Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата
21-02-2009 - 08:53:56
Какво сме им криви на инвеститорите, че са давали по 400 евро за да построят 1 квадрат коптор. Да са си правили сметка на парите? Да са се съобразявали, че работят в условията на имотно-кредитен балон? Не. купуваха скъпите материали, плащаха огромни надници на некадърни стоители и даваха безумни обезщетения. Да ама тия които сега стоят си правят сметка, а като цъфнат ипотеките и те ще са на загуба. Бъдете реалисти. 300 евро са много пари в държава като нашата. Защо си скубят косите ами не вземат да предложат реални цени по джоба на хората. По време на криза стратегията не е максимизиране на печалбата, а минимизиране на загубата.
Re: Преглед на печата
21-02-2009 - 19:38:33
avatar
Поредната вълна от банковите кризи идва от Източна Европа

[www.financialsense.com]
Re: Преглед на печата
21-02-2009 - 21:59:48
Scyther Написал:
-------------------------------------------------------
> hrabar Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Салвадор, споменах Гърция като една от
> условната
> > групировка PIGS-Португалия, Италия, Гърция,
> > Испания. Тези четирите ще ги бутат, каквото и
> да
> > става! Нас условно ни вкараха в една група
> > наречена BELL-България, Естония, Литва и
> Латвия.
> > Пише се по същият начин, като думата
> "камбана"!
> > Поздрав с "За кого бие камбаната"
> >
> >
> >
> > For whom the Bell tolls
>
> Храбър, какво точно имаш предвид? Че ще им
> помагат? Гърция особено ме вълнува, защото парите
> ми са в тяхна банка, така че помагай. Благодаря!
>
>
> "Спасението на давещите се е дело на самите давещи
> се."
> Остап Бендер


Германците много ясно го казаха "Няма да позволим евро-зоната да се разпадне"...значи PIGS, ще ги бутат напред, дори и с цената на сериозни финансови "стимули"...Нас обаче няма никой за нищо да ни стимулира!
On your own...
Re: Преглед на печата
22-02-2009 - 07:18:20
Re: Преглед на печата
22-02-2009 - 10:31:39
Днеска Чакат като паяци за 100% печалба утре ще пълзят за минимлна загуба. Никой не е казал, че всеки които играи пичели.
Re: Преглед на печата
22-02-2009 - 11:05:12
Re: Преглед на печата
23-02-2009 - 07:17:30
Домът с ипотека на половин цена
Спечелилият търга купувач трябва да внесе парите до 7 дни

ПРОЦЕДУРАТА
Публичната продан се извършва в сградата на Районния съд и продължава 1 месец. За да участвате в наддаването, трябва да внесете 10% от началната обявена цена. Всеки участник посочва предложената от него сума с цифри и думи. Подава предложението си в запечатан плик, заедно с квитанцията за внесената сума. Няма пречка да се направят повече от едно предложения за наддаване. За купувач се обявява този, който предложи най-висока цена. Ако тя е посочена от няколко участници в търга, купувачът се определя от съдебния изпълнител чрез жребий. Когато този, който е обявен за купувач, внесе в срок дължимата сума, съдебният изпълнител му възлага имота с постановление. От този момент той придобива всички права, които длъжникът е имал върху имота.
Ако имотът не се продаде на първия търг, стартира втора процедура, като цената е 80% от предишната.
Жилищата с ипотека, отнети от длъжници и обявени за публична продажба, са два пъти по-евтини от останалите. Това става ясно от обявите, разлепени на стената на Трето гражданско отделение на Софийския районен съд, както и в интернет страницата на ведомството. Например апартамент на бул. "Дондуков" в столицата от 60 кв. м е с първоначална цена от 53 000 евро. За сравнение имот със същите параметри, но без ипотека, се предлага за около 118 000 евро. Ипотекирани домове в най-престижните квартали "Лозенец" и "Изток" с площ от 75 кв.м са съответно 62 500 евро и 70 400 евро, докато за подобни на свободния пазар искат съответно 127 350 и 105 000 евро.
Обявите обаче залежават с месеци, а клиентите за подобни сделки се броят на пръсти, твърдят съдия-изпълнители. Основната причина е, че избраните купувачи трябва да преведат парите до седем дни по сметката на съдия-изпълнителя. В повечето случаи това е възможно само ако предварително са приготвили сумата.
Други пък се страхуват от тежести, въпреки че предлаганите имоти са напълно проверени, обясняват изпълнителите. Кандидатите могат предварително да видят нотариалния акт и удостоверението за дългове. Желаещите могат и да огледат имота в посоченото на обявата време.
Re: Преглед на печата
23-02-2009 - 11:02:15
avatar
Quote

От друга страна да не забравяме, че за разлика от финансовите активи, цените на жилищата са значително по-стабилни в движението си и едва ли след понижение от реални 20-на процента от пика им, бихме могли да се понижат с нови 20-30% в следващата една година например. В крайна сметка често жилището се купува за живеене в него, което ви спестява и други алтернативни разходи, като наем например, освен че повишава стандарта ви на живот.

Теодор Минчев
Сама по себе си статията, няма как да я окачествя като поредният малоумен опит за активизиране на пазара, но болднатият абзац ме накара искренно да се посмея.

Как мислите, може ли обезценяващ се имот да ви повиши стандарта на живот ?

Добре ли е да се купува имот сега?
Re: Преглед на печата
23-02-2009 - 11:12:10
Милтън Фридмън изрази много скептично мнение за бъдещето на еврото още при създаването на еврозоната. Чел съм статия по въпроса, но нямам време да я търся. Ако някой иска да поразрови...
Re: Преглед на печата
23-02-2009 - 11:29:32
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.