Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Добра ли е тази оферта ?

Публикувано от onlina 
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 16:36:05
Като оставим настрана тези уникални ДУПКИ(дупка на хубаво място...не благодаря), преди всичко си отговори на въпроса "Готов ли съм да загубя 30-40хил.евро"! Ако отговорът е "ДА" значи купувай! Прежалил си ги парите вече, СЪС сигурност ще ги загубиш, няколко са начините но не ми се пише понеже няма смисъл.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 17:11:58
onlina Написал:
-------------------------------------------------------
.....................
> Ще помоля да споделите мнението си, за което
> предварително благодаря.

onlina, прочетох мненията ти и останах с впечатлението, че вече си взел решението за покупка. Това те постявя в ситуация, в която да търсиш оправдание за решението си в този форум.
Въпреки, че не вярвам да послушаш мен, както и повечето съфорумци, ще ти напиша какво мисля, пък ако щеш го взимай предвид: winking smiley
1. Ти нямаш парите. Имаш известна сума, но ще разчиташ на заем от банка.
Рискът тук е, че банката най-вероятно ще ти откаже заем, предвид какво и кога купуваш. Банките в момента са много зле и нямат пари, още по-малко за "на зелено". А в твоя случай не е ясно дали има и изкопана яма. Дали си наясно, че банките имат право да изискват предсрочно погасяване на задълженията при проблеми с ликвидността, както и при просрочване на плащанията по кредитите, както и да превалутират кредитите едностранно? Предполагам доходите ти са в лева. Какво ако изненадващо 1 евро стане =3 или 4 лева?! eye popping smiley
Дори да успееш да финансираш сделката, следва:
2. Какво купуваш? Мислиш си, че купуваш апартамент, в който ще живееш след има-няма 2-3 години. Това е доста дълъг период и ако разсъждаваш логически, прочети заглавията в пресата, изгледай няколко новинарски емисии, прочети какво пишат хората в западните държави за България, и се надявам да обмислиш наученото, и да откриеш накъде духа вятъра. Сит на гладен не вярва, но историята помни много невероятни неща. Кое те кара да си сигурен, че след 1-2 години ще си здрав, ще имаш работа и ще си щастлив новодомец? Дай Боже, но...
В момента ти ще купиш нещо виртуално в криза, в която се очаква България да е силно засегната, в ситуация, в която фалират огромни банки, държави, цели икономически отрасли, а ти си вярваш, че ще бъдеш финансово стабилен за неопределен период от време, че банката ти кредитор - също, и което е още по-фрапиращо, вярваш и на строителната фирма, че ще е стабилна. В условията на крах на строителния пазар!!! eye popping smiley
Погледни графиката на БФБ за оборотите, погледни акциите и ще добиеш представа какво ни чака до година-две.
3. Кога ако не сега? Убеден съм, както почти всички в този форум, че скоро ще имаш много по-добри предложения, дори такива, на каквито и не си се надявал. Скоро означава година-две. И то не виртуални, а реално съществуващи имоти. Погледнато логично, след 1 година ще можеш да си позволиш жилище без заем и ще го имаш веднага. Това ще те направи новодомец по-бързо от твоите планове в момента.
4. Не се заблуждавай, че няма да има това, което търсиш. Замисли се. В момента само в София има 115 000 имота за продан, при никакъв пазар. По двама души да нахакаш в апартамент, това са 230 000 новодомци! Че то не остана народ у прованса бре! Дори брокерите реват, че "сделките били по-скоро изключение"! А как ще са нещата след година, с 10-20% безработица, още по-оскъден банков кредит, фалити и самоубийства на "инвеститори"? *xxx*
5. Заключение: Мисли! Не слушай "предприемачи", като др.Иванов или брокери. Мисли, анализирай, преценявай рисковете. Ако си женен и с деца, мисли три пъти, преди да се набутваш! Носиш отговорност за решението си. Всичко, което споменавам в поста си се случва СЕГА! Неща, които преди година звучаха АБСУРДНО!
Ето, че историята знае и 2 и 200.
Успех!




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-22 17:48 от Scyther.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 17:37:57
А аз като живял 1 година точно на Плиска и познаващ добре района, да попитам къде аджеба на ъгъла на Коперник и Шипченски може да се построи нещо ? Има от двете страни на Коперник две сгради, едната даже има и часовник smiling smiley, отсреща има барака, навремето имаше дюнери, но дойде една циганка и вече дюнери няма, а на другия ъгъл е ограда на сграда.
Освен това според мен района твърде не си струва 1200++ евро (след приспадане на общи части), но това ти сама си знаеш. Изглежда все така "на хубаво място" (близо до трамвай, автобус, а в близко бъдеще защо не и космодрум smiling smiley ) е мечтата на всеки селчо, дошъл от страната. Направи изключение и не бъди като тях.
И последно, ако си семейна....утре ако се друснеш и умреш какво правиш? Това, което е било "за децата" са малко тухли и МНОГО заеми.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 17:56:19
Я кажи коя е тая проверена фирма да ти кажем дали е толкоз сигурна
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 18:12:39
Поживей си под наем още поне година мила моя. Гледай, слушай и събирай инфо. Когато се печелеха пари доста познати побързаха да ги харчат за какво ли не с надеждата, че винаги ще е така. Аз чаках. Като излязоха неща които са перспективни и не се предлагат всеки ден те вече нямаха пари- аз купих. Е, сега мога да чакам следващите десет години и нищо друго да не правя. Надявам се разбираш какво искам да ти кажа.

"Някои национални трагедии са без антракт"
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 19:17:02
Благодаря , като видях всички мнения останах с впечатление че нещо аз не се изказвам добре или хората не четат добре. Аз съмнения относно това дали ще се построи кооперацията нямам . Със сигурност нещата ще се случат.
Виждам че повечето хора са песимисти, но реална алтернатива никой не предложи, всеки вика ще намериш нещо след време.
Аз точно в това каре търся повече от 2 години и едва сега това е първата оферта която покрива над 90% от изискванията ми, така че мисля да се възползвам.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 19:55:29
Много са ти ниски изискванията ако тези безумни дупки ги покриват на 90%. Пак ти казвам, има няколко начина да загубиш поне половината от тези 80 хил.евро. Единият е да се построи кооперацията и ти да осъзнаеш, че притежаваш имот струващ два пъти по-малко отколкото си платил. А кога ще се възстановят цените...ами сложи едни средни 2-3% икономически растеж на година...ще разбереш!
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 20:00:17
Всички тук сме се събрали да обсъждаме и да даваме съвети за недвижимостите. И точно това и направихме - дадохме ти съвет. Това каре не е нищо особено, само цифромания. И ако си взела решение не виждам какъв е смисъла да питаш дали тази оферта е добра. Изглежда си очаквала да получиш потвърждения и мнения че това е сделката на века. Но не е.
Впрочем малки са ти изискванията за 61 квадрата. Ти деца няма ли да имаш ? Или си някоя стара мома, която иска просто да си простре някъде кокалите след работа. Последното нещо не го вярвам. А и тези изисквания с шум на трамваи и дандания са ми странни.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 20:13:54
Quote

Добра ли е тази оферта ?
Не, не е добра!
Ще дадеш сега 50% от 855? за една картинка,която гарантирано няма да стане обитаемо жилище след година. Това е сигурно, дори и другаря Иванов признава, че не се строи за година, а поне 2-3 минават за такива обекти!
След една година, всички индикатори в момента показват, че ще има драстичен спад от порядъка на 50%! Дори и да не е толкова, ще можеш да си купиш наистина жилище , а не картинка на доста по-добра цена!
За какво ли ти удисвам на акъла, като от високо се види, че си хвърляш въдицата във форума... Може пък да се окачи някой...
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 20:41:19
Хората добре го казаха...за ниски изисквания вероятно става дума.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход