Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?

Публикувано от THN 
Re: Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?
28-02-2009 - 12:33:29
lyubaca Написал:
-------------------------------------------------------

> естествено че цените няма да паднат ! няма и да
> растат повече !

> но как си представяте един имот в централна
> градска част на които и да е от големите български
> градове да му падне цената ?!?!? и от къде на
> къде да пада ? защо ? да- спряха кредитирането, но
> да не би да си мислите че света ще се промени
> заради тази криза и повече кредити няма да има
> ?!?! ако някои си мисли така то тои е
> наивник-утопист !

> така мисля аз и не искам да задължавам някого с
> лично мнение, но много държа ако някои се опитва
> да ме оборва - да е с доводи а не с философия !


Ами как така бре Любак - искаш доводи а пробутваш празни философии !
Твоите доводи май са празни заклинания и халюцинации.
И що са ти нечии доводи - поразходи се из "нета" , виж обявите ,поговори с нотариуси и брокери/ дето още са останали/ , пробвай при строителите и картинката ще ти се изясни. Щото за повечето в този форум нещата са ясни от повече от година .Пък ти искаш цяла едногодишно приказка някой да ти я разкаже в един пост ! :] :] :]
Re: Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?
28-02-2009 - 12:59:05
Любимец, същите заклинания ги гледахме миналата година в икономическия форум относно публичните компании - не можело СОФИКС да падне под 800-900, защото било нелогично работещи на печалба компании да се продават "под себестойност". не можело крема да фалира, щото само скрапа в комбината струва майка си и баща си. не можело индекси да се търгуват на нива от 2003-2004г щото това би заличило всички положителни резултати на компаниите... ме може.. не може.. как под себестойност... глупости... Ами а сега погледни какво става - недоверието постепенно премина в гневни постове, след това гневните постове преминаха с отчаяние, а сега отчаянието премина в ирония. просто разгледай форумната активност в другия сайт за СОФИКС ще видиш, че и тук хората вървят по същите стъпки едно към едно.
нямало как в центъра на голям град да паднат цените, нямало как строителя да продава под себестойност... а какво значи себестойност? хайде разглоби си построеното, продай си отделно тухлите, изолациите, дограмата... май няма да стане... в момента в който един продукт е завършен с цел продажба, спира да се говори за себестойност а за ниво на пазара. ако нивото е такова, че твоя продукт да ти донесе печалба значи си направил успешен бизнес, ако не - някъде преценката ти е била грешна и ще фалираш. в световен мащаб фалират 8 от 10 нови компании през първите 3 години от съществуването си. и още нещо забравяте (напълно нормално за хора нямащи икономическо образование) - да си чувал за "пропуснати ползи" "минимизиране на загубите" "оптимизиране на производството"....
Re: Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?
28-02-2009 - 16:23:44
СОФИКС може да си пада и да се качва колкото си иска, той няма никакво отношение към нищо, освен към слухове и нагласи. БФБ не е реална борса, за са е отражение на на нещо, нито "публичните компании" са публични. Никога на БФБ не са се прадавали всички акции на дадена компания, за да има значение колко са паднали. Предприятията може и да са печеливши, но от какъв зор да купиш 3% от акциите, при положение, че никакви закони не важат за нашите т.н. публични компании. За какво са ти тези проценти, като не можеш да вземеш 1 лв. дивидент, въпреки че си дал 3 млн. за акции? Някой да е чул Кока Кола или Дженерал Електрик да си е направил събранието в чакалнята на гара Лесово, в 2,30 ч. сутринта? А опозицията да е свикала също събрание в столовата на мина Чибаовци от 3 сутринта. И на такива събрания се взимат решения, че капитала се вдига , но могат да купуват само определени хора и ти с 3 млн. отиваш в трета глуха?

БФБ само се казва така. Тя не е борса в същинският смисъл на думата, нито регулацията прилича на каквото и да било по света. В Америка за нарушаване на законите регулиращи борсовата търговия се лежи по 20-30 г., тук дори няма такова престъпление. Затова не давайте примери от неща, които не разбирате. Ако беше нормална борса кой нямаше да започне да изкупува предприятия на тези цени. Напр. на Софарма само земята е с пъти по скъпа от борсовата стойност на цялата компания, но се търгуват незначителни количества акции и колкото и да се набуташ не ставаш собственик и на бутката на портиера. И грухтеш стотици хиляди или милиони и 7 години наред фирмата на загуба, а гейшите на шефовете ходят до Париж с първа класа и спят в хотели с 3-4 хил. нощувка.
Re: Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?
28-02-2009 - 20:31:54
ти другарю за индекси и фондови борси не говори, ами обясни купи ли на анитка апартаментите по сънито за 450 е/м2. нали твърдеше че под 800 никога няма да паднат там, а самоще се качват. хайде обясни дали си сключил сделка на 60% от прогнозираните от теб нива *angel*
Re: Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?
28-02-2009 - 21:19:44
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> СОФИКС може да си пада и да се качва колкото си
> иска, той няма никакво отношение към нищо, освен
> към слухове и нагласи. БФБ не е реална борса, за
> са е отражение на на нещо, нито "публичните
> компании" са публични.

А за Dow Jones какво ще кажеш? От 14 000 на 7 000. И той ли е измислен индекс?
Смех, другарю, смех. Тези твои доводи минаваха по комунистическо, като имаше цензура и информационно затъмнение за това, което се случва на запад. Сега, обаче, има интернет и всеки, който се интересува, може да намери информация.
Re: Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?
28-02-2009 - 22:23:36
За Доу-Джонс не съм писал нищо. Нито съм чул някой през комунистическо да говори за СОФИКС. Казах причината, която хора с акъл могат да разберат, вие не. Мигът в който Софарма обяви за продажба всичките си акции, цените дори в тази криза ще скочат 20-30 пъти. Минимум.

От Анита ще купя естествено, но това не значи, че цените там падат. Момчето си има причини да продава, получил е по наследство срещу обезщетение 20-30 апартамента и може да продава на колкото си иска. Познавам човек, бивш електротехник по комунистическо, дето от обезщетения е взел 120 апартамента със жена си. Какво го е грижа, че ще продаде евтино 4-5 от тях, за да купи на щерката апартамент в центъра на Париж?
Re: Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?
01-03-2009 - 01:39:07
Забравете за купувачите - англичани и ирландци. По телевизията е пълно със случаи на техни сънародници, инвестирали в България, които горчиво съжаляват за парите си, хвърлени на вятъра и не получили нищо. Хора, купили на зелено и платили към 60К паунда получават незавършен апартамент на затънтено място без изгледи скоро да бъде завършен. Боклук , лоши пътища и липсваща инфраструктура, кучета и ромски фактор навсякъде. Камерите не пестят такива гледки. Продавачите-агенти (често техни сънародници ) са безследно изчезнали.
Някои от" измамените камилчета" са получили апартамент, но при опит да го отдават под наем, за да възвърнат част от инвестицията си или да платят част от разходите си по поддръжка на имота, разбират, че няма желаещи да платят исканата цена, защото туристическите пакети до БГ са много по-евтини и включват полети, трансфери, хотел и пансион.
Познавам англичани, които са живели в България няколко години и са си тръгнали и не искат кракът им да стъпи там.
Една много приятна двойка на средна възраст тактично ми каза, че "щом са успели да шофират по българските пътища, могат да шофират навсякъде другаде"... От тях лоша дума за БГ не чух, но те са просто изключително позитивно настроени и тактични хора - жалко, че не са успели да се установят в страната...
Друг англичанин на средна възраст живял 9 години в БГ дори успя да продаде навреме българските си имоти на "печалба" и сега е "щастлив"! Защо? Защото мутрите го изнудвали за част от печалбата, но накрая нищо не успели да му вземат! Освен здравето... Като разбрали, че не е "сговорчив", отвъртяли болтовете на гумите на колата му и докато курмувал по пътя ,направил голяма катастрофа и сега единия му крак е железен има дълбоки белези по тялото, за сметка на това няма обоняние, нито вкус..
Според мен е на тотална загуба от българските си имоти! Защото не може да купи обратно здравето си...
А за тези, които си мислят, че пенсионирани англичани ще продължат да се местят в България, защото е по-евтино... no way Jose!
Ако живеят в родината си, социалната им пенсия се актуализира, близо са до децата и внуците си, получават добра здравна помощ, средата им е предвидима. По време на криза хората търсят сигурност. Много англичани се върнаха в родината си или се установиха (и продължават да се установяват) в други страни от Западна Европа, които им осигуряват сигурност и социална защита.
А какво може да им даде България?
*yes* *write* *tired* *zzz*
Re: Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?
01-03-2009 - 08:53:50
avatar


[mhlegal.eu]

На печелившите честито!
Re: Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?
01-03-2009 - 09:10:15
avatar
Това видео трябва да се сложи на първата страница на сайта !!! Браво кратункьо smiling smiley
Re: Защо все още се говори за вдигане не цени? Кой има сметка от това?
01-03-2009 - 09:57:12
Вярно,много е добро.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход