Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"

Публикувано от Uraa 
Re: в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"
26-07-2008 - 21:52:00
avatar
Solaroid Написал:
-------------------------------------------------------

> Затова и цените не трябва да се сравняват с тези
> на запад. Много хора разправят в гърция били 1
> млн, незнам къде незнам колко си, и затова нашите
> щели да догонват. Ще ги догонят, ма когато
> инфраструктурата и доходите догонят западните. А
> това ще стане след доооста време. Или по български
> казано на кукуво лято


Ей тук си в огромна грешка, но как да го схванеш, като от целия ми пост, само за разликата в инфраструктурата си прочел. И пак с твоето " не трябва"! "Трябва" и " не трябва" го решава пазара. Щом е станало, значи е имало условия да се получи. И за това съм писала подробно- кой, как и защо докара цените дотук. Но, за теб и другите многознаещи, това е без значение- вие си пеете едно и също- "Ще ги догонят, ма когато
инфраструктурата и доходите догонят западните"! Е, какво повече да ти обяснявам? След като всичките ви "песни" са единствено, за да констатирате самодоволно "А това ще стане след доооста време. Или по български казано на кукуво лято"
Re: в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"
26-07-2008 - 21:57:27
Ами това е така, защото за да ги плаща българина тия цени трябва да изкара парите. И инфраструктурата и образованието са ключови фактори за това. Като ги няма тях няма производителност на труда. Няма производителност - няма високи доходи. Няма високи доходи - няма високи цени. Такава е логиката на пазара. Временни разминавания от общата картинка винаги има, но те в даден момент винаги водят до обратната крайност. А поста ти съм го прочел целия, просто за това се хванах. Другото се подразбира. Пък и никъде не съм казал че не съм съгласен да речем, че пазара е инертен. Пък и ти никъде не си написала че цените ще растат безкрайно. Ако имаш нещо с което не си съгласна в това което казвам заповядай!



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-07-26 22:00 от Solaroid.
Re: в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"
26-07-2008 - 22:09:34
Quote

След като всичките ви "песни" са единствено, за да констатирате самодоволно "А това ще стане след доооста време. Или по български казано на кукуво лято"

Виж сега, това дето го пиша ми е личното мнение, и го пиша понеже ми е приятно да обменям информация с хората, не за да констатирам самодоволно. А това че цените са изпреварили доходите не е нищо добро и не води до нищо добро повярвай ми. Понеже както написах преди малко при такива разлики после се тръгва надолу, и това само от гледна точка на пазара. А пазара на НИ както всеки друг зависи от цялостното състояние на държавата. Или нещо ако се сгромоляса заминава и той. Разсъждения от типа "апартамента ми струва 200 000 евро, понеже за толкова го продавам" са безмислени. Апартамент струва толкова, колкото може да плати човек за него.
Re: в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"
26-07-2008 - 22:14:00
avatar
Solaroid Написал:
-------------------------------------------------------
> Ами това е така, защото за да ги плаща българина
> тия цени трябва да изкара парите. И
> инфраструктурата и образованието са ключови
> фактори за това. Като ги няма тях няма
> производителност на труда. Няма производителност -
> няма високи доходи. Няма високи доходи - няма
> високи цени. Такава е логиката на пазара. Временни
> разминавания от общата картинка винаги има, но те
> в даден момент винаги водят до обратната крайност.
> А поста ти съм го прочел целия, просто за това се
> хванах. Другото се подразбира. Пък и никъде не съм
> казал че не съм съгласен да речем, че пазара е
> инертен. Пък и ти никъде не си написала че цените
> ще растат безкрайно. Ако имаш нещо с което не си
> съгласна в това което казвам заповядай!

Да, българинът трябва да изкара парите, за да плати. Но, когато казвам, че той изкарва доста повече, отколкото статистиката показва, пак надигате вой- не било вярно, нямали сме никаква икономика. Всичко било строителство. Дадох отчета на една банка- в него се вижда, че заемите на големите клиенти за строителство са само 11%. Дадени са разбивки на останалите, от които се виждат неща, дето не искате да видите. Защото ще трябва да признаете, че колкото и бавно и мъчително да се движим, все пак бутаме каруцата напред.
Вярно, хубаво време за егото на емигрантите беше, когато работехме по за 6-10 долара и като изпратеха 100 на роднините си, се чувстваха Бил Гейтовци. Само че, то мина. Колкото и да пророкуват, че ще се върне, колкото и да злобеят, няма да стане.
Най- сетне, ти забеляза че не смятам, че цените ще се качват. И това е нещо.
Re: в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"
26-07-2008 - 22:35:12
Виж, не правя паралел, търся логика. Не говоря примерно за Елена, където пазара се доминира от чужденци или малки хотелиери. Там има резон.

Говоря примерно за Лом - кой би се заселил там ? Виж какви са цените. Избери си още няколко подобни града ...

Спомних си за Ивайловград (много хубаво градче преди 20 години). Сигурно сега е пообезлюдено. Там обаче нищо не се предлага .... Странно. Все пак имат прилична интернет страница.

Re: в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"
26-07-2008 - 22:37:15
по морето само се скатават 10- 20 пъти оборота, нали гледахте репортаж за един ресторант със над 100 места които отчита на края на деня 150 лв оборот по касов апарат а всички знаем че една вечеря за4 души на морето спокоино може да е 150 лв . я сега да го сметнете на 120 дни ....., я сега сметнете всички сергии магазини , барове ресторанти , дискотеки , атракциони, и тн и тн .......аз лично съм имал магазини в есун от големите курорти преди време ....знам как са нещета, знам как се обявява всяка година фалит и тн и как всеки сезон се работи на нова фирма........
толкова по въпроса от къде българина изкарва пари
сега сметнете всички неща от туризма , ха сега прибавете и мошенгиите в земеделието (хем не плащат данъци)...ХА СЕГА кажете колко ваши познати вземат по 700-800 -1000 и повече заплати а се подписват на минимална или малко отгоре
какво стана смятате ли ?
Re: в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"
26-07-2008 - 22:45:35
smiling smiley дивале надценяваш го сивия сектор. С 1000 лева заплата зор се изплащат ипотеки. Или едно семейство с дете, което плаща 1000лева на месец за някоя панелка ще си е направо на ръба, ако е някъде около средния доход от 2000. Не ми се вярва средната заплата да е 400 лева, ма и 1000 да е пак стигат колкото човек да си покрие разходите. Може и за море да остане, ма не е сигурно, че я брекети за детето, бабата е болна и трябва да се даде на хирурга за упойка... Списъка си е бая дълъг.
Re: в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"
26-07-2008 - 22:56:40
Камелия каза:
Quote

Най- сетне, ти забеляза че не смятам, че цените ще се качват. И това е нещо.

Камелия недей така пренебрежително smiling smiley
Аз винаги забелязвам къде какво се пише, и когато не съм съгласен се обаждам. И обичам да следя всичко да има някакъв реален довод, ако някой не е забелязал. И когато го няма изскачам (стига шефа да го няма :} ) Просто сценарийте за големия крах не ми изглеждат толкова невероятно, на база състоянието на управлението и човешкия ни ресурс. Едното натиска другото, второто повлича първото. На това някои му викат спирала, но както обичам да казвам не води до нищо добро. И се материализира във всички свери на икономиката и социалния живот. Нито имотите, нито туризма, нито финансовата ни система ще ги подмине.
Re: в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"
26-07-2008 - 22:58:06
тои списъка дълъг аз като имах обекти по морето на продавачката на едното място и броя 1200 тя ми се разпиаваше на към 200....за цялото лято съм отчел 11 000 оборот -счетити каза може.......
не ми се разказва че някои данъчен може да има из форумите - за инфо само закрил съм деиноста и фирмите
Re: в-к Сега "И в България имотите започват да поевтиняват"
26-07-2008 - 23:04:35
smiling smiley тя продавачката нали цяла година плаща ипотека. А след средата на септември какво работи smiling smiley . Иначе лошо няма, жив и здрав да си щом изкарваш кинти. Та така, средна заплата 1000 лева си е даже малко оптимистично, ма по-добре повече отколкото по-малко.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-26 23:09 от Solaroid.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход