Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?

Публикувано от pupcho 
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 00:13:01
avatar
В момента има леко връщане назад към банките, заради десетте процента лихва, но след 2-3 месеца обратно в бурканите (ако банките имат пари за да ги върнат). Защото няма свободни сейфове, вече се предават по наследство. smiling smiley Тогава ще е преломният момент, поне така си мисля аз, като се съчетае с вече очевидната невъзможност това правителство да направи полезно движение, вместо с всяко такова да затъва все повече.
Abu
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 00:31:58
Очевидно вече е безперспективно да се държат авораите в левия крачол... Дошло било време да ги местим в десния. Обаче за целта трябва да ги извадим. И тогава се явява изкушението да дадем на някоя магистралка да ги подържи за малко, че и щели да ни платят. Много изкушаващо, ама дори и мимолетен контакт с такава нечистоплътност носи риск от парливо чувство и куп главоболия. Вместо да се люшкат по крачолите, по-удачно ми се струва прибирането на авоарите в един спретнат пакет, който да е винаги на разположение и готов за сериозна работа. На тез времена не бих поверил пакета и на най-близкото си същество, камоли на непознати.
Банките да го духат, образно казано...
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 00:34:07
Цугцванг се казва положението...
Но не е точно така. Правителството разполага с огромен набор от инструменти, за да заблуди и да излъже хората поне още няколко месеца. Освен това преди избори винаги има една нагласа за по-добро и хората просто ще изчакат да видят как ще се развият събитията при новото правителство. Казва се кредит на доверие и в нашия случай ще свърши добра работа... на сегашното правителство.
А дали следващото ще успее да направи нещо или просто ще спре тока - нямам идея...
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 00:46:00
Много хора мислят ,че нещата ще се случат след изборите,но лично мое мнение е,че ще стане по рано.Горките хора дето продадоха трънаците и си мислят,че ще живеят от лихви.Уникално къса памет.И след мъглата.....ааа мъгла.
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 01:39:10
E, добре,
Изваждате си парите от банките и ги слагате -къде- във външно-търговски банки в чужбина ?
Добре , но Швейцарските банки са най-зле. Тогава ще летите до УСА ?
Ами една такава психоза, дори без криза си е сигурно банкруптиране на всякаква банка, та каквато и където и да била тя.
Толкова ли ви е страх от банкруптиране на банките , та го предизвиквате?
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 02:03:14
И аз това ги питах няколко страници назад...ама никой не каза каква му е ползата дори от една затворена банка...
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 02:10:24
самосбъдващи се прогнози.
В едно икономически необразовано общество няма начин банкерите да са изключение. Твърде вероятно е и сред тях да преобладават ик. кретени... Поне инстинкт за самосъхранение да имат, ами те - ела, Вълчо, изяш ме.

Особено в ситуация, в която всяко обещание за големи печалби предизвиква агресивни ответни реакции. Има дребни лъжи, които минават, но 9.5%... Егати - това си е осиране.
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 03:40:17
koganev ,
Ако ми кажеш коя банка дава 9.5%, то ще ти кажа да си извадиш парите от нея и ги сложиш в по-консервативна банка.
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 09:33:26
Ако дефицита по текущата сметка не спадне достатъчно, че да бъде финансиран без проблем, ще има проблем не просто за банките, но и за валутния борд. Имам предвид не само не-"консервативните" банки. Всеки може да има различна идея за вероятността това да се случи, но по-важното е, че съществува такава вероятност. Тук следва въпроса, доколко парите ни в банките са гарантирани. На пръв поглед са напълно гарантирани до определен размер. Но при по-внимателно прочитане на закона за гарантиране на влоговете се оказва, че има ситуация, при която те не са гарантирани на 100%. Може би с малка вероятност, но все пак такава ситуация е възможна. При отнемането на лиценз на банка, депозитите се изплащат от фонда в рамките на 45 дни, считано от датата на отнемането на лиценза, като валутата се преизчислява в лева по фиксинга за датата на отнемане на лиценза. (До колко фонда може да изплати всички депозити е друга тема). Ако фонда използва напълно законния срок и в рамките на този срок настъпи промяна във валутния борд ( примерно девалвиране на лева), вярвам се досещате какъв ще бъде резултата.
Все още имам депозити в български банки, но имам и сметки в чужбина(ЕС). Надявам се, че ако нещата не отидат на добре, няма да пропусна момента да прехвърля всичко в чужбина.
Анонимен потребител
Re: Анкета: Изтеглихте ли депозитите си?
17-02-2009 - 10:10:17
Е то ситния щрифт отдолу казва, че това е за един-два-три месеца и после "теслата" - 2-3%
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход