Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Е какво стана?

Публикувано от naughty 
Re: Е какво стана?
06-07-2008 - 14:06:31
Solaroid Написа:Е gorje как хем ги има, пък хем ги няма в БГ. Или са в БГ или не са
..........................................................................
По всяка вероятност са извън БГ. clap:
Re: Е какво стана?
06-07-2008 - 14:16:51
Според мен всичко е умишлено.Комунягите са същества с ниска интелигентност и затова гледат да разкарат образованите и интелигентни хора извън БГ.За да могат да си правят далаверите на спокойствие.
Re: Е какво стана?
06-07-2008 - 14:49:06
Проблема е че хората не се интересуват. Що умишлено не затрият французите да речем? Там и при наличието на някакъв гаф им дай революция да правят spinning smiley sticking its tongue out . А в БГ раздвижване може да се случи ако умре таксиджия или ако фалира футболен клуб. Аа, и гей парад ако има.
Re: Е какво стана?
06-07-2008 - 15:34:05
gorje Написал:
-------------------------------------------------------
> Според мен всичко е умишлено.Комунягите са
> същества с ниска интелигентност и затова гледат да
> разкарат образованите и интелигентни хора извън
> БГ.За да могат да си правят далаверите на
> спокойствие.
>

Това го направиха в секундата щом се добраха до власт през 40те - избиха или заточиха по лагери интелигенцията. Не са спирали от тогава.

Интересният въпрос е защо само българите имат такъв неизчерпаем толеранс към комуноидното? Защо нямаше заченки на пражка пролет, истинско дисиденство, защо се позволи създаването на фасадна демокрация и отново си ги избирате комунетата и техните креатури (ндсв, бойко борисов, дпс и т.н.). Дали така се получава защото комунетата са много умни или защото народа е полу-грамотен и му липсва елементарен политически рефлекс? Аз залагам пари на последното.....
Re: Е какво стана?
06-07-2008 - 15:56:07
avatar
Solaroid Написал:
-------------------------------------------------------
По-вероятно е младите хора, които имат
> възможността да изкарат читаво образование да си
> хванат шапките и да идат да учат и работят като
> бели хора кой в германия, кой в австрия, кой в
> швеция. И така докат не се оправи административния
> батак. За което ще трябват 5-10 години. Плюс още
> десетина за въздигане на образованието стават 20.

Точно така мислеха тези, които емигрираха. Не им се "чакаше" нещата да се оправят. Само че, ако всички бяха решили като тях, тук и мангали нямаше да са останали.
Сега, драпащите да заминат навън, не са вече толкова много. И на родителите им просветна, че да ги подтикват да си търсят късмета навън, не е най- доброто за никого.
Тъй като контактувам с много млади хора, се радвам че все повече са тези, които искат тук да постигнат нещо.

Това че си позитивно настроена е чудесно, но
> не трябва това да бъде база за очаквания за нещо,
> което не зависи от теб. То зависи от масата хора,
> както и от управляващите. Та затова, както каза
> дивал да залягаме парцалки над туризъма, където и
> доколкото го има, и земеделието. А и за двете неща
> няма нужда от кой-знае колко заети, което идеално
> се връзва с преспективите ни за развитие.

Ми, никога / освен в първите години, когато ходех по площадите да подкрепям СДС/, не съм чакала някой да ми създаде специални условия, за да вървя напред.
Затова и се дразня от писанията на хора, които все си намират виновен, за да не правят нищо.
Наистина, туризмът,особено селският, може да се развие и да даде самостоятелност в реализацията на много хора. Виж колко народ си е зарязал къщите в селата и малките градчета и е дошъл "на заплата"! Просто защото не иска да поеме отговорност за живота си.......

Re: Е какво стана?
06-07-2008 - 16:20:19
dedepene Написа: Това го направиха в секундата щом се добраха до власт през 40те - избиха или заточиха по лагери интелигенцията. Не са спирали от тогава.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Нека се спрем върху събитията от въпросната 1944 година.Аз също произлизам от род(врагове на народа)!!!!!!!!!.До 1944 г.БГ е разполагала с добре обучена и не-КОРУМПИРАНА полиция.Мога да ви гарантирам следното:На 9-ти септември 1944 (80%)от слизащите от балкана "комунисти",в всъщност са били рецидивисти със ефективни присъди за :обири,измами,убиисва и тн.....Просто тогавашния контингент е използвал датата 9 сеп 1944 г. за да влезе завинаги във власта.А иначе истински комунисти,наистина е имало ,но и те в последствие са избити.Така че вече знаете кой управлява БГ!
Re: Е какво стана?
06-07-2008 - 16:31:28
камелия Написал:
-
> Точно така мислеха тези, които емигрираха. Не им
> се "чакаше" нещата да се оправят.

> Затова и се дразня от писанията на хора, които все
> си намират виновен, за да не правят нищо.
> Наистина, туризмът,особено селският, може да се
> развие и да даде самостоятелност в реализацията на
> много хора. Виж колко народ си е зарязал къщите в
> селата и малките градчета и е дошъл "на заплата"!
> Просто защото не иска да поеме отговорност за
> живота си.......

Kamelia,
За съжаление имаме по един живот и всеки сам определя кое е най добре за семействотои децата му.Големите рибки искат да плуват в океана когато им отеснее.В България няма много възможности за развитие и избор.А и ако не бяха емигрантските пари сектора на НИ щеше да е доста различен winking smiley .Така че само мойе да си благодарна на емигрантите са голяма част от хляба си.

Изобщо този супероптимистичен дух на изказвания е типичен за доста брокери на имоти в Бг,които си мислят,че щом цените се качват всичко е ОК,живота е розов и това ще е вечно....

Всеки път като съм в България се опитвам да инвестирам в нещо.От 2 години обаче не съм купувал нищо в България а какво остава да купя в момента.Всеки може сам да си прецени кое е изгодно и кое си струва и кое не.Сега като дойде ред на земеделските земи някой задава ли си въпроса,че тяхното предназначени е земеделие а не спекула.Колко трябва да струва кило домати ако един декар струва ...хиляди лева?А литър олио(То вечед е на двойна цена от европейската и без друго).А защо като всичко е супер инфлацията ни е 5-6 пъти над средноевропейската?А колко ще струва тока догодина?А дали правителството ще застане зад мен ако нещо се обърка в държавата?


Re: Е какво стана?
06-07-2008 - 16:56:56
Quote

Точно така мислеха тези, които емигрираха. Не им се "чакаше" нещата да се оправят. Само че, ако всички бяха решили като тях, тук и мангали нямаше да са останали.
Сега, драпащите да заминат навън, не са вече толкова много. И на родителите им просветна, че да ги подтикват да си търсят късмета навън, не е най- доброто за никого.

Хм, може зарад това най-способните бг инженери да не са в българия smiling smiley . Познавам един възрастен електроинженер, занимаваше се с градски енергийни мрежи. Навремето, смятайте 99-2002 в БГ монополистите му плащаха нещо от сорта на 50% от средната заплата в държавата, точна цифра не помня. Та тоз хвана и замина в Токио за някаква конференция и някаква компания от азиатските енергийни гиганти го забеляза и го изтегли в Япония. Работи няколко години там, направи си фирма и преди две години пое поръчка за изготвяне на някакъв огромен проект в Чикаго. Та тоз човечец със всичките си знания и опит, дето сега не си знае парите, а тез пари ги е изкарал със собствената си глава, ако беше останал да работи в българия за енергото интересно къде щеше да е? Таз малка сметчица си я прави всеки, дет има нещо различно от чалга и мързел в главата. Знам че има амбициозни хора и тук, ама енергетик, автомобилен инженер, автоматчик, икономист или каквото и да било друго не се става с голата амбиция. Трябва и условия, като добра материална база в университетите, добри преподаватели (които в голямата си част следват гореописания пример и не ги е еня за преподаването им) и възможност да се отдадат сериозно на обучението си. Тук липсват почти всичките, тез условия което обрича бг икономиката и финансовата система на липса на образовани кадри, които са крайно нужни на една небананова република. За да почнат да се появяват тез блага правителствата трябва да си размърдат дупетата. А за да си ги размърдат трябва натиск от страна на голяма част от обществото. Което няма как да стане и кръгът се затваря. А дори и да стане да речем до 5 години (което е крайно оптимистично) много от преподавателите по университетите са застарели и има липса на нови кадърни такива. Та за да се привлекат образовани и качествени хора обратно, то те трябва да бъдат оценени главно финансово. А българина видяхме как реагира на учителските стачки smiling smiley . А относно това с родителите пък съвсем не съм съгласен. На почти всички мои преспективни колеги мама и тати дават мило и драго да пратят детенцето някъде из европата да изкара магистратурка и да работи за парички, не кат тука за 500-600 евро. Та харесва ни или не това е положението. Това общество ще го затрие не банков крах, не пад на имотите, ами липсата на качествени кадри, което е до една или друга степен функция от общата нагласа на хората. Началото на всички такива проблеми е в хората. И последствията винаги се връщат при тях. Така се върти света, така се е въртял, и така ще се върти занапред. Няма да каже "Е спирам пък, на вас щом не ви харесва" баш заради уникалността на Българина. А иначе че навсякъде пара се изкарва така е.
Re: Е какво стана?
06-07-2008 - 17:36:26
с тва се характеризира всеки режим-властта се узурпира от хора,които управляват с манипулации и сила.и веднъж превзели властта,заради грубите си грешки,ги е страх да я пуснат,защото ще им се търси вина и ще бъдат съдени.което само по себе си води до подтискане на интелигенцията,която вижда какво се случва и почва да недоволства.
това,от само себе си пък води до издигане във властта само на тъпи индивиди,които са верни на режима-хора,без капка морал,уважение към бизнеса на хората,несвързани с тяхната структура и т.н.
ако няма помощ от вън,или революция,режима се самозахранва с времето,населението изтъпява,загубват се основни морални и етични норми с времето и държавата колабира.

единствения строй,който води до прогрес е демокрацията.
доказателства колкото си искате-западна европа,америка,австралия,канада,нова зеландия.
само демократичните държави-със повече от 100летна демокрация са в момента реално развитите страни.
изключение правят страни,превзети от сащ-пример-северна и южна корея.
след войната северна корея остава със русия-в момента са най-бедната държава в света.южна корея-в момента една от най-богатите.ето кво става,само за 50 години разлика в управлението.
едната страна става комунистически режим,другата й се налага демократичния щатски вариант.

бг не е в реална демокрация-ДС още я владее.това се показва най вече от факт,че бившия финансов министър по виденов,който трябва да е в затвора,в момента е шеф на БНБ.както и станишев?как така се добра до властта?

ако бг беше реална демокрация,щеше да е заедно с чехия, словения,унгария и полша.
дори румънците,които бяха циганьорите на европа,само с няколко години реално демократично управление,в момента им дишаме праха.

тва е истината.бг се управлява от гамени и аборигени-наследниците на комунистическия режим.в бг демокрацията е полу демокрация.
реалната демокрация създава фундаменти за конкурентно способност,където издигането в бизнеса и властта е въпрос на градене на кариера-по умните,образовани и креативни хора биват толерирани от самата конкурентност,което от само себе си изстрелва държавата в по демократични и честни морално-етични отношения,което с времето създава почва за мощен икономически и политически прогрес.

сащ са перфектия пример-новосъздадена държава,където равноправността и демокрацията са главния закон в конституцията.
преди 100 години са били нищо.дори и хитлер не е взимал сащ насериозно отпърво.

а държави като русия-най богатата държава в света-все още са с едни от най бедните-ресурса е неправилно разпределен,което води до 100 годишна стагнация.
ако руснаците имаха демократичните структури -в момента да са номер едно.

българия е пример за лъже демокрация.също както и русия-едни и същи дърпат конците.човек без връзки е обречен,дори и да е новия бил гейтс.
докато бг се управлява задкулисно от тези хора-хубаво бг няма да види.
емиграцията ще продължава,населението ще продължава да затъпява,вместо да прочете една книга,стредностатистическия бг тинейджър ще гледа риалити шоус,вместо да прочете нещо научно в интернет,ще предпочете да се рови в новите модели мобифони или маркови стоки.
образование в бг вече няма.тва за мен е факт.има образУвание.
реално самочувствие също няма.има самочувствие,което е породено от избиването на комплекси.
м/у двете има голяма разлика.
ако до още една петилетка същите хора дирижират бг-процеса ще е необратим.
дори вече може би е твърде късно.
влизането в ЕС и инвестициите бяха последния шанс за бг.всичко се осра.

сега,кризата ще е в пъти по голяма.да не забравяме,че дирижорите си нямат представа от реално управление.още с първите зачени на криза-всичко ще рухне,защото гамените,вместо да се стегнат и да опитат да направят по леко презимяване,ще почнат да се обвиняват един друг,карат по между си,манипулират пресата до последно,че всичко е както трябва ти бг ще изпадне в колапс.

от повече от половин година съм се разписал из форумите че положението е критично.отпърво на повечето им звучах смешно.сега вече се съмнявам,че на много хора все още им звуча смешно.картинката леко полеко почва да се изяснява.цифричките леко-полеко почват да се материализират.
политиците още нищо не са предприели.пълно отричане,достигащо до нихилизъм.
бг е пред фалит,тия кадровици се опитват да удържат пресата.идва деня,когато и пресата ще се обърне с/у тях.
плаша се,че ако събитията се развият така както аз ги виждам-интелигентен българин в бг няма да остане.ще останат циганите,пенсионерите и матрьошките.
дори мутрите ще имигрират.и за тях бизнес в бг няма да остане.

до десетилетие бг може да изчезне като нация.

Re: Е какво стана?
06-07-2008 - 17:56:21
Solaroid Написал:
-------------------------------------------------------.
Та харесва ни или не това е положението. Това общество ще го затрие не банков крах, не пад на имотите, ами липсата на качествени кадри, което е до една или друга степен функция от общата нагласа на хората. Началото на всички такива проблеми е в хората. И последствията винаги се връщат при тях. Така се върти света, така се е въртял, и така ще се върти занапред. Няма да каже "Е спирам пък, на вас щом не ви харесва" баш заради уникалността на Българина. А иначе че навсякъде пара се изкарва така е.

Koлкото и тъжно да звучи си прав. Пример: Имам проятел закупил преди години апартамент до Докторската градина. От 2 години иска да го отремонтира. Той е човек с добри фин.възможности и просто иска някой читав архитект да му направи план...е то не бяха архитекти не бе чудо...от 3 които минаха, как не се намери един грамотен...Няма да се впускам в техн. подробности но дадох плановете им, за мнение на един фр. архитект. Първата му забележка бе, че при един, не са спазени мащабите спрямо оригиналният строителен план...при друг, за да се осъществят някои модификаций трябва да се срутят комини, отделно се опитваха да "отцепят" част от стълбището (на кооперацията) за да уголемят кухнята...и т.н но най-бе учуден от цената и времето което бе предвидено за извършване на ремонта...1година и 100 000 (сто хиляди) евро. Според даденото техн.описание, същият ремонт с подобни матеряли и довършителни работи излиза в Париж около 75000 евро...и са необходими около 2-3 месеца...Намерете грешката...
П.С Не казвам че в БГ няма добри архитекти-но ако съдя по това което съм видял като строежи- явно не работят по специалността си... moody smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход