Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

проблеми с алуминиева дограма на панел

Публикувано от svetla 
Savo
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
26-02-2006 - 13:40:32
Във моето жилище банята също граничи с кухнята, но това според мен би било много сложно решение. Банята граничи и с тоалетната в която се намира вентилационния отвор, а между банята и тоалетната има друг отвор в който в момента е монтиран неработещ вентилатор. Ако и на двете места се монтират вентилатори влажния въздух ще се отведе безпроблемно, но въпроса е как да се спася от миризмата на въздуховода. Казаха ми, че зимата когато външната температура е по-ниска от тази във въздуховода потока е само нагоре, и при тези обстоятелства не бих имал проблем с нахлуващ лош въздух. Също така на покрива на блока на изхода на тръбата можело да се монтира някакъв "петел", който при вятър допълнително усилвал теглителната сила на вентилацията. Лятото обаче потока на въздуха е в обратна посока поради по-високите атмосферни температури, и затова би бил неогходим някакъв вентилатор със затваряща се клапа или поне с капак - съществуват ли такива? Комина в хола се използва от съседите под мен и затова мисля че не мога да го отворя. Също така от къде бих могъл да си купя нов влагомер за да установя дали настоящия не греши. И какво представляват тези клапи за изравняване на влажността?
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
26-02-2006 - 14:07:24
Също така забравих да добавя, че абсорбатор в кухнята има къде да се върже. А от къде ще постъпва новия въздух при работещи вентилатори и абсорбатор? Извинявайте за отклонението от въпроса на темата.
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
26-02-2006 - 18:05:53
Savo.
Не се притеснявай за "отклонението" - то почти винаги следва въпросите около дограмата.
Първо за "петлето". Не виждам смисъл от него. За отдушниците (комини) е по важно някак да се провери действието им. Според мен трябва да има възходящ поток нагоре И ПРЕЗ лятото. Проблема е, че в панелките това не е един отвор до покрива, а по-сложна ситема - от апартамента тръгва нагоре и след един или два етажа (не съм сигурен) се включва към общия канал. Нормално не би трябвало да има чужди миризми. Освен ако няма някави умелци във входа. Пробвай със свещ или със запален вестник да оцениш как действат каналите.
Клапи освен ръчни не познавам. Ще е интересно да чуем Станчо.
За свежия въздух - ами трябва да влиза отнякъде. Принципа е да влиза в по-сухите помещения, а да се дърпа от влажните. Влажните обикновено са бяня, кухня, спални, мокро. Ако се суши пране в хола сигурно ще конкурира спалните. Ако някъде има добър и не много студен въздух (например стълбище - махаш прага на входната врата), ако не - от вън. Прагове на балконски врати, модерни дограми, специални отвори и т.н.
В друг форум коментирахме как може да се провери влагомер. Там има и за някаква клапа, но според мен ще ти е скъпа.
Мама миа 8 страници и нищо конкретно по въпроса.
Значи става въпрос за панелка във Варна с ПВЦ. Проблема с мухала около дограмата се реши с термошийлд - спомням си че така пишеше на кутията. Собственика "боядиса" около дограмата и на 30 см. по другите стени и няма проблеми.
За конденза - трябва да има вентилация около стъклата. Дори едни дантелени пердета запотяват около 50% от стъклата. Колегата ги махна и си сложи вертикални щори. А и основното - отоплението трябва да е под дограмата, както са радиаторите на парното.
Luky
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
28-02-2006 - 19:29:09
Ха така,казаха ли ви го spinning smiley sticking its tongue out вентилация му е майката.И преди го казах въздушна завеса и никакви проблеми,няма начин да живееш в полиетиленов плик и да не си подмокрен clap:
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
01-03-2006 - 00:07:59
За термошийлда съм сългасен и мисля да пробвам на пролет като се стопли малко. Има ли възможност за тониране и как мога да избегна повторно пребоядисване на стаята, тъй като предното беше само преди няколко месеца. :crazy: А за конденза видимо че няма спасение без вентилация освен ако отоплителния уред не е под прозореца което е трудно достижима цел в повечето случаи. По този повод предлагам да стартираме тема за вентилацията, където да се обсъждат идеи за подобрение на вентилацията в старите жилища, или ако има вече такава ще съм ви благодарен да ме упътите към нея.
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
01-03-2006 - 13:27:29
Саво,
Аз за Термошилд съм скептичен. Имаше голяма дискусия в стария форум, но не ме убеди.
За вентилацията имаше доста:
Вентилация вкъщи - дали и как?.
В средата на (л)-W/(m.K): (к)- W/(m2K) И какво? - също - тя от там тръгна първата.
Повечето мнения са за къщи, но има интересни разсъждения и сметки.
Приятно четене, пък ако трябва "вдигни" пак темата или отваряй нова.
Ami to vinagi 6te si ima kondenz kakto 4ovek pi6e6e pona gore ili da se obduhvat stuklata ili ot vreme na vreme da se provetriavat.Provetriavaneto 6te e moje bi nai-efektivno kogato provetriavaneto stava rano sutrin kogato vuzduha na vun e suh i studen za da vlezne suh vuzduh za da moje posle vlagata kude da se raztvaria a ne vednaga da se lepi na stuklata.Ivno va6ia turgovec koitoo vi gi e prodal e propusnal da spomeni daje 4e 6tego ima tozi problem s kondenza, to ima edni profili ili mehanizmi nema zna4eni koito slujat za provetrenie na stukloto no neznam dali gi ima i za alumina,az sum gi montiral na pvc.
ВАЛЕРИЯ
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
07-03-2006 - 10:36:17
ТОВА Е АБСУЛЮТНО НОРМАЛНО!НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СИ СЛАГАТЕ АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА ОСОВЕНО НА ТЕРАСА.БЕЗ ТЕРМО МОСТ ТОВА Е АВСУЛЮТНА ГЛУПОСТ ОТ ВАША СТРАНА.ИМА ЕДНА МНОГО ПРАВИЛНА ПОГОВОРКА,КОЯТО БЪЛГАРИНА ВИНАГИ ПРЕНЕБРЕГВА...."НЕ СЪМ ДОСТАТЪЧНО БОГАТ ЗА ДА КУПУВАМ ЕФТИНО!"...СЕГА ЕДИН РЕМОНТ ЩЕ ВИ СТРУВА 3-НО ПОВЕЧЕ!УСПЕХ!
www.kirbyexpress.com
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
10-03-2006 - 21:58:59
Поне мухълът ще почистим !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход