Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Добра ли е тази оферта ?

Публикувано от onlina 
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 21:03:55
onlina Написал:
-------------------------------------------------------
61,2 м2 е ЧЖП, което си е двустаен с приемлива
големина, но така или иначе никъде не може да се
купи без общите части (12,5 %).
А старо строителство само "Сталинов тип" другото
не струва /според мен/, вонящи канализации, тънки
стени, частично саниране, липса на парко място и
си смърди на старо и мухлясало колкото и да
поддържано.
........................................................

Много интересна оценка на "старото строителство", както и за "приемливата големина" на двустайните жилища.
За съжаление - принципна, докато проектът на онова, което те е замаяло е пред нас. Типичен пример за съвременно недоносче - фактически бивша гарсониера, в която кухнята е преустроена в спалня, наддавайки с няколко квадрата, а холът се е обзавел с бокс и столова.....Напълно аутсайдерски проект.
Такова жилище може да устрои единствено сам човек, пряко сили - младо семейство без деца.След появата на наследници - единствената възможност би се свела до използването на паркоместото за тяхното отглеждане.
Все е нещо winking smiley
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 21:24:22
Тия разпределения дето видях на първа страница не стават за нищо.Сигурно архитекта е бавноразвиващ се.А относно кризата и цените има почти пет страници малко или много обосновани и практични мнения които могат да откажат всеки да се запознае с новото си жилище.Сега е момента на кеша дето след две три години ще се удвои само да бъде задържан.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 21:50:06
Абе тука повечето са цървули /виж темата за колите/ и като видят един реален купувач, кръв пикаят. Да не мислите, че живота ще спира, или че пазарът е умрял. Умрял друг път. Имало 115 х. оферти. Тъпотиите на Адрес ???? повторени сто пъти и пак не могат да станат истина. И нито една сграда на зелено няма да се завърши? Е, много ви се ще. И друг път съм писал-тук, в този форум, твърде много от участниците са злобни и бедни комплексари, които в живота си не са поели риск за 2 стотинки, затова и имат само въпросните 2 стотинки.
Страх ги тресе велик, даже се усеща как струи от монитора. Дръж кеша, дръж кеша-абе като не можеш да изкарваш друг, стискай си 2-те стотинки. Всички повтарят-строителите строят за 200 и продават за 1200. А защо толкова години никой от вас не опита да го направи. Да знаете, не е лошо. Макар че обикновено средно беше строят за 500 и продават за 800. И пак не беше лошо.
И, забележете, за НЯКОИ и ЗАНАПРЕД няма да бъде лошо, да, ще бъде по-трудно, но така е и по-сладко, строителството няма да се превърне в губещ бизнес и за всеки цървул по един тристаен в Гео Милев например няма да има.
По темата: При покупка на проект или на зелено има един психологически момент, а именно да улучиш точно колко на предприемача му трябват тези пари точно сега. Ако продаде три, четири апартамента, и става друг човек, виждал съм го това. После трябва пак да чакаш и да улучиш следващата "промоция". По принцип, ако има обезщетени, добрите жилища на дорби етажи не са останали много. Но все пак опитай да намалиш още малко цената, мисля, че е трябва да е около 800 евро и купувай.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 22:00:17
Сега се зачетох темата за "обявената" цена и "реалната" и се сетих още нещо за начина на мислене и очакванията на 95% от пишещите във форума.
Та там, в тази тема, се говори следното от Дивал /мислех го за по-умен/ - Абе аз му давам на строителя 50000 евро за нещо, което той ми е свалил от 69000 на 62000 от раз, пък той защо не ще? Ами не ще, защото такива цени още не може да приеме, а може и да приеме на кукуво лято. И защото си го обидил. И защото си цървул, та и тези 50000 ще му ги плащаш с едни договори, с едни адвокати и толкова простотии, че да му се отще на човека. А дори ако толкова закъса, ще продаде същия обект на друг за 47000, но пак няма да ти го даде на теб.
И, ако случайно ти го продаде, с парите пак ще купи земя и пак ще строи, т.е. ще изкарва кинти, а цървула ще си остане такъв.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 22:05:46
Imotko Написал:
-------------------------------------------------------
Абе тука повечето са цървули
........................................................

Е, не всички!
Ти, например, определено си финансово изкрейзил покрай кризата простак-комплексар. Личи още от ника ти :}
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 22:10:34
Имотко, спокойно...Купи си валерианче и не се нервирай, а като вземе и то да не помага...тогава не знам.Всяка вечер преди да си легнеш си повтаряй по 1000 пъти - след месец цените ще са 2000+евро/м2 в Люлин...и то ще се сбъдне...
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 22:15:24
avatar
jikev Написал:
-------------------------------------------------------
> За какво ли ти удисвам на акъла, като от високо се
> види, че си хвърляш въдицата във форума... Може
> пък да се окачи някой...

Ей това май е истината...
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 22:18:48
Но дали ще си купят точно това, което искат. Че само от форума с по 50000 евро сте повече от 20 човека и чакате....................
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 22:19:05
Imotko Написал:
-------------------------------------------------------
> Абе тука повечето са цървули /виж темата за
> колите/ и като видят един реален купувач, кръв
> пикаят.
И друг път съм писал-тук, в този форум,
> твърде много от участниците са злобни и бедни
> комплексари, които в живота си не са поели риск за
> 2 стотинки, затова и имат само въпросните 2
> стотинки.
> Страх ги тресе велик, даже се усеща как струи
> от монитора. Дръж кеша, дръж кеша-абе като не
> можеш да изкарваш друг, стискай си 2-те стотинки.


Интересно какво те кара да мислиш, че нормнално мислещите пишещи във форума са "цървули" и какво общо има темата за колите с това? От къде знаеш с какви средства разполагат и колко заработват? Сигурен съм, че много могат да си купят в брой не един ами няколко апартамента в БГ. Съвсем друг е въпроса дали си заслужава да се купува на тези цени, обикновенно по-бедния човек харчи без да мисли, че да се почувства по-пич някък си. А да се държи кеша в тези времена си е най-добрата тактика, още повече ако не е малко, а пък ако може и да се прибавя към него - по-добра линия на поведение за момента няма. След година-две този кеш ще има много по-голяма стойност. Така, че по-полека с определенията, ник-а ти издава, че си сериозно фростриран от ситуацията, но не си го изкарвай на другите, те не са ти виновни.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 22:33:44
onlina Написал:
-------------------------------------------------------
> Благодаря , като видях всички мнения останах с
> впечатление че нещо аз не се изказвам добре или
> хората не четат добре. Аз съмнения относно това
> дали ще се построи кооперацията нямам . Със
> сигурност нещата ще се случат.
> Виждам че повечето хора са песимисти, но реална
> алтернатива никой не предложи
, всеки вика ще
> намериш нещо след време.
> Аз точно в това каре търся повече от 2 години и
> едва сега това е първата оферта която покрива над
> 90% от изискванията ми, така че мисля да се
> възползвам.


Правилно си забелязъл(a).Над 90% са против подобна покупка,но ти сам(a) си избираш стената в която ще си блъскаш главата.Жалко.



*tired*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход