Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Некомпетентни "брокери" формират високи цени на недвижими имоти или Сделка с цената на всичко

Публикувано от trader 
работя в агенция в момента съм няколко дни в отпуск и имам време да чета форума защо всички ВИЕ оплювате всички от този ЗАНАЯТ непогледнете себе си друга работа нямате ли си или вие сте от хората които сте вечно недоволни от другите , себе си или сте някои лентяи , които по цял ден си седите пред компютрите.
dragula, дори некадърните архитекти не наричат клиентите си "душа" - голяма простотия е. После не ме возят насам натам като с такси, а комисионната на брокера е доста по-голяма от хонорара на архитекта. Сега пък нахалната ти колежка ми сервира, че трябва да возя с колата си и други клиенти?!?! Е този екземпляр бих го "прескочил" въпреки че манталитета ми не е такъв и винаги съм държал да няма недоволни от работилите с мен. Как ти се струва това - да возя и други клиенти с моята кола и тя да ми прави нещо като търг на място ?!?! Комисионна ли заслужава или един зад врата? Инак за всеки труд трябва да се плаща, но ако не се промени нещо в начина на работа на 90% от колегите ти, покрай некадърните и нахалните, ще изгорят и добросъвестните като теб и някой други съфорумци. Пак ще се повторя - ако хората са доволни от услугите няма да им се вижда много комисионната. Аз май не работя евтино - според цени цитирани в друга тема, но никой не се е оплакал, напротив - идват за нови и нови проекти. Това е разковничето - клиента да е доволен от услугата. Тогава цената не е скъпа. Успех.
Сега пък нахалната ти колежка ми сервира, че трябва да возя с колата си и други клиенти?!?!

Ахахахахахахаха, това е потресаващо!
Според мен има хора които не могат да минат без агенция за недвижими имоти. Това са неуки, необразовани, без компютърна грамотност и т.н. хора. Има други на които не им се занимава...тези винаги оставят ключ на брокера за да води клиенти дори и без негово присъствие.
Аз например ако тръгна да продавам не бих пуснал в агенция, има достатчъно сайтове за недвижими имоти, печатни издания, в които бих публикували т.н. Като се има предвид, че обикновено и купувачите са свободни за оглед след работно време не виждам никакъв проблем.
r_stoma ,освен "един зад врата"/един ще е малко/ ще е добре да кажеш и името на агенцията в която работи.Стига сте, и сме мълчали от излишни скрупули,защото с това не си помагаме.И на нас ни е додеяло от боклук!Време е за метлата!


:g:
Много сте прави за брокерите, некадърни до краен предел ,как и защо ги наемат на работа не ми е ясно !Съвсем актуални случки от преди дни- обаждам се в агенция за конкретен 4 стаен апартамент под наем - първото ,което ме интересуваше беше дали спалните са 3 , отговора на брокерката беше ДААААА ТРИ СА , ТОЗИ АПАРТАМЕНТ Е ОГРОМЕН, МНОГО ЛУКСОЗЕН , ДРЪН-ДРЪН дежурните лафове .... отиваме на оглед и какво се оказва , влизаме в кухнята и брокерката- МНОГО СЕ ИЗВИНЯВАМ, НО СПАЛНИТЕ СА 2 , ЗАБЛУДИЛА СЪМ СЕ, НО ЗНАЕТЕ ЛИ НА ТАЗИ ЦЕНА НЯМА ДА НАМЕРИТЕ, само да кажа , че цената на която е обявен и на която ме води е 9.92 евро за кв.м., а тя през цялото време ми говори , че цената е 7 евро направо без пари и повече не може да падне от обявената сума хаххаха - абе като не може да смята да да си купи поне една елка , то бива простотия ама не всичи сме с нейния пилешки акъл ! Да не коментирам как ни посрещна пред входа - ЕТО ТОВА СА КОЛИТЕ НА СОБСТВЕНИКА - все едно ме интересуваше какви коли кара собственика ,абе пълна селяния.

Случка с друга АНИ - обаждам се за три конкретни оферти , но тя горката нямала представа нито за какво става въпрос, нито къде се намират , понеже колежката и я нямало , въпреки, че в предишен разговор ми каза кога и в колко часа да и се обадя за да разгледа офертите в офиса си , тъй като не били нейни.............в крайна сметка след няколко тел. обаждания и безсмислени разговори ми взе телефона , щяла да се обади на колежката си да я пита и да да ми даде отговор за да направим оглед ...... вече май трета седмица минава от както уж щеше да ми се обажда :} Голям нещастник ще е този , който държи такива служителки на работа :ami:

Да не коментирам тези , които дори ги мързи да дишат , камо ли да говорят.. :} Какъв ли смисъл намират да губят времето на хората moody smiley:



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-08-13 13:22 от галя григорова.
ПОМОЩ - МТЕЛ Написал:
-------------------------------------------------------
> айде моля ви само, един емигрант да коментира
> пазара на имоти и брокерите, това вече е върха, не
> брокерите са отишли да бачкат на майната си за да
> могат да си изкарват хляба, щото са толкова тъпи и
> не са могли да се реализират в България

"Логиката" ти е обратна. Умните хора никога не биха прекарали скъпоценния си живот в такава дупка. Така че всъщност оставащите в България са ограничени и страхливи твари, които не могат или не смеят да се реализират на нормално място. А дребният тарикатлък, дето е единственият начин за препитание на населението в БГ територията, всъщност излиза много скъпо впоследствие. winking smiley
Да убеждават ме ,че 10 кв.м. спалня било върха ,как върха какво ще сложа освен една спалня ,за нищо друго не остава място и то 10 кв.н. не чиатата квадратура ,защото се мери от външните стени,нека те да се наврат в такава дупка щом много знаят
Re: Некомпетентни "брокери" формират високи цени на недвижими имоти или Сделка с цената на всичко
13-08-2008 - 23:04:39
avatar
r_stoma Написал:
-------------------------------------------------------
> dragula, дори некадърните архитекти не наричат
> клиентите си "душа" - голяма простотия е. После не
> ме возят насам натам като с такси, а комисионната
> на брокера е доста по-голяма от хонорара на
> архитекта. Сега пък нахалната ти колежка ми
> сервира, че трябва да возя с колата си и други
> клиенти?!?! Е този екземпляр бих го "прескочил"
> въпреки че манталитета ми не е такъв и винаги съм
> държал да няма недоволни от работилите с мен. Как
> ти се струва това - да возя и други клиенти с
> моята кола и тя да ми прави нещо като търг на
> място ?!?! Комисионна ли заслужава или един зад
> врата? Инак за всеки труд трябва да се плаща, но
> ако не се промени нещо в начина на работа на 90%
> от колегите ти, покрай некадърните и нахалните, ще
> изгорят и добросъвестните като теб и някой други
> съфорумци. Пак ще се повторя - ако хората са
> доволни от услугите няма да им се вижда много
> комисионната. Аз май не работя евтино - според
> цени цитирани в друга тема, но никой не се е
> оплакал, напротив - идват за нови и нови проекти.
> Това е разковничето - клиента да е доволен от
> услугата. Тогава цената не е скъпа. Успех.


Бих те попитала, защо се съгласяваш да работиш с тази брокерка, ако не ти понася? Оставям настрани въпроса, защо лоялността ти към "твоята" брокерка, от която си доволен, се стопи за една седмица?
И последно- писах за апартамент на последния етаж, в кйто имаше два балкона, а на тях се излиза само от прозорците, пред които са направени. Е, това едело на безумен архитект. Да кажа ли, че и т си като него? Че всички архитекти са беумни бездарници?
ПП Ако искаш, ще ти кажа адреса на блока- да отидеш да видиш........
Виж сега Ками,архитект звучи гордо ,защото за да стане едно лице архитект е необходими много, не всеки го приемат в специалност архитектура,а също в последствие се изискват и специални умения,докато от друга страна като се замислим всеки може да стане брокер,доказано е че почти всеки безработен се цани за брокер,то учители,то продавачки,то баничарки,то вестникари,то пожарникари и с една дума всички хора на които не им е провървяло в друго поприще,да не говорим че това вече е и начин за препитание за много пенсионери,не че искам да ги обиждам напротив много уважавам възрастните хора,но за съжаление ситуацията в България етакава,че и на тях им се налага да работят въпреки,че са работили цял живот,такаче ти си направи сама преценка и оценка коя е по-престижна и уважавана професия.Не всеки може да прави проекти за тях се изискват специални умения и знания,които се придобиват в университета. clap: А брокерите придобиват уменията си и знанията си по кафетата,по пейките,говорят цинично,обръщат се към клиентите с какви ли не обращения като душа,скъпа,мило и т.н.,нямат елементарна култура,нямат правилен изказ,пишат с правописни грешки.....
За мен брокер звучи тъпо ,като се има в предвид какви екземпляри съм срещала,някои от тях изглеждат все едно сега идват от нивата с пръсти едри и груби като кебапчета,обличат се смотано,говорят по селски,разбира се има и брокери на ниво,обаче за съжаление образа на брокера"Бай Ганъо' преобладава.Надявам се в скоро време да виждаме само брокери на ниво и да е удоволствие да се работи с тях ,а не човек да чувства неприазъм към това съсловие от нашето общество!



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2008-08-13 23:25 от kikito83.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.