Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Панически срив на цените в София

Публикувано от ivo_1 
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 02:49:15
Стига детински истории с тези 250 или 350 на кв.м. Ако някой ти го продава на тези цени приготви още 300 за адвокат и 10 години гърч със съдилища. *pardon*

Където свършва логиката, започва БЪЛГАРИЯ
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 04:34:39
partzalev Написал:
-------------------------------------------------------
> Седя и си мисля. По едно време се оказа, че само
> си седя! Но све пак......!
*****
> Ако към края на годината 1кв.м. в центъра стане
> 3000Е , а същия кв.м. в Обеля стане 250 Е то
> средната цена в София ще е 3250:2=......познай от
> три пъти!

Парцалев, за това хората в нормалните икономики работят с "медиан", не средни цени. трябва ли да давам пример или разбирате?

Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 07:23:25
avatar
anris Написал:
-------------------------------------------------------
> gekko Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Да бе то и в Манхатън, са подобни цените,
> > разликата е че там има и хора, които купуват
> Има
> > и газ !
> >
> >
> >
> > Редактирано 1 пъти, последният път 01/17/09
> > 12:14AM от gekko.
>
>
> Що не си вземеш един крив макарон и колкото видиш
> имот който можеш да си позволиш в Манхатън, толко
> ще видиш имот за теб и в БГ

@anris гледай тук, ето ти Манхатън за 7000, има още много оферти. Искаш да ми кажеш, че София = Манхатън, я се огледай малко, нали знаеш, че човек като живее дълго в Кенефия, спира да забелязва лайната.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-01-17 07:25 от gekko.
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 10:18:30
Честно да ви кажа на мен никак не ме се иска, но съм съгласен с повечето хора които гледат реално и са на мнение че държавицата ни върви към истинска катастрофа.Аз живея и работя тук и смятам така да бъде и за бъдеще така че никак не ми се ще, но просто на там вървим.Няма да се спирам на обстойни икономически анализи, те са били дъвкани в други теми.Истината е че последните 5 години много дръпна страната, но заради лоши пари (вкарвани само в помпозни и грандомански строителни обекти).Нищо производствено не се направи, поне един завод за авточасти да бяхме построли, или за комп. технологии, но нищо, само разни имотни фондове на вече жестоко преебани англичани, които се оплакват пред правителството си как били измамени в България.Ми алчността ви ви измами бе баламурници.
Сега заплатите в частния сектор просто се сринаха жестоко.Никога не е било в София хора с правно или икономическо образование и с по 5 години стаж да ходят по държавни институции да молят за работа.Вярно че в разните му комисии и съдилища си вземат по 1500-2000лв (основни заплати без надбавки!) и 13 и 14-заплати и ДМС-та и криза тях не го лови.
И може би те са единствените кредитоискатели които банките биха одобрили.Та заради всичко това си мисля, не казвам че ще стане както някои от вас са твърди с прогнозите си, но май ще видим и по-ниски нива от тези.Просто няма човек с кеш които да инвестира в имот,банките пари не дават,има безброй започнати проекти, безброй спекуланти които чакат да продават, пазара на труда в целия ЕС е отворен,София се пренасели, частния и сектор умря и пълна глупост е да се хванеш да бачкаш за някой от 8 до 8 за някава си заплатка от 1 500лева.Аз за тея пари отивам в държавния сектор,частника да ме хване за топките.Но в публичния сектор местата са ограничени и няма как хора от прованса да идват тук заради него, плюс това искат и чисто съдебно минало и сума ти дипломи и сертификати а масата от село не е чувала за такива работи.
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 10:33:49
Нищо производствено не се направи, поне един завод за авточасти да бяхме построли, или за комп. технологии, но нищо, само разни имотни фондове на вече жестоко преебани англичани, които се оплакват пред правителството си как били измамени в България

А с какво се строи? Част от материалите се внасят, но болшинството се произвеждат тук. Практически беше усвоено производството и се спря вноса на цели групи стоки - врати, дограмии т.н.
Да направим завод? Защо? Ще започнем да произвеждаме по-евтини авточасти от Германия или по-добри комп. от Китай? Преди, когато всичко беше държавно и се мислише държавнически в някое село се откриваше цех за подметки. Тези подметки бяха 3 пъти по-скъпи от вносните или правените в голям завод, но те спираха миграцията, ограничаваха престъпноста/не се изливаха безделници в градовете/, осигураваха хората през зимата, а в активният сезон работиха ката бригади в ТКЗС-то. Сега няма кой да субсидира такива производство.

Какво щеше да прави този цех за авточасти, след като хлопват кепенците на най-големите авто фирми? И за електроника при цени на лаптоп от 700-800 лв.? С митата.

Може да има някой чужденец дето от нещо се оплаква, но точно в България никой не изгуби пари, за разлика от Англия, Испания. За Ирландия имаше статия, че цените ще паднат с 80%. Та който е купил тук, а не там - да пее Мила Родино от сутрин до вечер.
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 10:46:23
avatar
Чиче, стига си говорил глупости всичкия паричен ресурс се изля в бетон, вместо в производство, разходи се малко из бившия соц. блок и виж разликата там се произвежда и има износ в страните им влизат пари. Това с вратите и прозорците ме разби, да купиш машина и алуминиеви профили от Германия да пратиш 5 човека за 2 месеца да се обучат да ползват машината, го наричаш производство ли, ти съвсем си изкукал бе човек ?

Кои автоконцерни са хлопнали кепенцета, я ми припомни?
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 11:02:42

Иванов, Иванов,

комсомолче , бабино ненагледно.
Пак дуднеш , че заводи не трябват, въпреки че когато си изнасял лекции за примера с обувките на Маркс ,си свирел на обратната страна на плочата.
Освен в заводи , подарените пари могат да се влагат и в земеделие. И за разлика от теб ,г-н Тепавичаров говори с конкретни факти, а именно за фантастичното частно фемерство в бивша Югославия, което прави всички бивши републики , включително Сърбия абсолютно независими икономически. без подаяния от Запада и при това след 10 години война и продължавщи ограничения за Сърбия.
Да, но там няма закопаване на милиарди в бетон и кичозни хотели. И последното нещо , с което ще се съобрази сръбския фермер е да послуша бръщолевенето на безработен комсомолски секретар къде да инвестира....
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 11:09:25

> > Що не си вземеш един крив макарон и колкото
> видиш
> > имот който можеш да си позволиш в Манхатън,
> толко
> > ще видиш имот за теб и в БГ
>
> @anris гледай тук, ето ти Манхатън за 7000, има
> още много оферти. Искаш да ми кажеш, че София =
> Манхатън, я се огледай малко, нали знаеш, че човек
> като живее дълго в Кенефия, спира да забелязва
> лайната.

Декко да се живее в България нито е лекко нито е мекко и затова доста хора които го търсят избягаха и сега умуват колко са успели и колко е гадно родното им място.Ти сигурно си роден в Кенефия и това самочуствие си го влачиш с теб навсякъде.Скъпи имоти има навсякъде и те не са за всеки. :]

Където свършва логиката, започва БЪЛГАРИЯ
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 11:11:46
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Нищо производствено не се направи, поне един завод
> за авточасти да бяхме построли, или за комп.
> технологии, но нищо, само разни имотни фондове на
> вече жестоко преебани англичани, които се оплакват
> пред правителството си как били измамени в
> България
>
> А с какво се строи? Част от материалите се внасят,
> но болшинството се произвеждат тук. Практически
> беше усвоено производството и се спря вноса на
> цели групи стоки - врати, дограмии т.н.
> Да направим завод? Защо? Ще започнем да
> произвеждаме по-евтини авточасти от Германия или
> по-добри комп. от Китай? Преди, когато всичко беше
> държавно и се мислише държавнически в някое село
> се откриваше цех за подметки. Тези подметки бяха 3
> пъти по-скъпи от вносните или правените в голям
> завод, но те спираха миграцията, ограничаваха
> престъпноста/не се изливаха безделници в
> градовете/, осигураваха хората през зимата, а в
> активният сезон работиха ката бригади в ТКЗС-то.
> Сега няма кой да субсидира такива производство.
>
> Какво щеше да прави този цех за авточасти, след
> като хлопват кепенците на най-големите авто фирми?
> И за електроника при цени на лаптоп от 700-800
> лв.? С митата.
>
> Може да има някой чужденец дето от нещо се
> оплаква, но точно в България никой не изгуби пари,
> за разлика от Англия, Испания. За Ирландия имаше
> статия, че цените ще паднат с 80%. Та който е
> купил тук, а не там - да пее Мила Родино от сутрин
> до вечер.

Иванов, абе я обясни на мен и на другите незнаещи от каде ще се вземе твърдата валута за да се преодолее огромния търговски дефицит (почти всичко се внася и почти нищо не се изнася), а сега никой не налива капитали и не купува имоти в БГ???? Не ми давай за пример само дефицита на САЩ - те там си печатат твърда валута при нужда. БНБ дефакто няма право и левчета да печата без покритие в евро.
Re: Панически срив на цените в София
17-01-2009 - 11:18:51
avatar
Самочувствието ми не базира на това къде съм роден, а на това кой съм и какво мога и колко струвам като годишна заплата бонуси и т.н. Имотите са скъпо след като някои плати исканата им цена, дотогава са просто тухли и бетон. А това къде колко леко и меко се живее, зависи до голяма степен, от това какви цени си поставя отделния индивид.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход