Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Последен шанс да продаваме без да сме на загуба

Публикувано от opalaopa 
Re: Последен шанс да продаваме без да сме на загуба
25-10-2008 - 01:18:48
Dragula,
Имам го апартамента, но живея в него т.е не го продавам.
Постингът ми по скоро имаше намерение да изрази безкрайното ми учудване от такава цена.
Може и да има 2-3 много луксозни апартамента по Витошка, но понятието "лукс" включва и сградата, не само апртамента вътре. А аз такива сгради много, много не знам.
А и единични и случайни сделки не определят цените за даден район.

Re: Последен шанс да продаваме без да сме на загуба
25-10-2008 - 08:33:44
Др. Иванов тук е място да обсъдим това и онова по имотите , а не да обиждаме другите и да ги наричаме глупаци.Макар , че Вие по заслужавате този епитет.Бих Ви нарекъл и щраус , затова че сте си потопили гланата в пясъка и се опитвате по всякъкав начин да си оправдаете грешката наречена " покупка на панелка " , без да виждате реално нещата.
Да ако сега я продадете , ако има вече на кого , ще си купите 70 м2 ново строителство , признавам абсолютно некачествено.Но няма да е така от тук нататък.Панелката е неперспективен имот - има определен живот който вече изтича а на новото той тепърва предстои.От друга гледна точка е труден за отопление дори и изолиран и причината е най - вече в бедните обитатели на панелки които рядко пускат парно в повече от една стая.Друг аспект е това , че в 80 % от панелките не си собственик на земята и във всеки един момент общината може да реши да те събори.
И като доказателство за края на растежа на цената на панелката и нейния срив-попитайте вече банка за кредитиране на панелно жилище - отговора е твърдо - не.
Хайде др. Иванов ми отговорете при отказ на банката да ме кредитира за панелка а за ново ми дава 100 % , кое ли ще купя.
Re: Последен шанс да продаваме без да сме на загуба
25-10-2008 - 14:41:27
Уважаеми bibise,
Искам само една лека поправка да внеса в твоя постинг, който като цяло е верен. Банките освен, че спряха да кредитират покупка на панелни апартаментии, завишиха и изискванията за закупуване на ново строителство. В момента няма банка която да отпуска 100% финансиране на покупка. Илки директно ти казват "вадиш кеш 20-30% от сумата" или ти казват "Да, финансираме на сто процента ОТ НАШАТА ОЦЕНКА...съответната оценка е по-ниска с минимум 30% от исканата от купувача сума"...последното е от личният опит на мой приятел, който в резултат не сключи сделка преди 3-4 месеца, и сега пляска с ръце и се радва като малко дете че не е купил!
Но това разбира се по никакъв начин не касае другаря Иванов и неговата панелка в Обеля 1. Разбираемо е, човека се готви за предстоящият конгрес на БСП, там ще се пуска директивата "всяка панелка по 100 хил долара, другари"!
Re: Последен шанс да продаваме без да сме на загуба
25-10-2008 - 14:52:59
Година на масовите фалити значи...ми може...ама ще трябва да са повече от една фирма седмично.Просто седмиците са към 50,ако махнем национални празници,Коледа и т.н. плюс дните,в които администрацията почива.
52 фалита на фирми не могат да сринат пазара дори в малка страна като БГ.Няма начин,особено ако процесът върви в течение на цяла година.

След всичко изписано тук в последните два месеца и ако ползвам скромния си опит в търговията...корекцията няма да е точно в цените.Другаде ще е.Това,което струва 100 хиляди,ще си остане 100 хиляди.
Re: Последен шанс да продаваме без да сме на загуба
25-10-2008 - 15:34:58
Не знам кое ще купиш.
Ако си от село, ще купиш каквото ти кажат брокерите, които ще те зафучат в някой престижен столичен квартал, дето до преди 10 г. шопите ги беше страх да си пасат овцете за да не се изгубяг по деретата. И естествено ново строителство, от него 100 кв.м. се равняват на 65 кв.м. панел. Естествено парко мястото отделно, но с перспектива да се залюбиш с младежа от съседният блок, докато се гледате в очите, когато се обличати и събличете през шесте метра отстояние. Ще водиш социален живот, защото тухлите с които се строи са с 2-3 см. плътен кирпич и ското слагах изолация на един приятел, който беше докаран до лудост от съседа, защото го чувал как си реже салатата.

Ако си от провинцията и имаш пари в брой от продажба на земя и малко акъл в главата, ще си вземеш панелен. защото едва ли ще можеш да си плащаш ипотеката.

Ако си от София и живееш в центъра, най-вероятно ще си продадеш апартамента , ще вземеш с тези пари една гарсониера за теб и мъжа ти, и два панелни за децата в Обеля. Учил съм в централна гимназия и скоро имахме среща на класа. Всички бяха с големи апартаменти в центъра. сега всички са ги сменили или за големи къщи в околностите, вкл. във Волуек и Кривина или за по 2-3 апартамента в други, евтини райони. И аз преди време направих същото.

последното предложение от мой съученик беше, че иска да смени апартамент до френската за два в Обеля. Ако има мераклии ще им съдействам.
Re: Последен шанс да продаваме без да сме на загуба
25-10-2008 - 16:41:54
Др.Иванов
До сега чета и се въздържам...но след коментара ви мога само да заявя, че Вие категорично нищо не рабирате от имоти
Re: Последен шанс да продаваме без да сме на загуба
25-10-2008 - 16:58:40
Др. Иванов отново се опитваш да засягаш но този път индирекнтно.Неуспяваш.

Преди 6 месеца правих опит да си купя жилище.Първо се насочих към панелката - отписах я , по гореизложените причини.Търсих ново строителство - отказах се заради излишно високата цена срещу убийствено лошо качество на строителство.И затова решихме да си изпълним мечтата - да живеем в къща.Парцела е купен , проекта е готов.Остана кредита който се оказва трудна задача но за щастие имам с какво да обезпеча и ще успея и с това да се справя.За пръв път в живота имам късмет.В мемента който ще строя се сриват цени на материалите за строителство.Да неговорим за строители които преди 3 месеца неискаха да ме погледнат , сега звънят и свалят звезди и оферти.Но много се разпилях в писането , не това беше целта.

Така , че др. Иванов неуцелихте с нито един от сценариите.

И все пак на Ваше място щях да се замисля.Защо хора доста по умни от мен и от теб , наречени банкери спират да финансират покупката на панелка с кредит.Дали наистина тази инвестиция е непереспективна.Дали тяхната преценка не е по - точна от моята.Дали да не продам панела докато е време , да купя монолитно та дори и старо но качествено и да спя спокойно.Решението е твое.Аз моето съм го взел.

ПС. Храбър признавам ти забележката.Просто исках да позасиля малко нещата и написах глупости.

Re: Последен шанс да продаваме без да сме на загуба
25-10-2008 - 17:46:06
bibise Написал:
-------------------------------------------------------
> Др. Иванов отново се опитваш да засягаш но този
> път индирекнтно.Неуспяваш.
>
> Преди 6 месеца правих опит да си купя
> жилище.Първо се насочих към панелката - отписах я
> , по гореизложените причини.Търсих ново
> строителство - отказах се заради излишно високата
> цена срещу убийствено лошо качество на
> строителство.И затова решихме да си изпълним
> мечтата - да живеем в къща.Парцела е купен ,
> проекта е готов.Остана кредита който се оказва
> трудна задача но за щастие имам с какво да
> обезпеча и ще успея и с това да се справя.За пръв
> път в живота имам късмет.В мемента който ще строя
> се сриват цени на материалите за строителство.Да
> неговорим за строители които преди 3 месеца
> неискаха да ме погледнат , сега звънят и свалят
> звезди и оферти.Но много се разпилях в писането ,
> не това беше целта.
>
> Така , че др. Иванов неуцелихте с нито един от
> сценариите.
>
> И все пак на Ваше място щях да се замисля.Защо
> хора доста по умни от мен и от теб , наречени
> банкери спират да финансират покупката на панелка
> с кредит.Дали наистина тази инвестиция е
> непереспективна.Дали тяхната преценка не е по -
> точна от моята.Дали да не продам панела докато е
> време , да купя монолитно та дори и старо но
> качествено и да спя спокойно.Решението е твое.Аз
> моето съм го взел.
>
> ПС. Храбър признавам ти забележката.Просто
> исках да позасиля малко нещата и написах
> глупости.
>
>
Браво за къщата, надявам се парцела да си го купил на нормални цени! Сега наистина е момента да строиш за себе си. В следващите месеци, материалите ще започнат да поевтиняват, работници вече ще намираш все по-лесно и за все по-малко пари! Поздрави и успех в строителството, ако имаш проблеми, съвети не отказвам, аз имам голям опит в строителството на къщи.

Re: Последен шанс да продаваме без да сме на загуба
25-10-2008 - 19:08:44
Ако разбираш 55 евро на м2 за нормална.Но поне е в Костинброд , между къщи с ток , вода , канал и газ на самата улица.

Ако срещна спънка ще питам.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-10-25 19:10 от bibise.
Re: Последен шанс да продаваме без да сме на загуба
25-10-2008 - 21:52:31
avatar
hrabar Написал:
-------------------------------------------------------
> Ами аз си купих на 630 Евро/м2 апартамент, ново
> строителство. Сега ако се ръководя от обявите в
> този сайт например бих го продал за около
> 1300-1400...е няма такъв филм. След 2-3 години
> цената пак ще стане 600-700 Евро! От там нагоре е
> икономически абсурд!


Мисля си, че и ти разсъждаваш от позицията, че всеки българин трябва да може да си купи жилище. Нещо, което не минава и през ума на западняците. Не случайно, там % на собственици е много малък.
За съжаление, след тази световна криза, ще се приближим повече до тяхното виждане- жилищата ще са достъпни за малко хора, които ще купуват цели блокове. И ще ги дават под наем. Падне ли цената до нивата, които си описал, ще означава, че доходите на всички " редови" граждани ще са се сринали пропорционално.........
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход