Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Обяснете моля

Публикувано от dival 
Re: ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ
14-05-2008 - 09:34:21
само за справка -браитън, манхатън,атлантик сити.......и нии сме пушили цигари кент и сме яли бонбонки тик-так smoking smiley
Re: ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ
14-05-2008 - 11:24:57
avatar
Lyubopitna Написал:
-------------------------------------------------------
> Темата пак се завъртя около Емигрантите срещу
> Българите ( в БГ).
> Но моля забележете: емигрантите са живели и живеят
> поне в две страни и говорят от собствен опит, а не
> твърдят фантасмагории от сорта "бензинът в УС е
> $7-8 за литър" и подобни.

Забележи и ти,че все още няма начин един човек да живее едновременно на две места! Собственият опит отпреди заминаването не върши никаква работа,долитането през няколко години за половин- един месец- също. Най-много да видиш надписите за цената на горивата по бензиностанциите.Което виждат и екскурзиантите в САЩ. А цена 7-8$ имаше изписана по бензиностанциите във Флорида миналото лято.

> Кола в УС не си купуват някои не защото нямат
> пари, а по други съображение, ама какво ли да
> обяснявам.

Ми,не обяснявай. Приела си,че всеки останал в Родината си,не е пристъпвал границите,та и понятие няма от нищо,оттатък Калотина.

> И пари се пращат не защото роднините ни изнудват,
> а ни изнудва БГ държавата като не осугурява
> лечение и храна на родителите ни, които са
> работили по 30-40 години, а сега буквално
> мизерстват и капят като мухи!

Държавата България се отнася еднакво към всички. Държавата се създава и просперира благодарение на труда на народа си. А вие сте предпочели да се трудите за други държави,удобно забравяйки че техните граждани са минали през същия ад,за да постигнат това,с което сега се перчите и ни навирате в очите. Постигнали са го за столетия,не за 19г.

> И ако четем (пишем в) този форум е, защото се
> интересуваме от БГ, пък вие си въобразявайте, че е
> заради вас и желанието ни да ви обиждаме. То не е
> нужно, Доган си е в БГ и достатъчно ви обижда.
>
> Нищо чудно, че Куку само се ядосва.
>

Хи,хи! Добре че вас там никой не ви обижда- дали ще смееш да кажеш и дума срещу китайци,араби,негри,ако ще и на главата да ти се качат?
Що не се обади като принудиха властите да махнат коледната елха от летището,щото била проява на дискриминация? Що не разкажеш как все по-малко фирми си позволяват да празнуват Коледа, за да не "наранят чувствата" на тези от другите вероизповедания,но приемат запердени служителки в офисите?

neo
Re: ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ
14-05-2008 - 13:08:54
камелия Написал:
----------------------------------------------------
>
> Държавата България се отнася еднакво към всички.
Дали е така? цък-[url=http//www.iankov.com/letters-031.php цък-[url=http//www.iankov.com/letters-032.php



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-14 14:14 от neo.
Re: ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ Ще успее ли правителството да върне емигрантите в България?
14-05-2008 - 13:23:48
Утопия е да мислиш, че ще върнеш някой разумен емигрант в БГ. Ясно е че държавния апарат е блокиран, съдебната с-ма и полиция не функционират- всеобщата тайна.Цялата полит с-ма е компрометирана напълно. В БГ властват престъпност от всякакъв калибър, корупция, неуредица,анархия, двоен стандарт, антилогика, злоба... Да изброявам ли още? Има ли поне 1 разкрито показно убийство, една улица без дупка... За 18 год нямаме изградена единна данъчна система, митническа, полицейска, съдебна. Няма държавна политика за каквото и да е било. Само фасада (всички сме гледали уестърни), никакво съдържание, ама съвсем никакво. Всички го знаят - мафия и тъмно управление на държавно ниво. ТА връщането на емигрантите ще реши тези проблеми ли? Ами да, искаш да отслабнеш - изрежи си ноктите, ще олекнеш. :ami: /////////////////////Този застаряващ млад кадър на БСП/БКП Станишеф изобщо не е в час, както никога през живта си не е бил.Израстнал е в среда на една илюзия - другите бачкат, аз папкам. Тази илюзия продължава и днес.Прави се на рокер, прави се на мистър Клиин,но няма никакви наченки на съзряване.Нервната усмивка трябваше досега да бъде излекувана-това е тик. На парламентарните заседания постоянно се хили - явно има сериозно заболяване.Не интриганствам, но това прави много лошо впечатление. Колкото до връщането на младите юпита - какво направиха с техния Георги Кадиев - ами свириха му червен картон. Просто защото не е от тяхното село. Станишев не вижда ли, че стотици млади хора напускат като, че ли има чума в държавата- толкова бързо се изнасят. Президента не подписва ли оставките на стотици млади офицери, които напускат армията и също скорострелно се изнасят в чужбина. Те крадат като за световно, живеят на гърба тези българи, за които е късно да напуснат държавата, но и тези хора вече втасват на пенсионна възраст. Тогава какво ще правят. Откъде ще взимат пари да издържат мафията-държава. То всичко си има край. Баламите свършиха- сега който работи , плаща данъци на минималната заплата и другото кеш, защото живота си е негов и той иска да го изживее като човек, а не като добитък, както искат другарите. И като е толкова начетен да отвори сайтовете за за предлагане на работа и да напише например: работа търси "машинен инженер". Ще намери, ама друг път. Същото се отнася и за специалисти в компютърната област - търсят се на парче, за определена поръчка без гаранции за постоянна работа и кариерно развитие- основно се търси охрана за мутробароните, шофьори и стрoителни работници. Това е биснесът в България - пране на пари! Така, че Станишеф да си лекува неврозите и да говори по-малко глупости. :cry:
Re: ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ
14-05-2008 - 13:43:46
камелия

Извинявай, но повече ти подхожда името Алиса. Адрес: Страната на чудесата.

Ти въобще излизала ли си от България? До Флорида ходила ли си? Какви са тия глупости "други страни градили сегашния си стандарт столетия, а емигрантите избягаха и ние не можем да оправим държавата, а аз толкова се старая, деца гледам, стари родители и прочие клишета". Като си изпратиш децата в училище и там ли ги гледаш? Като се наложи да вкараш родителите си в болница /не го пожелавам на никой/ и там ли всичко от теб зависи? Ти в болница, училище, полиция, съд, прокуратура, административна служба стъпвала ли си?


Я направи си бързо една справка за колко време може да се оправи една държава-файтон като нашата с пример Словения, Ирландия /една от най-емигрантските държави/, Хърватия, скандинавските държави. Страни, които нямат нашето стратегическо положение, нито нашата природа, нито кой знае какви ресурси като ценнни суровини. Имат просто горчив опит, но и разум да си излъчат що годе нормални политици. Ние горчивия опит си го имаме, ама явно нямаме нищо против още много такъв да трупаме.
Re: ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ
14-05-2008 - 14:01:58
avatar
Combat Написал:
-------------------------------------------------------
> камелия
>
> Извинявай, но повече ти подхожда името Алиса.
> Адрес: Страната на чудесата.
>
> Ти въобще излизала ли си от България? До Флорида
> ходила ли си? Какви са тия глупости "други страни
> градили сегашния си стандарт столетия, а
> емигрантите избягаха и ние не можем да оправим
> държавата, а аз толкова се старая, деца гледам,
> стари родители и прочие клишета".

Не ми преиначавай думите. На мен емигрантите за нищо не са ми виновни. Решили са да си бият камшика,направили са го. И наистина са отишли на подредено и готово. Никаква заслуга нямат за тази подреденост- само я ползват,но ни я навират в очите непрекъснато,като че е тяхно дело...........
Аз не се оплаквам,че помагам на родителите си........

Като си изпратиш
> децата в училище и там ли ги гледаш? Като се
> наложи да вкараш родителите си в болница /не го
> пожелавам на никой/ и там ли всичко от теб зависи?
> Ти в болница, училище, полиция, съд, прокуратура,
> административна служба стъпвала ли си?

Навсякъде съм стъпвала,затова мога да преценя и открия разликата в нещата от 1993,1997,2000 и сега.

> Я направи си бързо една справка за колко време
> може да се оправи една държава-файтон като нашата
> с пример Словения, Ирландия /една от
> най-емигрантските държави/, Хърватия,
> скандинавските държави. Страни, които нямат нашето
> стратегическо положение, нито нашата природа, нито
> кой знае какви ресурси като ценнни суровини. Имат
> просто горчив опит, но и разум да си излъчат що
> годе нормални политици. Ние горчивия опит си го
> имаме, ама явно нямаме нищо против още много такъв
> да трупаме.

Ами,ще го трупаме,щом трябва! И както през изминалите 19г.,ще продължим да бутаме държавата напред. Каква полза от непрекъснато реване?

Re: ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ
14-05-2008 - 14:44:02

Не вдяваш. Кой ти говори тук за реване?! Докато се примиряваме с положението и си приказваме общи приказки колко е розов живота и как "държавата се отнася наравно към всички", нищо няма да остане от нашата държава. Българинът е такова същество, че трябва ножът да опре до кокала, за да се реши да направи нещо. Едно разтърсване в държавата сега май е съвсем наложително, защото по-късно ще се превърне в катастрофа. Дали ще тръгне от кредитите, дали от недвижимите имоти, дали от европейците със спрените средства по програмите, просто трябва да се случи. Защото тук май наистина останаха само овце дето блеят и мигат, докато тарикати като Доган открито им казват в очите как ги крадат с обръчите. И ако пред нас минава, пред европейците не. И след като ние не можем явно да ударим един здрав шамар на крадливата шайка, шамарът ще си го отнесем пак ние. Голямо реване ще падне тогава да знаеш. Това моето "реване" сега ще прилича на ария на Николай Гяуров.

Определено не си излизала на запад, за да видиш как с много по-малко пари се правят качествени улици, булеварди, тротоари със скосени бордюри за инвалиди и достатъчно широки, за да могат майките да бутат количките върху тях, а не до профучаващите камикадзета. За да видиш какво значи строителство на частни и публични сгради и как се съхраняват старите. За да видиш как за едно отсечено дърво или затрита детска площадка от някой "инвеститор" хвърчат глави и се тряскат 6 цифрени глоби. Как хората за всичко това се събират и "реват" докато онези горе не се стреснат за постовете си и не се вземат в ръце.
Re: Kara
14-05-2008 - 15:07:12
compass Написал:
-------------------------------------------------------
> "kompas" не е"compass' sweetheart


sorry
Re: ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ
14-05-2008 - 15:09:23
avatar
Combat Написал:
-------------------------------------------------------
> > Не вдяваш. Кой ти говори тук за реване?! Докато
> се примиряваме с положението и си приказваме общи
> приказки колко е розов живота и как "държавата се
> отнася наравно към всички", нищо няма да остане от
> нашата държава. Българинът е такова същество, че
> трябва ножът да опре до кокала, за да се реши да
> направи нещо. Едно разтърсване в държавата сега
> май е съвсем наложително, защото по-късно ще се
> превърне в катастрофа. Дали ще тръгне от
> кредитите, дали от недвижимите имоти, дали от
> европейците със спрените средства по програмите,
> просто трябва да се случи. Защото тук май наистина
> останаха само овце дето блеят и мигат, докато
> тарикати като Доган открито им казват в очите как
> ги крадат с обръчите. И ако пред нас минава, пред
> европейците не. И след като ние не можем явно да
> ударим един здрав шамар на крадливата шайка,
> шамарът ще си го отнесем пак ние. Голямо реване ще
> падне тогава да знаеш. Това моето "реване" сега ще
> прилича на ария на Николай Гяуров.
>
> Определено не си излизала на запад, за да видиш
> как с много по-малко пари се правят качествени
> улици, булеварди, тротоари със скосени бордюри за
> инвалиди и достатъчно широки, за да могат майките
> да бутат количките върху тях, а не до
> профучаващите камикадзета. За да видиш какво значи
> строителство на частни и публични сгради и как се
> съхраняват старите. За да видиш как за едно
> отсечено дърво или затрита детска площадка от
> някой "инвеститор" хвърчат глави и се тряскат 6
> цифрени глоби. Как хората за всичко това се
> събират и "реват" докато онези горе не се стреснат
> за постовете си и не се вземат в ръце.

Наливаме от пусто- в празно. Говориш на ангро, правиш все едни и същи заключения, вдигаш все едни и същи лозунги. Като на партийно събрание- "Дайте да дадем, дайте да докажем"!
Определено не знаеш къде съм ходила, определено не знаеш колко струва 1км. асфалт тук и колко в Маями. Но не това е важно- и да знаеш, полза никаква.
Направи нещо- създай движение за събаряне на правителството, например. Един боклук хвърли в кошчето,или едно дърво посади. Каквото искаш направи, но го направи.
Ако ти и всички като теб,дето само рИват, изразходваше поне една стотна от енергията за действия, еша ви нямаше да има...........
Re: ОБЯСНЕТЕ МОЛЯ
14-05-2008 - 15:27:54
бахти безмислените спорове се водят
понеже тези които са навън си мислят 4е тези които сме вътре не пътуваме по света и не знаем как е
аз бих ги попитал откога то4но не са се връщали в бг-моля направете справка в паспортите си
защото пове4ето твърдят 4е живеят навън над 10 годии
и като е така как реално оценявате бг по десет дневните си престои където куп роднини ви хвалят колко сте си добре там у америката или по снимки които ви пращат...то и аз гледам снимки от аляска ама.......
и моля ви спрете да сваляте цените на имотите в бг аз ли4но по4ти всеки ден се сблъсквам с обратното
а към тези които споменаха 4е пе4елят 6 цифрени суми навън ще кажа-и други го можем ....в бг ако ти се работи и ако ти ражда главата и пове4е от 6 цифри може smoking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход