Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как се манипулират глупаците

Публикувано от др. Иванов 
Re: Как се манипулират глупаците
08-02-2009 - 22:50:14
Аххх.... Разделихме се на ние и вие...

Да очакваш е едно,а да искаш нещо да се случи е съвсем друго. АКо се правите , че не виждате пътните знаци, то това няма да промени пътната обстановка, нали? същото е и с икономическите знаци.

Но вие знаете...

Вие всичко знаете... и все пак каво ви е образованието?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-08 22:50 от koganev.
Re: Как се манипулират глупаците
08-02-2009 - 22:53:16
Голямото разминаване на офертните цени и цените, на които са склонни купувачите, е причината от понеделник да въведем комисионната от 6% при продажба на имот да бъде плащана само от продавачите, съобщи изпълнителният директор на "Адрес Недвижими имоти" Цветелина Тасева.
Тя отбеляза, че през третото тримесечие на миналата година броят на сделките драстично е намалял и в момента купувачът определя "правилата" на пазара.



тази година АДРЕС са решили да искат 6%........успех
догодина 10% да поискат
Re: Как се манипулират глупаците
08-02-2009 - 23:00:49
avatar
koganev Написал:
-------------------------------------------------------
> Аххх.... Разделихме се на ние и вие...
>
> Да очакваш е едно,а да искаш нещо да се случи е
> съвсем друго. АКо се правите , че не виждате
> пътните знаци, то това няма да промени пътната
> обстановка, нали? същото е и с икономическите
> знаци.
>
> Но вие знаете...
>
> Вие всичко знаете... и все пак каво ви е
> образованието?
>
>
>
> Редактирано 1 пъти, последният път 02/08/09
> 10:50PM от koganev.

Кавото та таково :]
Re: Как се манипулират глупаците
08-02-2009 - 23:02:59
Очевидно е някаква мистерия, щом палячовците се включиха... Вероятно е нещо като СПТУ? Или какво?
Re: Как се манипулират глупаците
08-02-2009 - 23:15:43
Търговец съм, а съм завършил право. Пак питам, каква е връзката между образованието и написаното? Скоро след 10 ноември дойде един македонски българин, има една от големите компании за търговия с лекарства в Канада, и на една пресконференция по македонският въпрос попита присъщватите защо се представяли като инжинер, научен сътрудник, аспирант Еди кой си, когато специалностите им нямали нищо общо с темата. И каза, че самият той е с две висши образования, фиология и право, но винаги когато го попитат казва, че е аптекар. Накрая завърши: Като каже някой, че е кандидат на науките или инженер, това променя ли фактите които казва? От тогава се представям като търговец, защото това съм работил най-много.
Re: Как се манипулират глупаците
08-02-2009 - 23:25:01
Др.Иванов , много хубаво написано ....очевидно ти е много любим района......
За момент си помислих че е извън Бг......
Аз съм израсъл цял живот до море и дори през ум не ми минава да си купя апартамент в курортен комплекс....нямам пред вид че имат друг дом наоколо......
Мисля че кръга хора които биха купили там е доста по-малък от мераклиите за имот около кои да е по-голям град......
Това е курортен имот...т.е. имот който гълта доста повече пари от друг ..
Знам че винаги ще има хора за които парите не са проблем , но пък те не биха ли си купили(пострили) вила малко по-настрани.....
Англииските пенсионери също понамаляха , май....
Re: Как се манипулират глупаците
08-02-2009 - 23:31:37
Аз също имам апартамент в Несебър, но имам и на Сл.бряг и няма място за сравнение. Като излезеш да пиеш кафе на терасата сутрин в Несебър, гледаш коли и улици. На Сл.бряг гледаш басейна с шведки по монокини. Живееш напрактика в хотел, оставяш колата в гаража и се качваш на асансьора, не обикаляш да паркираш 15 минути и 5 да си ходиш пеша. Портиер ти отваря вратата, в 3 часа можеш да си поръчаш ако ти е свършило пиенето. Никаква база за сравнение няма.
ss7
Re: Как се манипулират глупаците
08-02-2009 - 23:37:33
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Аз също имам апартамент в Несебър, но имам и на
> Сл.бряг и няма място за сравнение. Като излезеш да
> пиеш кафе на терасата сутрин в Несебър, гледаш
> коли и улици. На Сл.бряг гледаш басейна с шведки
> по монокини. Живееш напрактика в хотел, оставяш
> колата в гаража и се качваш на асансьора, не
> обикаляш да паркираш 15 минути и 5 да си ходиш
> пеша. Портиер ти отваря вратата, в 3 часа можеш да
> си поръчаш ако ти е свършило пиенето. Никаква база
> за сравнение няма.


Иванов колко време от годината живееш в него?
Re: Как се манипулират глупаците
08-02-2009 - 23:47:28
По голямата част, цялото лято и поне още общо 3 месеца през останалото време. И то защото имам работа и в София, иначе щях да живея само там. Просто такъв живот няма, а аз съм пътувал достатъчно. Миналото лято една шведка на 24-25 години като си тръгваше групата каза: "Такъв живот не съм виждала и по филмите". Точна срещу моят балкон са апартаментите на обезщетените собствевици, които имат договор с шведски туроператор. А вие от инат си ходете на майната. В училището има две паралелки за англичанчета и германчета, вие маайте гащи из Гърция.
Re: Как се манипулират глупаците
09-02-2009 - 00:09:49
Др. Иванов, винаги съм се удивлявал от разкази за едни хора, които казали някаква глупост и това впечатлило други хора, обикновено също доста глупави... Един македонец и т.н. е случка, която нищо не означава. Та това е една глупава случка, др. Иванов! Ако един македонец не осъзнава какъв е смисълът да знае за събеседниците си дали са инженери или доктори, то това е много жалко за него. Много жалко е и за вас, че сте променили живота си, заради една такава простотия... Но пък колкоточно казано по темата "как се манипулират глупаците"... Ами така се манипулират глупаците - пускате им един македонец да им каже някква македонста тъпня и готово.

Но вие просто искахте да кажете, че вашите умопомрачителни размишления, ръсени в изобилие из този форум, са фундаментална истина. Затова ли беше цялата тази глупост с македонеца и непрменливата същност на истината? А този македонец можеше ли да ходи по вода и да прави от водата вино?
Плоско! Но пък и типично за вас.
А връзката на образованието с която и да е сфера от живота е очевидна за всеки, който няма комплекси от своето собствено образование или от липсата на такова. Въпросите ви за това каква е връзката до голяма степен са доказателство, че имате известни и то доста основателни притеснения по отношение на собствената си компетентност по въпросите, свързани със заетостта, търсенето, парите и пределните склонности на хората да харчат за това и онова, вкл. и за НИ.

Търговец, казвате... А каква подготовка по бизнес имате? Правото е чудесно образование, но все пак в търговските взаимоотношения то е само една чисто формална част. Интересно ми е да разбера кой е любимият ви автор, от когото черпите вдъхновение в търговските си начинания. Интересно ми е, защото почти всичките ви твърдения за развитието на пазара на НИ са шокиращо нелогични от пазарна и от бизнес гледна точка. Ако някъде сте ги чели, то аз непременно трябва да разбера къде.

Образованието е важно! И ще ви кажа нещо, др. Иванов - българите ще продадат на безценица излишните си НИ, за да образоват децата си в чужди колежи и университети. За да не стават децата толкова глупави, колкото са били родителите им. Защото образованието в добър университет е еднствената инвестиция, която си струва парите. И е почти единствената гаранция, че децата няма да се юрват като овце и да се хващат на всяка измама. И няма да се екзалтират от всяка дребна далаверка. А и няма да твърдят, че са с юридическо образование, а това изобщо да не им личи.
Ето това е връзката, др. Иванов. Въпреки че вие все още не я виждате, а и няма изгледи да я видите. Вие толкова по-колосални връзки не виждате, та тази ли...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход