Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Българският лев...

Публикувано от Dimitrovski 
Re: Българският лев...
29-03-2008 - 18:25:29
Princess Написал:
-------------------------------------------------------
> Асене не всички банки, които оперират в България
> се търгуват на борсата. Даже мисля малка част от
> всички се търгуват.

-------------------------------------------
не съм търсил сериозно.но би трябвало да се търгуват,за да набират капитал за по бърз растеж.
нека Парцалев си купи някоя от търгуващите се....например ПИБ.нея я четох в инвестор.бг,че е с един от най добрите P/E to G..........така че Парцалев-купувай,прави един хостъл байаут и банката е твоя.
и цената на акцията е толкоз очукана,че е време за търсене на дъно.освен,ако не мислиш като мен-дъното е дездънно...........
Re: Българският лев...
29-03-2008 - 18:51:04
Ivel Написал:
-------------------------------------------------------
> За Иран Асен е прав за повечето неща аз само искам
> да допълня, че по принцип руснаците там са в
> безпроиграшна ситуация и даже са готови да зарежат
> каквото са инвестирали вече в тази атомна (Бушер
> май се нарича) макар че те Икранците си я плащат
> на траншове така че това което ще загубят при
> евентуален конфликт е само печалбата от този
> контракт + максимум някъкви там транжове
> неизплатени, отдруга страна на тях им е по
> интересна ситуацията на евентуален бъдещ конфликт
> желателно провоциран от УСА и естестенно за тяхна
> сметка - досещате ли се къде ще търсим цените на
> нефта тогава $200 (Хуго Чавес ще се окаже прав) и
> понеже в Иран има повече газ отколкото нефт и с
> газта ще стане същото а на баба Европа едва ли ще
> и хареса това, там повече от 70% от газта идва от
> Русия. Така че руснаците с нетърпение чакат
> глупоста на Буш и този път да сработи на тяхно
> благо а президенчето на Иран понеже знае, че този
> път Европа няма така лесно да се съгласи ще има
> още дълго да се ебава с великата някога сила
> наречена УСА. Конфликата в Иран може да стане и за
> сметка на Турция ама тряба да им се гарантират
> северните територии на Ирак (кюрди) а за такова
> решение според мен УСА изпосна шанса сега е късно.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ивел,ако не се лъжа,преди половин година руснаците спряха строежа не за друго,а защото иранците почнаха да се бавят с плащанията.

а за газта и нефта,замислял ли си се,че буш е петролен магнат?сравни точно кога скока на петрола почна,и кога започна да подскача яко-постепенното покачване почна,след като той стана президент,а силното скачане за почна,след като го преизбраха.а трети мандат не може да има и за тва сега изведнъж петрола в света свърши и стана много скъп......
ше видиш как след изборите в сащ постепенно петрола ще се "появи" пак и ще почне да пада......
война също няма да има.тия вече осъзнаха грешката си,че арабите за демокрация още не са доживяли.манталитета им и нивото на еволюция не са стигнали за този строй.когато бъде външно наложен-демокрацията се превръща в анархия.
иран-те имат гръб от русия и никой никога няма да ги пипне,докато тва е така.
иначе,отдавна да са ги обърнали-те са единсвената страна(донякъде и северна корея),които най нагло и без прикритие финансират терористични организации и са обежище за такива.
не само цивилизацията,ами и всички друг араби и съседни страни ги е страх от иран.всички ги мразят.никой не обича иранците,освен шиитите в ирак.
даже напоследък саудитска арабия подписа договор с англя за покупка на оръжие за огромна сума(около 50 милиарда) и тва от страх от иранците.
иран се опитват да финансират всякакви организации,свързани с политически ислямизъм и късат нервите на държавите им съседки.
тъй като иран са такава държава-смятат,че тва е правилното решение и за всички останали

най голямата грешка на буш е,че ако спрат присъствието си в ирак-иранците ще го превземат(не военно,а ще финансират подобно правителство) и стават огромна сила.
преди войната имаше равновесие,защото иран и ирак са най мощните държави там и бяха в постоянен конфликт.и двете държави бяха тоталитарни режими, но бяха и врагове.
а сега-в бъдеще може и да станат близки и тва е доста опасно за съседите им....

Re: Българският лев...
29-03-2008 - 20:14:46
В крайна сметка след борда не разбрах къде ще е лева- в бг.джоб,бг.банка,чужда банка,в чужд джоб или някъде другаде;и съответно за еврото също къде ще е?Или еврото ще се е изпарило и няма да го има вече? spinning smiley sticking its tongue out
Re: Българският лев...
29-03-2008 - 20:33:29
Ма ти наистина ли вяраш, че идеята на Буш за Иран е била да насади там демокрация - прекалено наивно е за вярване, мойто лично мнение е че заради вродения си инфантилизъм и тъпота душевна и най вече непоследователност в действията си той се беше навил за тази акция точно като малко дете без да слуша какво му казват по-мъдрите и по-умерени европейци , като според мен мотивът му е бил дай па ще видим какво ще стане - страхотна непоследователност да ма мониторинга е пасивен процес и трябва и да се анализира това което се наблюдава. Проекта беше обречен от самото начало ма той и Т. Блеар бяха too much blinded.
А за Русия дълбоко се заблуждаваш - никъкъв гръб не са на Иран те скрито желаят там да има конфликт естествено за чужда сметка - казах ти защо, не ги мисли за толкова наивни ребятата те си търсят интереса от цялата тази работа. Когато преди 1.5 -2 години усилено се обсъждаше ще ударят ли Иран или не, те си мълчаха - даже не мрънкаха за това че губят там проекти (това с трохи по сравнение това което ще спечелят от нестабилноста в региона коственно заради поддържане на високи цени на енергоносителите максимално дълго).
За другите араби си прав, че не ги обичат,но не дотолкова, все пак не забравяй че са една вяра и имат общи интереси по някои глобални позиции например против Изрел. Троянския кон може да е Турция но само при определени тежки за изпълнение условия.
Re: Българският лев...
29-03-2008 - 20:48:03
Dimitrovsi, спокойно до есента нищо глобално няма да се случи с лева това ти го гарантирам, не съм банкер и твърдението ми е основано на собственна интуиция - още е рано момента не е назрял достатъчно от една страна наистина се чувства някъква неапрегната ситуация, недоверие и презастраховане в отношенията на банките, но от друга it's too early, рано е за да си го позволим сега още повече, че никой не ни го налага насила. Смятай че ако стане нещо такова, това ще бъде краят на и без това едва прохождащият бизнес и доверие към държавата и институциите, допуснат ли го трябва да затворят държавата за неопределено време с червен знак с тухличка по средата. Към есента ще се изясни доколко кризата ще засегне другата Европа и много други ключови неща и тогава пак да се върнем на темата, лятото нищо няма да се пипа така си мисля.
Re: Българският лев...
29-03-2008 - 21:38:58
Асене, в две неща ми се струва че сбърка по-горе. И двете са извън твоята сфера, така че не е фатално.

1. Чудиш се на неадекватните отговори на банкерката Петя Димитрова на професионални въпроси . Ако проследиш добанкерската биография на Госпож(иц)ата , няма да се чудиш повече на премъдростите , които бълва.

2. Иран. Казваш че САЩ ако пожелаят ще ги смажат. Допълвам те: това е възможно само чрез ядрено оръжие, което означава Трета световна. С конвенционално оръжие в Иран САЩ са безпомощни като бокер НИ в Банско.
Доказателства:
Ирак е 25 000 000 , Иран е 70 000 000
Ирак е равнинна страна с 4-5 пъти по-малка територия от Иран.
60-70% от територията на Иран е планинска, а планините са високи средо 2000-3000 метра. Невероятно труднодостъпни местности с големи градове там.
В Ирак имаше опозиция , на която американците разчитаха. В Иран има като навсякъде по света оперетна опозиция, която винаги е готова да завика "ура" при промени, нищо повече.
В Иран преди една година цената на бензина беше 10 цента-не Евро ,а долар цент , което говори за липса на всякакви енергиини проблеми.
При горните сравнения между Ирак и Иран виж докъде са американците в Ирак и сподели все още ли мислиш че Америка мисли сериозно да напада Иран.
За постингите ти касаещи икономиката, моите уважения...
Re: Българският лев...
29-03-2008 - 23:06:10
Колко е лихвата на държавните ценни книжа в лева? Или такива няма защото сме цъфнали и вързали, даже и бюджетен излишък има? Не и за евра разбира се, там колкото можем или колкото се излъжат да ни дадат взимаме на заем на държавно ниво без да му мигне окото на никой.

Бях чел че падането на борда в Аржентина било предизвикано от масивното взимане на заеми в чужди валути от правителството. Това не трябвало да става по време на борд, по простата причина че нарушава съотношението на евра/левове (в случая на БГ), и си е един вид правителствен тарикатлък да се лапа на чужда сметка и да се поддържа борда с пари взети на заем. Какво ли ще стане ако секне и този приток, идващ от любители на силни усещания (или така наречените yield hogs... за подобна ситуация ударете един сърч за 'mexican peso problem' ) ?

Ве по-малко инвеститори ще искат да спекулират давайки заеми срещу илюзорна бъдеща платежоспособност, бъдещо приватизиране на държавни активи, и несъществуваща производствена и конкурентоспособна мощност. Рейтинга ни падна, пишат ни вече и в Уол Стрийт Джърнал всяка седмица, но няма проблем, ситуацията е под контрол...
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 00:10:44
Асене, Асене...
Що се чудиш не разбирам?
Иначе тази и аз бих я назначил за изпълнителен директор...
На бюджета ми за развлечения...
За 1-2 дни, щото после ще е само скучно...
Пък знам ли...
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 00:18:13
Господа,
Всички постинги са интересни!
Не забравяйте, че БГ е НОУ-ХАУ!
ЕДНОВРЕМЕННО В НАТО , ЕС, ВАЛУТЕН БОРД и неприключени отношения с враговете на горезиброените!
ТОАВА НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-03-30 09:23 от partzalev.
Re: Българският лев...
30-03-2008 - 04:32:52
Спиридон Тепавичаров Написал:
-------------------------------------------------------

С
> конвенционално оръжие в Иран САЩ са безпомощни
> като бокер НИ в Банско.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

е тва определение ме кефи.



за сащ и иран-даваш ми примера с ирак.ами кво да видя.ирак бяха прегазени за една седмица.
колко време ще им трябва да прегазат иран?
не говорех за самото превземане на страната-то е лесно.забележи-казвах,че една страна която не е готова,по скороне е дорасла еволюционно за демокрация,демокрацията се опорочава и става хаос и анархия.
за демокрация е нужна етика ,морал ,самоуправнение,поемане на отговорности и т.н.
не съм казал,че сащ ще нападнат иран.най много да им бомбандират алуминиевите центрофуги за убогатяване на уран.и няма да имат съпротива нито на натовско ниво,нито от русията.
виж,ако решат да влезнат с гръм и трясък в иран,ще имат контра от руснаците със сигурност.но никой не е тръгнал да напада иран.и да ги превземат,кво ще ги правят после?новия ирак?ми те са с такъв манталитет.не са германците или японците,които след световната война от руини станаха едни от първите икономики в света.нали си чувал за плана маршал?
нито пък са южна корея.виж разликата между южна и северна корея-след войната се разцепиха на две-едните за ръчичка с русия,другите със сащ.
и развоя 50 години по късно.....а бяха една нация-сега едните са от на богатите нации в света,а другите-най бедните.
ето ти разликата с кой трябва да се хващаш и с кой не трябва.
аз бях тотален противник на войната с ирак.тва беше безумица.да мрът хора за нефт,или квото и да е друго-тва е геноцит.
но буш си заминава-дойдат ли демократите- иде нова ера.ера на просперитет,закърпване на глобалния икономически дисбаланс,падане на нефта и нови технологии,заменящи го и т.н.
ама трябва време,много време,за да се изчистят лайната,които нямои изсраха.

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход