Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Панически срив на цените в София

Публикувано от ivo_1 
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 11:20:21
anris Написал:
-------------------------------------------------------

>
> Декко да се живее в България нито е лекко нито е
> мекко и затова доста хора които го търсят избягаха
> и сега умуват колко са успели и колко е гадно
> родното им място.Ти сигурно си роден в Кенефия и
> това самочуствие си го влачиш с теб
> навсякъде.Скъпи имоти има навсякъде и те не са за
> всеки.
>
> Където свършва логиката, започва БЪЛГАРИЯ

Интересно защо си мислиш, че извън БГ се живее лекко и мекко? Опитай без да ползваш познати, връзки и пр. при яка конкуренция. Логика обаче има, за разлика от БГ (както си написал и в подписа си). А за Кенефия, тя БГ не е била винаги така, определена група хора я докараха до там. Чехите доста смело си го показаха в скулптурата - пано, нашите сега обидени. Трябва да се оплачат в ЕС и да поискат защита и "политическа коректност" - както в САЩ не е редно на черните да се каза черни ами "афро-американци", на циганите в БГ "роми" и пр. Да не е кенеф, ами нещо от рода на "санитарен възел"
smiling smiley
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 11:32:09
Спиро,
Хабер си нямаш от земеделие. Никаква представа. От кое са независими в Югославия. В Словения заплатите бяха 3 пъти по високи от Македония и Косово защото имаха един завод - Горенье. Хващай мотиката и марш да копаеш! Наясно ли си, че без издръжката на индустрията европейското зем.производство ще рухне за 2-3 години? В два бразилски щата - Мато Гросо и МАто Гросо до Сул действа една програма за култивирате на 1 милиард декара, които до сега не са обработвани. Това е обработваемата земя на 20/двайсет/ Българии, може би 1/3 от цялата обработваема земя на Европа. Бях пуснал едни цени тук - кг. царевица по 8-9 ст., кило пиле в магазина по 1,20-1,60. Как ще се бориш с тях? Какво ще произведеш? Или ще произвеждаме пилета по 4 лв., а строителите ще им плащат дотациите. Земеделието дръпна през тези години, точно свързаните със строителният бум и с пари от строителният бум. Винпромите Карнобат и Пещера направиха десетки хиляди декари нови лозя с парите от строителните си компании. Направиха се много овощни градини, където нямаме особена конкуренция. Затова и селското стопанство скочи с 25% тази година. И ще расте пак благодарение на парите от строителството, защото много хора забогатяха. Предприемачите вече могат да инвестират в цехове и предприятия за преработка, обикновенни строители спечелили по малко, но достатъчно да си стегнат нивите и да започнат нещо. Но за да стане това трябваше да има нещо от което да се "залеби", да се напълнят джобовете. Кой ще ти даде заем за да правиш орехова градина, дето е в техническа зрелост след 7-8 г., а в стопанска след 12-15?

Много са ви лесни нещата на компютъра, затова: марш да копаете на село да ви дойде акъла в тиквите!
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 11:52:23
др.Иванов
Изместваме темата, но дай да оставим Китай да прави всичко ,а ние тука да сме едни прости консуматори без нищичко да правим.Каквото е стъворено в Китай ,да евтино е, но е сговнясано тотално!Китайските стоки са такива чудовищни боклуци ,че и без пари да ми го дадеш няма да го взема.Докато тук може да се произвежда пак на конкурантни цени, но много по качествено ,ако някой даде пари за образоване на добри специалисти.Аз ти казвам че ако имам образованието и тук създавам да кажем микрочипове при 2 500$ доход ,ама няма да си и помисля да ида в САЩ за 5 000$ и на 40 вече да съм грохнал от работа като пребито куче.Пък там държавата ми взема 40% от дохода за дъници, тук е 10- е това е нещо добро наистина.Да ама няма такова чудо.Учуден съм че не даде за приемр и туризма ни.Да там имаше хляб и още има!
Но само и единствено ако бъдат съборени бетонните джунгли в Слънчев бряг и останалото южно черноморие.Да съгласен съм че е много хубаво там, тоест беше.С удоволствие бих ходил там, вместо в Турция, както правя напоследък, но само ако се съборят 80% от сградите построени последните 10 години.Съгласен съм да останат хотелите 5 звезди като Виктория или Чайка, или Маджестик или Роял Палас и още няколко, но всичко що е апартхотел на кретеноидите от острова събаряне!Никакви компенсации за тях!Държавата да поеме само събарянето на сградите, макар че в Испания държавата задължи собствениците да си ги събарят сами и осъди тези които не искаха.
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 11:57:40
Но само и единствено ако бъдат съборени бетонните джунгли в Слънчев бряг и останалото южно черноморие.

А обявата "Ръце режм - всякакви!", чел ли си я?
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 12:24:14
Иванов,

И аз си нямам хабер от земеделие. Но то си трябва, ако ще и цялата индустрия да се срине. Това, че е на дотации значи само, че парите трябва да се дават на правилните хора и че цените трябва да са ниски, за да могат хората от големите градове да не протестират. Защото на кого му пука, че протестират в Елхово ? Хората от малките градове ще оцелеят - имат и нива, и овощна градина, училището наблизо, все минимални доходи ще изкарат. А и храната която изкарват е чиста, няма 20 годишно ирландско месо, няма генно модифицирани храни тройно обработени със стабилизатори. Я ги виж на какво приличат в Америка. Ако нямаш чист въздух и чиста храна, крадеш от бъдещето си и това на децата си. Това, че някоя и друга компания е инвестирала, не променя цялостната картина - виж каква част от земята се обработва сега.

Голямата грешка на изминалите 4-5 години не е строителството, а концентрираното строителство, което кара хората да се местят към 3-4 локации в БГ и да се заробват с дългове. И като прибавиш външни ефекти като кризата с газа, картинката става трагична. Защото страна без добро образование и земеделие е обречена на мизерия. Ако има някаква надежда, то е че са останали все още сносни места за живеене в БГ. София, за мое съжаление, далеч не е между тях.
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 12:47:59
Абе аз докога ще се разправям с комунисти? Нали ви натирихме в мрака на историята?

Естествено, че строителството ще е концентрирано. Не може да строиш на село и да чакаш Пол Пот да ти докара граждани да живеят там. Строи се от частни предприемачи и обикновени хора там където имат изгода. Иначе защо ще строи. Аз имам парцели в Пирин, идеални, срахотни красоти, ток, вода и даже не съм ги вкарал в регулация, защото няма смисъл да се строи там. Няма кой да отиде да живее, има кой да отиде на почивка, но няма кой да работи в хотела, няма магазини, заведения и т.н. Мъртви места. Давам ги евтино, който иска пейзажи да купува. Ама никой не иска. Иска Сл.бряг. и не къде да е в Сл.бряг, а на бетона. Около 80% от почиващите предпочитат басейна на хотела пред плажа. Никой не ходи да дивее из Балкана дето е на 300 м. от комплекса, а виси из заведенията. Жив човек няма из градинките, всичко се разхожда из централните алеи. Защото сме хора - обществени животни.
Не можеш да накараш някой да прави нещо на загуба, защото на теб ти харасва. Всеки дава акъл колко е хубаво на село, ама когато напредне с коняка на жълтите павета. Пътувах преди много години във влак и се коментираше как комунистите взели земите, а една бабичка каза: Майка ми цял живот съжаляваше, че комунистите не са дошли на власт 10 г. по-рано, защото цялата й младост минала на къра. Село ли е не га пробутвайте на др. Иванов, чак толкова не е оглупял.
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 13:04:50
Абе Иванов,

Има строителство, ами има и регулация. Защото този който строи пред твоя блок, краде от теб. Защото инсталациите и пътищата са проектирани за определен брой хора и познай какво става, като не издържат. Разбира се, че ще строи там където има печалба, но едно е да искаш 50%, друго 200-300% печалба. А хората не че не искат, а се принуждават да се местят - причини много ...
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 13:09:38
BulCan Написал:
-------------------------------------------------------
> anris Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> >
> > Декко да се живее в България нито е лекко
> нито е
> > мекко и затова доста хора които го търсят
> избягаха
> > и сега умуват колко са успели и колко е
> гадно
> > родното им място.Ти сигурно си роден в
> Кенефия и
> > това самочуствие си го влачиш с теб
> > навсякъде.Скъпи имоти има навсякъде и те не
> са за
> > всеки.
> >
> > Където свършва логиката, започва БЪЛГАРИЯ
>
> Интересно защо си мислиш, че извън БГ се живее
> лекко и мекко? Опитай без да ползваш познати,
> връзки и пр. при яка конкуренция. Логика обаче
> има, за разлика от БГ (както си написал и в
> подписа си). А за Кенефия, тя БГ не е била винаги
> така, определена група хора я докараха до там.
> Чехите доста смело си го показаха в скулптурата -
> пано, нашите сега обидени. Трябва да се оплачат в
> ЕС и да поискат защита и "политическа коректност"
> - както в САЩ не е редно на черните да се каза
> черни ами "афро-американци", на циганите в БГ
> "роми" и пр. Да не е кенеф, ами нещо от рода на
> "санитарен възел"
>
Уважаеми успели емигранти, не плюйте в кладенеца, от него пият вашите бащи и майки.И на вас ще се наложи. *stop*

Където свършва логиката, започва БЪЛГАРИЯ
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 13:37:48
Това пано ни довърши ! На цялата ни оправия сега и това ! И да убием автора ефекта е никакъв ! На една каца с мед нали знаете какво и колко малко и трябва за да се развали !? sad smiley sad smiley sad smiley
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 13:52:11
Абе на Слънчев бряг кой ходи сега бе човек.Студенти или ученици , помаците със семействата си които тайно бачкат на строежа и през лятото, всякаква социално слаба измет от ЕС начело с алкохолизирани англичани и ирландци.В Испания поне има елитарни курорти без бетон и хора на помощи.Тук всичко стана така.Луксозните хотели са принудени да продават пакети на чужденци на безценица , защото такова е търсенето.
Това че предпочитали 80% басейна на хотела, пред плажа е защото на плажа е ад!Гъз до гъз!Няма нормален човек , които ще пропътува няколко стотин или хиляди километра за да иде на басейна.Той трябва да е лумпен.
В Слънчев бряг в момента на 1-ва линия 700-800евор се счита за твърде висока цена, а за тези по назад повече 400-450 няма кой да даде.Тоест там цените се върнаха 2003-та.Но там срива е от лятото на 2007-ма така че продължава вече година и половина.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход