Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

актуален собственик на имот

Публикувано от vinspetkov 
актуален собственик на имот
22-06-2012 - 18:06:50
Здравейте имам следния въпрос притежавам апартамент,нотариален акт всичко както си му е реда и прочие. закупих имота като физическо лице от предпиемач.в момента при плащане на данък сграда за 2012(имота е закупен 2010година) излиза че е собственост на фирмата ми (моя еднолична) ЕТ,която към момента е спряна от дейност. По нотариален акт имота е на мен,като аз го притежавам като физическо лице.Понеже имам задължения непогасени (фирмени) към НАП (в размер на няколко хиляди лева) застрашен ли е имота ми,може ли НАП да ми го вземе автоматично заради няколко хиляди лв,или да го запорира,блокира изземе и т.н.Не съм бил уведомен за такова нещо досега от тяхна страна.или това че се води в местни данъци и такси като собсвеност нафирмата е формална грешка.Има ли лесен начин това да се провери-кой притежава имот,подробна информация,някъде в интернет, по нотариален акт например,благодаря.
Re: актуален собственик на имот
23-06-2012 - 08:12:21
Според смисъла на търговския закон ЕТ не е отделен,самостоятелен юридически субект.По-просто казано,Вие и ЕТ сте едно и също лице.
Re: актуален собственик на имот
23-06-2012 - 23:01:01
Ами ако отвори ЕОД и влее или слее ЕТ с него.

Вливане

Чл. 262. (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) (1) При вливане цялото имущество на едно или повече търговски дружества (преобразуващи се дружества) преминава към едно съществуващо дружество (приемащо дружество), което става техен правоприемник. Преобразуващите се дружества се прекратяват без ликвидация.

(2) В случая по ал. 1 не може едновременно да се извърши промяна на правната форма на приемащото дружество.

Сливане

Чл. 262а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 1998 г., изм., бр. 58 от 2003 г.) При сливане цялото имущество на две или повече търговски дружества (преобразуващи се дружества) преминава към едно новоучредено дружество, което става техен правоприемник. Преобразуващите се дружества се прекратяват без ликвидация.
Re: актуален собственик на имот
23-06-2012 - 23:54:41
И да си отговоря сам :

за сливане в ТЗ се говори между търговски дружества, каквото обаче ЕТ-то не е. В случая ЕООД-то купува ЕТ-то чрез договор за покупко-продажба на търговско предприятие в нотариална форма.

и пак стои въпроса какво става със задължението на ет
Re: актуален собственик на имот
26-06-2012 - 18:34:03
ами то купува актива и пасива така че дължи задълженията на ет
Re: актуален собственик на имот
27-06-2012 - 10:41:19
Значи ако я направи тая врътка , апартамента е спасен./само не знам как ще е ако е влязъл във сила ревизионен акт или са минали пет години от направеното задължение/
Re: актуален собственик на имот
27-06-2012 - 19:05:32
Какви врътки ще правите, човека дължи данъци! Идват прибират му каквото има и хвърля капа ако е спасил нещо! Опитва ли се да прави хватки може и да го осъдят. Както казваше старшината в казармата - Къде държава пипа и магаре такова - лабаво няма! Говори се, че може да отменят лихвите, но никой не знае дали ще стане.
НАП не го взима автоматично, а по съответна процедура, не съм се интересувал от нея.
Re: актуален собственик на имот
27-06-2012 - 23:16:59
АМИ СПОРЕД ТЕБЕ ДДС ИЗМАМНИЦИТЕ ВЕЧЕ 20 И КОСУР ГОДИНИ КАК СИ ПРЕХВЪРЛЯТ НА БУШОНИ ФИРМИТЕ И НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ВЪВ ЗАТВОРА ДА Е ВЛЯЗЪЛ .Братя Диневи ква фирма фалираха и я прехвърлиха на някакъв циганин и до колкото знам не са във затвора.
Re: актуален собственик на имот
28-06-2012 - 14:56:31
В затвора са влезнали достатъчно и тук не става дума за фирми фантоми, а за Пенчо и апартамента, собственост на ЕТ Пенчо. Ти да си чул ДДС фирмите да са се обзавели с апартаменти на тяхно име?
Данъкът се дължи от задълженото лице, управителят или собственикът, според ситуацията поотделно или солидарно. Пълното изписване показва и същността на проблема - Едноличен търговец Пенчо Пенчев с фирма "Пенчо Пенчев", т.е. носителят на всички задължения е физическото лице, което е едноличен търговец, а не "фирмата".
Има нарочен член в НК, който преследва всякакви "врътки" с цел избягване плащане на данъци.

Как да спасим имот, пари, дупе и всичко за спасяване от освирепели кредитори, съдии по изпълнението и публични изпълнители, както и как да си приберем парите, ако сме били толкова глупави, че да позволим в тези времена някой да ни ги дължи - платени консултации!
Re: актуален собственик на имот
28-06-2012 - 20:13:42
Според тебе ЕТ може ли да бъде продадено на друго лице?

Тъй като няма как да кажеш не , следващия въпрос е може ли да бъде продадено със пасиви?

тъй като и на тоя въпрос няма как да кажеш не невиждам за какво спорим.

От скоро ама наистина от много отскоро има :

При продажба на фирма сделката ще стои 60 дни под наблюдение в НАП

и само при ГОЛЕМИ задължения към хазната ще бъде спирана продажбата, просто спирана няма да ги бесят.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход