Re: Мина ли върха на кризата в България?
05-03-2009 - 00:48:11
OwnerBG Написал:
На мен не ми е
> работа да им продавам.Ама ако заняма криза що ще
> чините вие сривльовци.
>

Няма таквиз прогнози. Кризата, колкото и банална да е, е факт. Трябва да си изключително недалновиден, за да вярваш, че в най-големите икономики може да фалират най-големите банки и фондове, да фалират държави, но за криза у наше село да не иде реч. Не ти е работа да продаваш, не защото не искаш, а защото не можеш. Не и за таквиз цени. "Корекцията" е сламката в момента. Ако не хванеш последния влак, ще трябва да се прекръстиш на LoserBG.
И още нещо: Ние сривльовците сме чели, четем и сега. Знaем цената на парите си и няма да ги дадем на лузъри, ей така. Ще чиним, каквото сме чинили още 5-6 месеца. Тогава ще купим от т.н. "вторичен пазар" и ще ни и остане...
Re: Мина ли върха на кризата в България?
05-03-2009 - 01:34:58
avatar
Scyther Написал:
-------------------------------------------------------
> OwnerBG Написал:
> На мен не ми е
> > работа да им продавам.Ама ако заняма криза що
> ще
> > чините вие сривльовци.
> >
>
> Няма таквиз прогнози. Кризата, колкото и банална
> да е, е факт. Трябва да си изключително
> недалновиден, за да вярваш, че в най-големите
> икономики може да фалират най-големите банки и
> фондове, да фалират държави, но за криза у наше
> село да не иде реч. Не ти е работа да продаваш, не
> защото не искаш, а защото не можеш. Не и за таквиз
> цени. "Корекцията" е сламката в момента. Ако не
> хванеш последния влак, ще трябва да се прекръстиш
> на LoserBG.
> И още нещо: Ние сривльовците сме чели, четем и
> сега. Знaем цената на парите си и няма да ги дадем
> на лузъри, ей така. Ще чиним, каквото сме чинили
> още 5-6 месеца. Тогава ще купим от т.н. "вторичен
> пазар" и ще ни и остане...
>
> "Делото по спасяването на давещите се е дело на
> самите давещи се!"
> Scyther

Мнооого си категоричен и запознат с корекцията.Само не мога да разбера защо се надаш на вторичен пазар.Ако не си разбрал че само с четене на чужди мисли няма да стане, ще ти харижа LoserBG.Като си толкоз ербап те каня на 30.03.2009г. тук в този форум да отворим една нова тема с проектно заглавие ЗАЩО СЕ РАЗМИНАВАМ С ЕФФТИНИТЕ ИМОТИ.
А определенията ти ги отдавам на късния час и неумението да употребяваш по разумен начин сълзите на Дионис. *write*
Re: Мина ли върха на кризата в България?
05-03-2009 - 02:04:53
OwnerBG Написал:
-------------------------------------------------------
тук в този форум да отворим една нова
> тема с проектно заглавие ЗАЩО СЕ РАЗМИНАВАМ С
> ЕФФТИНИТЕ ИМОТИ.


Аз пък мисля, че много по-актуална би била темата "Защо не мога да продам имота си на текущата офертна цена и след колко време би ми го купил някой за тези пари?"

Re: Мина ли върха на кризата в България?
05-03-2009 - 02:32:47
avatar
BulCan Написал:
-------------------------------------------------------
> OwnerBG Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> тук в този форум да отворим една нова
> > тема с проектно заглавие ЗАЩО СЕ РАЗМИНАВАМ
> С
> > ЕФФТИНИТЕ ИМОТИ.
>
>
> Аз пък мисля, че много по-актуална би била темата
> "Защо не мога да продам имота си на текущата
> офертна цена и след колко време би ми го купил
> някой за тези пари?"
>
>
Ако продаваш и имаш представа просто го направи, иначе си е само преливане от пусто в празно и коментари от агенция ЕДНА ЖЕНА МИ КАЗА

Re: Мина ли върха на кризата в България?
05-03-2009 - 02:47:39
Малко история

Когато избухна война с Ирак (2003),по ТВ всеки ден се появяваше иракският министър на информацията, Мохамед ал- Сахаф, и обясняваше че американците са разбити по целият фронт... деня в който войските им влизат в Багдад, същият дава пресконференция като крещи "Клевети, заблуди, измама" и че иракската армия е непобедима, громи врага, който се предавал или се самоубивал и бил пред капитулация... Един журналист на Франс Инфо отбелязва, че в един момент, виковете му били заглушени от двигателите на американските танковете и бронемашини които се приближавали...Американците го наричаха Comical Ali.
Не го осъдиха и сега май си живее из Емиратите...
Всяка прилика със реални форуци е случайна...winking smiley
Re: Мина ли върха на кризата в България?
05-03-2009 - 05:27:21
БНБ
"Панелките се цепят"
Браво на лагера на защитниците на скъпите имоти за това, че са започнали да се организират, та да има що годе по-равностоен дебат. Нищо, че вървят срещу вятъра по собствена вина... Защото аз съм за дебатите и за чуването и на другата гледна точка.Имам чувството, че развитието на пазара на недвижими имоти у нас след 2000 година опира до доста по-дълбоки икономически и морални тенденции. А именно – появи се някаква аналогия с изместването и унищожаването на индианците в Северна Америка от изконните им земи от нещо чуждо и враждебно на тях – златотърсачите, правителствените войски и обикновените преселници, които сигурно са им изглеждали като извънземни.
Същата ситуация бе възпроизведена в България от ИНВЕСТИТОРИТЕ (на пари за изпиране), СТРОИТЕЛИТЕ (криещи реалните си финансови обороти) и БАНКИТЕ (които са лихвари и обирджии, но узаконени и затова нямащи нужда да се крият) от българска страна и ПРЕСТЪПНИ ФОНДОВЕ и/или обикновени МАРГИНАЛИ от страни в ЕС. Техните действия по надуване на балона бяха мотивирани от стремежа към огромна спекулативна печалба и от съзнанието за празна/опразнена от хора земя, в държава с природни красоти и евтино живеене. Не че де факто хора нямаше, но те бяха бедни и обезправени до степен горните фактори да могат да се абстрахират от тях и да предлагат цени, нямащи нищо общо с жизнения стандарт и заплатите в тази държава.
След унищожаването на природата (чрез нейното пакетиране в бетон), при продължаващата наглост и простащина в сферата на туристическото обслужване и при криза, която вече е налице, нещата са на път да се върнат в нормалното си русло. А именно цените на имотите да се устремят накъдето трябва, т.е. към възможността да могат да бъдат плащани от туземното население на тази държава - българите. Но не веднага, а след като бъдат налице следните условия: а) цените на НИ да паднат до поносими за туземците нива б) инфраструктурата, (не)качеството на обслужването и циганията да запазят сегашните си оптимални нива, за да охладят ентусиазма на МАРГИНАЛИТЕ от запада да идват да живеят тук евтино (мисля, че това е най-лесно изпълнимото условие, което ще вдъхнови за (без)действие целия наш народ) и
в) под силата на европейския вятър, ИНВЕСТИТОРИТЕ да се окажат под все по-засилен контрол за произхода на парите си; СТРОИТЕЛИТЕ все по-трудно да крият сивите си обороти, а БАНКИТЕ да не забравят лесно тази криза (след като се окажат собственици вместо на пари – на безброй непродаваеми жилища). Пари назаем от банките няма и няма и да има скоро. Спестяванията не са достатъчно, за да обслужат сегашните цени - значи трябва да се търси точката на пресичане на интересите на продавача и купувача, като водещ е купувачът... Наемите няма да се качват, дори обратното - значи доходността от жилищата ще пада, чужденци няма да дойдат...
А който иска да си настоява на цените от 1000-1500 Е, негово право. На мен ми е все едно... Перачите на пари да се оправят без мен. Аз в това порно не участвувам.
Жалко за многото хора взели участие като пасивната страна в розовия филм. А въпроса ми е дори и да дават банките кредити ,колко са желаещите да вземат и да заемат позицията на пасивната страна и живота да ги чука до последно?




Re: Мина ли върха на кризата в България?
05-03-2009 - 05:36:51
OwnerBG Написал:
-------------------------------------------------------
> Това не беше ли тема за кризата във форум за
> имоти.Що щат тук психолози, кулинари, е.ачи и
> депресирани емигранти.
> др. Иванов е страшно прав за отминаващата
> криза.Щом евреите и арабите започнаха покупки на
> имоти в БГ можем да се замислим какво се случва.

Вие с Иванов платени Кретени ли сте или просто Кретени?Толкова ли сте прости,че не виждате какво се случва?Какви евреи и араби ти се привиждат бе наразунии юруде?
Re: Мина ли върха на кризата в България?
05-03-2009 - 06:37:06
avatar
Kara Написал:
-------------------------------------------------------
> OwnerBG Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Това не беше ли тема за кризата във форум за
> > имоти.Що щат тук психолози, кулинари, е.ачи
> и
> > депресирани емигранти.
> > др. Иванов е страшно прав за отминаващата
> > криза.Щом евреите и арабите започнаха покупки
> на
> > имоти в БГ можем да се замислим какво се
> случва.
>
> Вие с Иванов платени Кретени ли сте или просто
> Кретени?Толкова ли сте прости,че не виждате какво
> се случва?Какви евреи и араби ти се привиждат бе
> наразунии юруде?
..............................................................................................



ти продължаваш упорито към титлата "умник на годината"
конкуренцията ти обаче е жестока , даже много *angel*
не го знам Оунъръ откъде черпи информация за покупки , но поне съм виждал пясъчен часовник - а ти виждал ли си ?
-----------
такива като теб виждат , че пясъкът тече или вече е изтекъл , горната половина на часовника е празна ...........но знаеш ли кога ще се обърне обратно,за да започне пак да тече ???????
ако си заложил на погрешния момент на обръщане -ще "изконсумираш" докрай "дивидентите" ???
.........
това естествено не е по силите ти за Фдяване , но поне можеш да наливаш "пясък"
--------
участието на пазара е като гасенето на пожар !

едната група пожарникари гаси огъня с бензин
другата чака да изгасне огъня и получава наградата
-------
наливай бензин ,защото огъня "загасва"
само ЕДИН форумаджия преди 1 год написа: т.н. КРИЗА ще бъде голямо "местене" на табели (а от мен - поредното обръщане на пясъчния часовник) , Пунди би казал : "поредното преброяване на шараните"
по-добре играй тото - поне залозите са минимални !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход