Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как се манипулират глупаците

Публикувано от др. Иванов 
Re: Как се манипулират глупаците
03-02-2009 - 12:16:06
Убий радиото с мълчание *book*
Re: Как се манипулират глупаците
03-02-2009 - 12:31:22
avatar
Доктор Иванов как не се е сетил още да каже и че е летял в космоса - 1979 година Работническо дело и за това писа.
Re: Как се манипулират глупаците
03-02-2009 - 13:02:15
Да напълним кошницата на др.Иванов с цитат на една статия:


Най-много сделки в Бургас през 2008 г.
26.01.2009 Според доклад на агенция за недвижими имоти Слънчев бряг и Созопол все още са най-предпочитани от инвеститорите


С 15-20 % са се свили сделките с имоти през последните три месеца на изминалата година. Спадът по черноморските курорти е около 30%. Това сочи годишният анализ на агенцията “Бългериан Пропертис”, публикуван в края на миналата седмица.
Средната цена на продадените имоти за Слънчев бряг и курортите на юг от Бургас е 82 000 евро, а по Северното Черноморие – 110 000 евро. Според агенцията тези данни доказват предпочитанията на малкото останали купувачи към луксозни имоти в комплекси с повече екстри, близо до морето.
Средните цени в по-малките населени места не са се променили много спрямо 2007 г., обясняват от агенцията. За имоти в селата, разположени на запад от морето в района на Бургас, купувачите са плащали средно по 28 800 евро. В района на Видин селските имоти са се продавали за 12 500 евро, а имотите около Велико Търново – за 14 200 евро. На югоизток популярните за чужденци селски имоти около Елхово са се продавали за около 16 300 евро.
Най-много сделки за 2008 г. “Бългериан Пропертис” са реализирали в района на област Бургас - Слънчев бряг и другите курортни селища в региона, следван от София, Варна и района на Пловдив.
Сред курортните места най-предпочитани от купувачите ни са все още Слънчев бряг, както и Созопол. Характерно е обаче, че имотите с лоша локация и далеч от морето не реализират почти никакви сделки, въпреки че през изминалото лято станахме свидетели и на цени от 450-500 евро в такива зони на Слънчев бряг. Купувачите определено вече се насочват към първа линия море или такива до 5 минути от плажа.
От селските имоти на най-голям интерес сред клиентите на агенцията са се радвали имотите близо до градовете Пловдив и Стара Загора . Там има доста интересни и добре устроени села, които предоставят добър стандарт за живот, като същевременно са и много близо до градовете, коментират брокерите. Селските имоти в близост до морето и около Варна и Бургас също са жънели популярност сред купувачите през 2008 г.
Наред с българските купувачи, които традиционно допринасят за около половината от сделките, купувачите от Обединеното кралство все още съставляват основен процент от сделките на агенцията за 2008 г., въпреки че делът на сделките с британци е спаднал от 50% за 2007 г., до 30% за 2008 г. Те са предпочели предимно районите около Пловдив, Стара Загора, Монтана, Видин и Елхово. Двуцифрен е и процентът на руските купувачи на имоти, които са инвестирали основно в луксозни апартаменти в големите черноморски курорти.
През настоящата година купувачите все още изчакват, но са заявили интерес основно към апартаменти в София, Варна, Бургас и Пловдив. Това важи предимно за родните клиенти. Интересното е, че значителен процент от търсенето се концентрира и върху селски имоти в близост до морето, в планински райони или около големите градове на Централна България.
Общото за различните сегменти на пазара е, че все още търсенето се разминава с предлагането в ценово изражение – купувачите търсят имоти по-евтини с около 15-25% от предлаганите и сделки се сключват, ако продавачите склонят да направят отстъпки в цената.
“Ще станем свидетели на цялостна промяна на конюнктурата на пазара, която може да открие много интересни възможности за инвестиции в имоти, ако се действа разумно и прагматично”, категорични са брокерите.
Според тях не би било редно да се прави категорична прогноза за ценовите нива на имотите през 2009 г., тъй като има прекалено много фактори като банковото кредитиране, състоянието на пазара на труда в страната, психологическите нагласи на населението, породени от световната криза.


--------------------------------------------------------------------------------
Основните тенденции за 2009 г.
• Цените на имотите няма да се повишават. По-скоро очакваме цените да се задържат на сегашните нива за качествените имоти, а при некачествените имоти, имотите с лоша локация, панелните жилища и някои ваканционни имоти очакваме известен спад в цените
• Клиентите ще стават все по-взискателни към качеството и параметрите на имотите, които търсят.
• Новото строителство ще бъде сведено до минимум, а строителните предприемачи, които ще останат в бизнеса, ще са единици.
• Много от строителните проекти ще изчакат или изобщо няма да стартират. Ще има и такива, които ще бъдат замразени в недовършен вид.
• Цените на стандартните парцели за строителство ще паднат значително. Това важи и за обезщетенията.
• Пазарът ще работи в услуга на купувача, а продавачите ще са по-дисциплинирани и склонни на отстъпки.


Автор

smiling smiley
Re: Как се манипулират глупаците
03-02-2009 - 13:10:49
Хайде, и още една статия:50% по-малко туристи планират лято 2009 в България



50% по-малко туристи планират лято 2009 в България
От Екип на "Дневник"


Туристическият сезон 2009 може да се окаже най-слабият от няколко години насам, сочат предварителните данни за ранните записвания за лятото. Големите морски курорти отчитат наполовина по-малко резервации от чужбина в сравнение с предната година, показа проучване на "Дневник". От отрицателния тренд, който се дължи на световната финансова криза, ще пострадат и по-малките курорти. Засега обаче не може да се каже с колко точно, тъй като те не разчитат толкова много на зимните записвания.

"Към този момент има 50% по-малко резервации", съобщи председателят на съюза на собствениците в Златни пясъци Георги Щерев. Подобна е и ситуацията в Слънчев бряг, където хотелиери говорят за около 40-45% намаление. В Албена резервациите също вървят с по-бавни темпове. Директорът на компанията Красимир Станев смята, че все още има значителен риск цели хотели по Черноморието въобще да не отворят врати през годината. Спадът на приходите ще засегне и свързаните сектори - търговия, хранителна промишленост, развлекателна индустрия, услугите по поддръжка и ремонт. Ще се отрази и върху заетостта на сезонната работна ръка.

Сериозни намаления през годината ще има от британския и скандинавския пазар, съобщават туроператори. По данни на Британската асоциация на туристическите агенти през тази година ще има най-голямо намаление в записванията за страните от еврозоната или вързани с еврото, и особено България и Гърция. Причината е евтиният паунд, което автоматично пренасочва туристите към Египет и Турция. Данните могат да се приемат за показателни за сезона, тъй като британците планират почивките си в края на декември и през януари, добавят от асоциацията. Изпълнителният директор на "Албена" Красимир Станев също очаква намалението от този пазар, което започна още миналата година, да продължи и да е около 5-6%. Прогнозите за спад спрямо 2008 г. са още по-тревожни за сектора, защото тя не беше най-добрата за българското Черноморие, тъй като отчете тенденция на спад на броя туристи от всички основни пазари. В последния момент част от тях успяха да се компенсират с повече почиващи руснаци и румънци, което направи общата посещаемост за 2008 г. по-ниска в рамките на 3-5% спрямо 2007 г. Още в средата на септември 2008 г. от Албена обявиха програма за ранно резервиране за тази година, която беше насочена основно към българския и румънския пазар. Отстъпката, която предлага комплексът, е 20% от пакетите "Ултра ол инклузив" (подобрен пакет, който освен нощувки и храна включва и други екстри, като напр. вносен алкохол за консумация) за резервации до 1 март. При резервация в същия период българските туристи могат да ползват между 10 и 20% намаление от цената на рецепция в хотели в Слънчев бряг, Златни пясъци, Приморско, Созопол, Несебър, Св. Влас, Поморие, Обзор и Балчик.

Гърция и Турция също започнаха агресивна кампания за ранни записвания. Така например в Гърция намаленията на пакетите достигат 25-30%, а към тях се предлагат и различни бонуси. Турция пък смята да заложи на по-агресивна реклама във всички съседни страни. Изпълнителният директор на кипърската асоциация на хотелиерите Захариас Йоанидис съобщи, че цените на пакетите за всички основни курорти ще бъдат намалени.

"Най-голяма загадка през тази година ще бъде състоянието на руския пазар", добави Станев. По принцип януари е ранен месец за записвания оттам за лятото заради отпуските покрай руската Коледа, които текат в момента. Повечето курорти обаче обикновено имат индикации как ще върви сезонът, ползвайки проучвания на руските си партньори. "Спадът на европейските пазари ще е между 2 и 5%, но за Русия може да се окаже много по-голям", твърди Станев. Големите ни корпоративни клиенти в Русия са в период на изчакване, съобщи и търговският директор на "Албена" Маргита Тодорова.

Добри новини засега идват от германския пазар. По данни на туроператори, работещи на него, през тази година вероятно ще има ръст както през месеците с висока заетост, така и в предсезона.

През годините трендът за летния сезон беше ясен в общи линии още от ноември предходната година, когато се провежда световното туристическо изложение в Лондон. Заради финансовата криза обаче се очаква туристите да правят по-късни резервации, тъй като планирането на бюджетите и разходите става все по-сложно. "Отсега е много трудно да се прогнозира какво ще бъде лятото", коментира председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова. Според нея точната картина ще стане ясна към края на март или април. "Ситуацията въобще не е приятна, тъй като създава несигурност", смята Георги Щерев.

Някои хотелиери се готвят да компенсират евентуални спадове чрез вътрешния или балканския пазар. Справка на "Дневник" сред туроператорите показва, че през тази година се увеличават промоции за ранни записвания на българи, както и на румънци. Проблемът обаче е, че това са спонтанни пазари, трудни за прогнозиране, обясняват от бранша. Освен това на този етап българските хотелиери не планират намаление на цените заради натрупаната инфлация през миналата година.

Други представители на сектора пък настояват държавата да се намеси, кредитирайки хотелиерите, които нямат достатъчно оборотни средства да започнат сезона. Преди дни от Държавната агенция по туризъм съобщиха, че ще се водят преговори с правителството за подобно подпомагане.






Поръчай онлайн
АКТУАЛНО
СЪБИТИЯ
КЛУБОВЕ
ФИЛМИ




Re: Как се манипулират глупаците
03-02-2009 - 13:21:18
Re: Как се манипулират глупаците
03-02-2009 - 14:35:38
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> 465798 Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Плюенето е специалитет на други....,
> примерно
> > някой обитетели на Люлин, дрТочки и радио
> > точки....
>
> ..........а простащината- твой .
>

Както е казал народа, не спори с глупака/радиото/ , хората може да не разберат разликата....
*book*
Re: Как се манипулират глупаците
03-02-2009 - 14:55:49
Абе вие на обед не сядате ли да се почерпите?
Re: Как се манипулират глупаците
03-02-2009 - 15:09:12
Наздраве, но аз съм въздържател smiling smiley
Re: Как се манипулират глупаците
03-02-2009 - 20:19:00
BTV: 03.01.09 19.00 - Имотите ще поевтинеят с 10 % през 2009 според COLLIERS

Абе Иванов, защо тези хора не те поканят да дадеш едно интервю и да им обясниш, че всъщност бъркат.
Re: Как се манипулират глупаците
03-02-2009 - 20:22:22
да да ...ако има кои да ги купи - я питаи в Тервел с колко ще поевтинвеят??????
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход