Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Българският лев...

Публикувано от Dimitrovski 
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 09:23:04
Абе човек стига с тая демокрация в Ирак, тази задача е била последната за решаване в списъка на американците в Ирак. Ти сам го каза по-долу петрол, петрол и пак петрол, за това загинаха 4000 млади американци ако не са и повече. И досега не е решена - в момента се опитват да я решат по-елементарен начин дето е в разрез със всякъкви норми на благоприличие и чест. Икаксия парламент има 275 депутата които от съображения за сигурност не живеят в Ирак а в близките страни Емиратите, Сирия, С Арабия и др. Събират се само за сесия в Ирак. В момента на всеки от тях е постаена оферта от $5 000 000 в случей, че гласува за закон даващ правото на УСА да бъде ексклузивен износител на Иракския петрол (около 15% от намерените за сега световни запаси). Тъпо и тривиално, и такива хора ще ни учат какво е корупция и как се прави демокрация, демагогия да ама за другите неща предлагам да си съхраним правото на собственно мнение. Буш е престъпник - никакъв петрол не може да оправдае смъртта на повече от 100 000 жертви в това число и на повече от 4000 американци. За такива работи трябва да има съд със изтичащите от това последствия, за съжаление няма кой да го съди Буш мамсимум на каквото са способни американците е да изберат президент от друга партия и да се надяват, че ще се пооправят нещата. Това си е чиста проба безпомощност, в цивилизованите страни каквато явно не е Америка за такива неща съдят. Колкото и да тъп Буш все пак се досеща, че докато не е решена основната задача за контрол над износа на иракския петрол американците няма какво да правят в Иран само по-лошо ще стане. За щастие мандата му свършва и дано Обамата се окаже по-умерен, за по умен си личи, че е от пръв поглед. Това е един добър пример как милиони хора по света могат да пострадат от глупоста на един виш чиновник, при друг растановка на събитията нямаше да се налага да си пълня резервуара с нафта по 2,30 лева литъра или да сменям кръвно заработените $ по 1,20 лв. Тъпо, ненавиждам го защото ме връща назад, а аз така не обичам. :g:
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 09:50:25
Буш може и да е "тъп", но тези зад него не са. Те напълниха гуши покрай целия тоя хаос. Буш е тъп в смисъл че позволи той да обере парсата като "виновника". Но той затова е сложен там, нали?
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 14:57:38
avatar
Boby Написал:
-------------------------------------------------------
> Буш може и да е "тъп", но тези зад него не са. Те
> напълниха гуши покрай целия тоя хаос. Буш е тъп в
> смисъл че позволи той да обере парсата като
> "виновника". Но той затова е сложен там, нали?

Определено! Петролните и военните компании (и свързаните с тях обслужващи фирми) напълниха гушата. Всъщност за това и го бяха сложили там. А американците като много умни си го преизбраха. Точно затова са и сега в рецесия, защото само с войни и петрол се занимаваха, докато по времето на палавия Клинтън например си бяха много по-добре. Сега като си изберат цветнокож или жена за президент имат по-голям шанс да се пооправят.
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 15:22:16
Ха, прощавайте че се ключвам със закъснение. Реалната цена на еврото е равна на цената, на ковто се продава от банките. Иначе действително нямаше да го има и щеше да трябва да си го купуваме на черно. Съвсем отделен въпрос е, че валутният борд не е гилдия чиковци дето казват колко ще е еврото а набор от маханизми, които да поддържат цената на валутата. Никой няма да отменя валутния борд, просто средата в която оперира в даден момент няма да му позволява да регулира цената на валутата. Причината - пгряване на икономиката в резултат на удвояване на задлъжнялостта на насленеието за по-малко от година, което доведе да неразумно влагане на пари в НИ, надценени над 100%. Иначе който се надява, че заемът му ще се стопи ето малко напомняне за какво иде реч.

1996 основен лихвен процент
04.11.96 | 180.00
18.10.96 | 240.00
24.09.96 | 300.00
10.05.96 | 108.00

нема 'се пуашите...
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 18:03:39
ааааа,Гриинбул-спомени,спомени......добри архивни данни си изнамерил,да се подсетят някои ,теглили в левове и мислещи си,че ако падне борда ще са на далавера от обезценката на левчето.......виждам и 300 % лихва е давала БНБ......
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 18:36:35
goro Написал:
-------------------------------------------------------
> Асене, Асене...
> Що се чудиш не разбирам?
> Иначе тази и аз бих я назначил за изпълнителен
> директор...
> На бюджета ми за развлечения...
> За 1-2 дни, щото после ще е само скучно...
> Пък знам ли...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Горо,не се чудя на олигуфренията на бг банкерите.за мен те са се доказали като такива.и то многократно.........
но се чудя на друго.забележи журналиста и въпросите му.те са точно свързани с форумите тук,както и коментарите.съмнявам се,че има друго място в бг ,където се коментира маржа на лихвите евро/лев,както и намалелите реклами за кредити и увеличените реклами за депозити.
журналиста може и да е един от нас-съфорумец.евалата му правя,защото за първи път чета интервю с неудобни въпроси.винаги до сега интервютата са нагласени-питат ги,квото искат да бъдат питани.
а може би и тва интервю е било нагалсено,но банкерката е толкова тъпа,че не се е усетила,че тези въпроси са супер актуални и неудобни.
велчев,бившия финансов министър,знае повече от всички нас ,взети заедно,но ако почне да обяснява смисъла на маржа в лихвите между лев/евро при борд,ще стане за смях,защото смисъл няма.
просто двете валути са едно и също.няма значение лев или евро.
също както и 100 стотинки са един лев.тва,че са сто стотинки,означава ли,че ако вкарваш в банката стотинки,ще ти дадат по голяма лихва,отколкото в хартиени левчета??????
груба грешка е опита на тази димитрова да отговаря на този въпрос.трябвало е умело да го отбегне или да го изтрие от интервюто.обаче нали сме със самочувстие и може да бълваме безмислици,за които и ние не разбираме........
казвам ти-тая банкерка до сега не се е замисляла за смисъла и за тва се е оставила да бъде направена за смях от мен.
жалко,че не всички българи може да ми прочатат коментарите.тия неща тука вече са ясни на всеки,но за хора,които не са били в тези форуми-тва интервю ще звучи абсолютно нормално.
обаче на тоя пич ,журналиста Мариян Йорданов му свалям шапка,като първото интервю,което съм чел до сега с въпроси точно в десетката.
четете му статиите и интервютата-такива хора трябва да се поощряват-изявява се в инвестор.бг.
а медии като вестник пари и сателитите му ипо.бг и сайта им за имоти-ларго.бг-такива ги наказвайте -както тях ,така и техните журналисти улигуфрени.а най якото наказание е да не ги четете.те съществуват благодарение на вас.не го забравяйте това!!!!!!!!!!
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 19:26:12
Julius Написал:
-------------------------------------------------------
> Имаше един човек там... Мандажиев /скоро напусна/
> - дръпнаха го от другаде - доста ги чуваше
> нещата!
>
> И тоя го знам /но не лично/ - М. Йорданов... ама
> ще се въздържа от коментар за него.
>
> Иначе интервюто и на мен ми допадна! Имало е още
> някой неща, с които е можел да я натисне, но...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
винаги можеш да намериш къде е можело да се натисне повече.ама не забравяй,че ако е натиснал,интервюто можеше и да не просъществува.
така че,според мен много правилно е балансирал с кратки въпроси,точно в десетката,но без задълбаване с цел осмиване на интервюирания.

а за вестник пари-явно не си отдавна в този форум.от септември до януари съм коментирал статии на тия дезинформатори през ден.пълна шльокавица са и освен,че са аматьори,са и дезинформатори.
от чикаго до софето ще те замерям с доказателства.

Re: Българският лев...
30-03-2008 - 19:41:03
Помня аз, помняяя....
Помня и как доларът беше 2,30. Помня и един приятел дето и на 1,50 твъдеше, че е временно и че Америка е най-великата икономика на света и доларът щял да се върне на предишните си нива. Е че какво толкова направиха щатите, че доларът падна почти двойно.
1. Надуха борсов балон
2. Борсовият балон се пръсна
3. Надуха имотен Балон
4. Имотният балон се пръсна
Къде сме ние, вижте борсата вижте имотите и си отговорете сами.
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 19:49:12
и като имаш в предвид че балоните в УС са в пъти по-малки от тези в Бг може да ти стане ясно какво ще стане с икономиката на Бг и лева. (10:1 към еврото).
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 20:23:48
Julius Написал:
-------------------------------------------------------
> Дай някой линк да видя и аз!
>
> п.с.
> а в тоя форум съм от няма и месец...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
aaa,много си пропуснал,беше шоу едно време....


офффф,разхвърляли сме се по тези форуми навсякъде и е меко казано трудно да намеря квото и да е.както и култовия форум,където бях написал едни от любимите си постинги,го изтриха целия.тогава там пред ден писах и за борсата.
както и вестник пари се изхитриха статии,които са с дезинформиращ характер да ги крият в платен абонамент.но мога да ти кажа няколко примера.няма слисъл да те лъжа,както и съфорумците тук си спомнят за тях.

първо в началото на ноември,когато борсата почна да пада,беше абсолютен цирк в вестник пари и сайта и ипо.бг

как борсата обърна тренда,тия спряха да си обновяват индексите на дневна основа и оставиха последния ден ,когато се качваше.....тва продължи в продължение на 40 дни.......даже им писах под една от техните статии и веднага я пратиха в платен абонамент.
когато борсата се поуспокои в края на декември-пак почнаха да си обновяват индексите,но януарското падане-същата история-две седмици спряха да бновяват....
и си мислят,че като се правят на хитри,хората не знаят?ами само си доказват връзката с папазов и че са негови марионетки......
другата абсолютна нагла статия беше(имаше поредица такива) пак при началното ноемврийско падане.
папазов-шефа на борсата излезе със заглавие на статия в пари,че ПАДАНЕТО НА БОРСАТА Е В СЛДСТВИЕ НА НИСКАТА КУЛТУРА НА ИНВЕСТИТОРА....
можеш ли да си представиш?????????
ми че тогава имаше компании с Р/Е над 100......
статията беше куп безмислици и дезинформация,която завършваше с един гениализъм на друг от управителния съвен на бг борсата:
НЯМА ПАДАЩ БОРСОВ МАРКЕТ,КЪДЕТО ШОРТВАНЕТО ДА Е РАЗРЕШЕНО........
представяш ли си олигуфренията и самочувствието на някои,от които зависят капиталовия маркет на бг.....
а статии от рода ПАДАНЕТО Е ОЗДРАВИТЕЛНО излизаха всеки божи ден.
специално съм за помнил тази за падането е оздравително,защото тогава за 10 дни борсата се бе сринала с 12%.
а при балониран маркет-корекцийка няма-има срив-и вече се вижда и тва.
тва всичко е във вестник пари.

после за имотите и главно банско(явно там има някой интерес)-през ден статии за банкско,колко е хубаво,как скачат цените и е перфектното място за инвестиране в бг.отдавна не им влизам по сайтовете на пари,но последния гениализъм беше,нещо от рода:

беше декември-".....българска компания ще прави чартърни полети от москва до бг,за да води руснаци да купуват имоти на банско.първите полети почват веднага след новогодишните празници.за руснаците е въпрос на имич да притежават имот в банско и за тва ще купуват не апартаменти,а целите сгради...."

вече януари мина отдавна.да си чул за руснаци да са летели чартър до бг и да са изкупили банско????????
казвам ти тия вестник е пълна безумица.

да не говориме за аналитиците им-слжили са някакви деца(и снимки по статиите им),които са седнали да ми правят световни аналитични икономически прогнози.
имаше гениализъм от рода:
в сащ цените на имотите почват да се качват,защото кандидатстванията за заеми са със 60% повече,от предходната седмица.
правят анализ на маркета в сащ спрямо седмични искания за заеми.
междудругото предишната седмица беше тенксгивинг(един от най големите празници в сащ) и кой ще ти купува по време на празници,както и много инситуции работеха на скъсена седмица.
ами как няма следващата седмица да скочат исканията,като предходната никой не е искал.
тва са само нищожна част от простотиите,за които се сещам в момента.

имаме и един съфорумец-ника му е редж_агейнст-и той едно време е бил като студент журналист към тях и разправяше че там е пълен фарс.
беше написал статия- нещо за лулидите,а му я цензурирали лудите.........

моля те ,ме ни споменавай вестник пари и сателитите му,че ми се гади от тях.
не съм им влизал по сайтовете от декември и призовавам всеки уважаващ себе си българин да прави като мен.дезинформатори,хитреци,тарикати и амарьори са там всички до един.и трябва да бъдат наказани за това.нека те си купуват вестника сами и да си четат безумиците,да видиме до кога ще просъществуват,както и сайта им за имоти-ларго.бг
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход