Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

дървена дограма стъклопакет

Публикувано от hrisvas 
дървена дограма стъклопакет
18-08-2007 - 17:56:52
привет
някой поръчвал ли си е дървена дограма със стъклопакет ?
какви са цените горе-долу?
Re: дървена дограма стъклопакет
27-10-2007 - 05:59:48
Аз ползвах услугите на Видира и съм много доволен! Дограмата ми е от дъб. Изработката е супер. Надявам се и за напрад във времето да не ме разочарова. Ако някой иска да дойде да я види нека и пише на dimo.dimov@abv.bg.
Re: дървена дограма стъклопакет
28-10-2007 - 21:28:42
Ние поръчахме дървена дограма от Видира, но от по-евтината - чамова, и не е така перфектна. На няколко места по външната част на дограмата след една година избиха капки смола. Иначе я имаме от 2 години, чувам, че на Карабулев е много добра дървената дограма, но е по-скъпа.
Re: дървена дограма стъклопакет
29-10-2007 - 15:20:10
avatar
Здравей,

от три години имаме в 5 стаи трислойна дървена дограма с нискоемисионен стъклопакет от "Камбера" - [www.cambera-bg.com]
Вече три зими не е мръднала. Качеството е много добро ... засега.

Единственият проблем, който имаме е, че на един северен прозорец се образува слаб конденз в долния край на стъклопакета. Областта с конденз е с височина 2-3см. и то само през люта зима. Но пък и това е единственият прозорац с широка вътрешна подпрозоречна дъска. А под нея има радиатор. Навярно цялата тази конструкция предизвиква някакво завихряне и се образува конденз.
Но това е частен случай.

В резюме:
- Качеството е много добро.
- Създава уют. Както с изолационните си качества така и с вида си. Добре е да имаш и други дървени неща в къщата си - дървен паркет, мебели от дърво и т.н. Може да си поръчаш да я лакират в подходящ цвят.
- Цената е сериозна! Колкото скъпа алуминиева или PVC доргама.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-10-29 15:21 от gandonov.
Re: дървена дограма стъклопакет
31-10-2007 - 20:53:48
Хубаво цената е сериозна, но каква е все пак, нали това пита човека? Прилича ми малко на каките от онези снобските магазини дето вместо добре дошъл те посрещат с: "чиче, тука е скъпо..." А като е толко сериозен този производител каква гаранция предоставя и за колко години? Обикновенно високото качество върви не само със сериозни цени но и със сериозен брой години гаранция?

Поздрав
Re: дървена дограма стъклопакет
01-11-2007 - 09:57:10
avatar
Ами цената, която съм платил, е от преди три години. Не знам, дали е актуална.
Освен това тя е за моите прозорци (за пет стаи с различни размери, неотваряеми витрини, едностранно и двустранно отваряеми врати и прозорци, подпрозоречни дъски, водобрани, монтаж и т.н.). А, сега ти ми кажи каква е цената на кв.м.?!?!

Не искам да звучи като заяждане, ама горе съм дал координатите на фирмата. Направи една скица с твоите размери, изпрати им я по факс или ел.поща. И ще ти изпратят оферта. С цени. Пък тогава смятай това много ли е или малко.

Аз така поисках оферти от различни фирми и сравних цените и качеството.
Това, което ми направи впечатление е, че фирмите предлагащи изработка с алуминиеви или PVC профили предлагаха малко по-ниска цена. Но все пак това беше преди 3 години.

Аз сега мога да коментирам само качеството. Цените си ги провери сам.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-11-01 10:16 от gandonov.
Re: дървена дограма стъклопакет
01-11-2007 - 18:29:46
Извинявай, не исках да се заяждам. Благодаря за напомнянето.
Разгледах страницата на фирмата, но освен няколко снимки и история на фирмата качествена информация не открих. Поне нещо за гаранцията на продуктите си можеха да кажат ама нейсе?

Поздрав,
Re: дървена дограма стъклопакет
08-02-2008 - 11:53:22
След дълго обикаляне и ровичкане в интернет най-сетне попаднах на фирма която ми изработи и монтира дървена дограма. Дават ми 5 год пълна гаранция на стъклопакета, обкова и лаковото покритие.
На самите дървени рамки ми дават доживотна гаранция, че нямат да провиснат или да се изметнат ( забравете рендосването) Laughing За разлика от други фирми тази работи само с стъклопакет с дебелина 32 мм.
Относно цената не ми излезе толкова солена както се мъчеха да ме убедят "колегите им" от PVC i AL фирми. Вярно е, че е по- скъпо но все пак е дърво което не може да се сравни с нищо друго.
И само за информация: средната цена е около 330 лв/м2 с КА-стъкло и подпрозоречни первази.
Надявам се и за в бъдеще все така да работят.

p.s. Ако някой се интересува мога да му дам координати на фирмата
Re: дървена дограма стъклопакет
08-02-2008 - 14:12:40
А от какво дърво ?
Стъклопакета двоен или троен ?
Re: дървена дограма стъклопакет
08-02-2008 - 16:05:58
Дървото е БЯЛ БОР (внос от Латвия или Литва незнам точно), а стъклопакета е нормален (бяло + КА стъкло - 32 мм), но е по-широк от масовият 25 мм който повечето фирмите слагат
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход