Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

проблеми с алуминиева дограма на панел

Публикувано от svetla 
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
25-01-2006 - 14:26:27
svetla Написал:
-------------------------------------------------------
> Иво, ПВЦ е, 4 камарна.
> днес вече имаме и лед от вътрешната страна,
> въпреки че парното си стои по цял ден на 3.
> направо сме се отчаяли. апартаментът по принцип
> винаге е бил много топъл. а сега- вода и мухъл.
> дали ако го санираме на пролет ще се оправи? или
> да засъхне по-добре, някой не що ми беше споменал?

Светла,
А сега вече не е ли топъл, както "по принцип".
Други ремонти правихте ли преди НГ. Може ли да е "строителна" влага?
Ледът къде е - дограма, стъкла, балкон?
Какво друго се е сменило?
Балконите сега ли ги "усвоихте"?Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-01-25 14:28 от Любо.
Здрасти Любо,
Апартаментът пак си е топъл, други ремонти не сме правили- само смяна на дограмата в цялия апартамент. Лед вече няма- не спираме парното през деня, както преди, а балконът беше остъклен и преди, но сега вече го направиха с тази дограма. вчера идва майсторът, слогжил дограмата да види. каза ни да чакаме лятото да изсъхвело и щяло да се оправи, но не знам да вярвам ли. и дори да санираме апартамента, водата, който се стича по сътклата дали ще спе? сега сме наредили хавлиени кърпи по рвезите и ги сменяме възможно най-често,у не спираме парното, измихме мухала.
Ами то и при нас е така, въпреки, че сме в тухлен мезонет.
Имаме една супер малка стаичка на второто ниво, която не я използваме (нещо като склад е) и там също капе ;( много неприятн. Но наистина (като не е най=големия студ) и проветряваме редовно не се получава така...

И все пак това винаги ли е така? или зависи от това каква е дограмата и дали качествено е сложена?


Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
26-01-2006 - 12:19:07
Винаги е така. Не се ли проветрява - капе.
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
26-01-2006 - 20:10:28
Светла, Мая, Рония,
Въпреки лаконичността си 4ovek e прав. Колкото и да дискутираме, без проветряване не става работата. Друг е въпросът колко и дали препоръките за по 20-30 min са подходящи осебено тези дни. Според мен (не съм специалист, само се опитвам да се предпазя от бъдещи проблеми), когато проветрявате една топла стая с широко отворен прозорец и усетите, че става определено хладно е достатъчно. Целта е да се обмени влажния вътрешен въздух с по-сухия (е и по-студен) външен. След последващото затопляне влажността рязко спада. Колко често - силно зависи от индивидуалния състав и навици на живущите. Има някакви указания за затвяряне на вентилите на радиаторите, които колегите се надявам да кажат.
С риск за известна некоректност към домакините на форума, ще си позволя да Ви препратя към една много подобна тема. Просто много често бистрим теоретично (че и фантасмагорично) тези проблеми, а там са посочени простички практични неща:
КОНДЕНЗ
4овек,
Дай да се напънем малко и да помогнем ПРАКТИЧЕСКИ (ако успеем).
Ето Светла. За един месец - чак реки текат?! Никак не ми се връзва нейния случай. Кой знае каква строителна влага в панелката едва ли са успели да внесат. Вярно, че жената нещо бърка - алуминиева, PVC. Било е топло и сега е - пък лед (не казва обаче къде). Там сигурно балкона е големия проблем - ама май и преди си е бил така. Светла, ледът по нашите земи живее при 0оС - това хич не ми се вписва в понятието топъл апартамент ?!
Мая, Рония,
Дограмата сама по себи си сигурно не е лоша. При сегашната конкуренция дограмите са горе-долу еднакви. Може да има левашки човешки изпълнения, но не е и в тях проблема. Просто уплътняваването на прозорците и около тях са в основата на влошената вентилация (проветряване) на старото жилище. То е смятано по друг начин и за други прозорци, парно и т.н.
Опитайте се да опишете по-точно какво, къде, кога и от кога става, пък ние ще се опитаме да помогнем.
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
27-01-2006 - 11:45:49
Скъпа,разбирам те и ти съчувсвам!
Без да имаме алумиинева дограма, откакто мъжът ми преди години постави уплътнявящи медни профили на прозорците, чувствам дискомфорт от недостатъчната подмяна на въздуха. Конденз има голям по стъклата на остъкления балкон и е в зависимост от разликата с външната температура, силата на вятъра и изпаренията от готвене и други дейности, както и от това колоко често отварям вратата към балкона през зимата. По съвет на познат изрязах малък отвор в най-горната част на стъклото, което доста помага. Щеше да е добре, ако можех да регулирам големината на този отвор съобразно промяната на условията. Проблемът го имат и в най-развитите държави. Измислили са дограма с регулируеми отвори за разхерметизиране, но докато дойде у нас много хора ще са си дали парите за тази беля. Трябва да мислим за решаване на проблемите в перспектива, а не само ден за ден. Ти продаваш ли на някого нещо, чието качество може да му създаде повече проблеми от тези, които ще му реши?
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
27-01-2006 - 12:28:08
Може да вкара със замазки, шпакловки и боядисване. Представи си само гипсаджията що вода вкарав в гипсаsmiling smiley Пък и латексът е с доста водаsmiling smiley
ще пробваме да проветряваме повече.... на пролет мислим да санираме, дано помогне поне мухъл по стените да няма. благодаря на всички за мненията!
guest
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
28-01-2006 - 11:48:36
С риск да ми се изсмеят всички които разбират от строителство, аз от лични наблюдения мисля, че зависи от сградата като цяло. В моя панелен апартамент където имам алуминиева конденза е съвсем умерен. Чат пат в най големит студове се понамокря паркета точно под вратата. В панелен на мои близки е ужасен + мухъл. Като отворих веднъж прозорец и се стича наистина рекичка, слагат хавлии по перваза. Съшия брой спящи хора, същия етаж, сушене на пране малко повече при тях. Те обаче са със санирани стени, аз не!
Значи логично при мен трябваше да е по-зле, но е обратното.
При мен съм забелязала обаче, че има много силна ествествена вентилация при банята, там където са тръбите. И никога не ми мухлясва банята, а вентилатор не включвам или много рядко. Не знам дали има връзка между двете ? Или просто панелите ни (или поставянето им) са по-добри?
konstruktora
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
28-01-2006 - 14:26:18
Проблема не е в дограмата а в панелката.Тези сгради построени по времето на чартисткото движение не отговарят на никакви съвременни изисквания.
Фугите!!!Всичко идва от фугите на панелките.И влагата и мухъла.Но най-страшното е ,че са с ръждясали и ракъсани арматури.Това не се оправя и не се санира.
Така,че за да си решите генерално проблема с влагата просто продайте панелката и си купете ново тухлено жилище докато все още цените на панелките на са се сринали.След една година няма да можете да продадете панела и да си купите за същите пари ново.Това е решението.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход