Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Добра ли е тази оферта ?

Публикувано от onlina 
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 14:48:41
Локацията наистина е добра, но проектът е типичен пример на "жилище за бедни".
Обявената цена се получава едва след като в квадратурата на предлаганото се наблъскат поне 30% общи части - иначе, реалната квадратура надвишава с няколко квадрата някогашните соц-гарсониери, а след пресмятане върху 50-55 кв.м. - цената си отива някъде между 1200-1400Е/кв.м.....Разбира се - твое право е да похарчиш доста пари за нещо, което няма как да струва толкова и е в пълно несъответствие със стандарта на хората, които би следвало да обитават такава част на града!Както и да се тъпчеш после в него, успокоявайки се с мисълта за доброто местоположение;-)
Истинското притеснение идва, обаче, както вече ти казаха , от офертата на зелено.За парите, които си готова да дадеш по-добре се огледай за запазено старо строителство в района.Другото е неоправдан риск.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 15:00:50
61,2 м2 е ЧЖП, което си е двустаен с приемлива големина, но така или иначе никъде не може да се купи без общите части (12,5 %).
А старо строителство само "Сталинов тип" другото не струва /според мен/, вонящи канализации, тънки стени, частично саниране, липса на парко място и си смърди на старо и мухлясало колкото и да поддържано.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-22 15:07 от onlina.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 15:04:36
Да има и криви неща, но такива са цените, такива са и проектите. Има и рискове, иначе нямаше да е на сметка. Писал съм ви само как можете да се уредите с евтини апартаменти и първият от начините беше да се купят първите апартаменти от строител. Факт е, че там като се построи след 2 години ще струва с поне 5-600 отгоре, така че рискът е нормален. Асвен това има и парко място, което си е съвсем на делавера. Като си държиш парите в банка, да не би да няма риск?
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 15:05:07
onlina Написал:
-------------------------------------------------------
> Здравейте, попадна ми тази оферта и ми се струва
> доста приемлива.
>
> Ще помоля да споделите мнението си, за което
> предварително благодаря.
>
>



Преди 6-12 месеца,беше невероятно да попаднеш на такава оферта,за днешните цени е почти приемлива а ако не си на зор и изчакаш 6-12 месеца,ще имаш доста основателен повод да почерпиш в форума!
Изборът е твой!
Успех!

*smiley_ahh*
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 15:20:56
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Да има и криви неща, но такива са цените, такива
> са и проектите. Има и рискове, иначе нямаше да е
> на сметка. Писал съм ви само как можете да се
> уредите с евтини апартаменти и първият от начините
> беше да се купят първите апартаменти от строител.
> Факт е, че там като се построи след 2 години ще
> струва с поне 5-600 отгоре, така че рискът е
> нормален. Асвен това има и парко място, което си е
> съвсем на делавера. Като си държиш парите в банка,
> да не би да няма риск?


Аз също съм на такова мнение, на 90 % мисля да го взема, не че не искам да купя на още по ниска цена, но мисля че ако почакам после няма има какво да купя където искам, и какво от това че ще има някъде където не искам апартаменти на по 600 евро/м2.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 15:32:57
Май не разбираш какво се опитват да ти кажат хората горе.Зарежи я цената.Тя ти е най-малкия проблем.По-големият е,че не купуваш сграда.Купуваш чертеж на сграда,по която, някога,може би,евентуално,някой ще построи нещо.Нито е ясно кога ще го построи,нито как ще изглежда...мен ако питаш,не е ясно дали изобщо ще го построи.
Един познат така си довършва блока в Малинова Долина вече над 10 години.Строителят фалира на груб строеж и до там беше-нататък довършваха сами и още никой не е влязъл да живее,защото няма връзка с канализацията.Тогава са купували от "проверен" строител.Имал е изпълнени около 10 сгради.Проблемът е,че последните му три,започнати едновременно...завършват...една на груб строеж,една на дупка,а третата дори и дупка не е имала.Сега хората,изтеглили тогава всичките си спестявания,имат идеална част от поляна.Все още си е поляна.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 15:40:50
Без детска стая? Кухнята ти в хола ... че това са надуразумения от времето на имотния балон. Кой днес би купил подобно нещо - освен някой студент за секс квартира.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 15:42:02
[forum.imoti.net]
[forum.imoti.net]
[forum.imoti.net]

Изписани са хиляди страници в форума за цените и особено в по-стари теми.Сега почти никoй вече не пише,защото почти риба не остана,но ако държиш да изгориш,моля. winking smiley
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 16:00:53
Както чета, виждам, че само Иванов дава съвет за купуване в този случай. Мен като ме попитат приятели за съвет и се отнася за нещо важно казвам аз какво бих направил на тяхно място. Покупка "на зелено" при ситуацията в момента си е чист хазарт. По принцип аз ако мноооого държа да живея в този град и на това място, бих дал парите само ако съм готов да ги прежаля. На същия принцип давам заеми на приятели, само ако съм готов за сумата да махна в ръка и да я прежаля. В живота понякога много ни се иска нещо и ни се струва, че друго такова няма и няма да има. Тогава започваме да питаме другите дали да го вземем, вътрешно вече сме си решили, че искаме и очакваме другите да потвърдят нашето решение, ако не го потвърдят, започваме да ги убеждаваме в правотата му. Та накратко, ако си решил/а да купуваш - купувай, ти си вземаш решението и съответно последствията било то хубави или лоши си ги теглиш. Представи си и сценарий, при който след 18 месеца този апартамент още не е готов, а наоколо има готови на 50 % от цената, а ти хем чакаш за акт 16, хем имаш да даваш още пари.

Те строителите точно на такива клиенти разчитат, нищо чудно, че стискат нереалните цени още.
Re: Добра ли е тази оферта ?
22-02-2009 - 16:04:42
Един мой любим професор от университета казваше:

"Every day there is a sucker born"
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход