Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда

Публикувано от Joker 
Re: За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда
13-12-2008 - 21:30:33
Моята дограма е с "люфтери" проветрители говоря за ЕПК апартамент.Изидах 25см стени и 4см топлоизолация и влагометара подивя.Слагаме чинийки с вода за качване на влажността.

Re: За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда
13-12-2008 - 22:47:36
Чета си тук и се забавлявам... Вадя си поредната бира от хладилника, която веднага се "изпотява", поглеждам към дограмата - там си е сухо, както и вече празните бутилки. Е изолацията ми е 15 см, дограмата с троен стъклопакет с ония, как се викаха ниско...е... незнам к-во си стъкло. Конденз виждам само върху току-що извадените бутилки от хладилника. Че как ще е иначе като при 20оС, температура, която постоянно поддържам в 120 м2 жилище температурите на стените са малко над 18оС, а на стъклата около 14 и то при -10 навън. Парата направо си чака бутилката, върху която с кеф да кондензира, а спорите на мухала, които се носят из въздуха направо умират от жажда и се побъркат, че ги оставям без поколение, е поне у нас. 50-те процента относителна влажност са най-добрите за здравето ми и това на децата ми и на парите им трябват повърхности с температура около 9,3оС за да си починат. А..., за да кондензират върху най-студените места у нас - дограмата с нейните 14оСще трябва да вдигна влажността до 85%, което никога не се случва. Май ви дотегнах с глупости, но мога да ви кажа, че повече от 300 лева на зима не плащам за отопление. А сега ... наздраве! *beer*
Re: За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда
13-12-2008 - 23:01:00
Конденза се получава,когато топлия въздух срещне студената стена,охлади се и освободи част от водните пари ,които носи.По топлия въздух носи повече водни пари от по студения.Ето и ролята на вътрешната топлоизолация-при нея се премахват условията за конденз-няма охлаждаща контактна повърхност на стайния въздух.
Постоянното проветряване намалява конденза ,защото изравнява температурите на стените и стайния въздух, но пък води до загуби в бюджета през зимата.
На конкретния въпрос Re: За или Против изолация ( саниране) на тухл.-Ако ще е изолация на тухлен зид да е отвътре!
Re: За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда
13-12-2008 - 23:01:16
Къде ти ходи влагата, за да показва влагомера 50%? с какво се грееш, че плашташ 300лв за сезон? *xxx*
LKK
Re: За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда
13-12-2008 - 23:05:51
Фло, пак всяваш смут сред незнаещите!

Ти не четаш ли по-горният пост??? Специалистът ясно го е казал: За да няма конденз, мухъл и спори трябва редовно да се вади биричката от хладилника и да се употребява. *beer*

Тогава цялата излишна влага ще кондензира по шишетата, а мухъла и спорите ще трябва и те да станат бираджии. *beer* *beer* *beer*
Re: За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда
13-12-2008 - 23:14:51
Чаро, просто къщата ми е доста добре изолирана, т.е. загубите ми са минимални, от там идват ниските сметки, а не от вида гориво. За поддържането на влажността си има различни способи, както и устройства. Аз съм си направил добра венилация, като целта й не е само да поддържа влажността, а основно нивото на СО2, което през зимата при затворени прозорци бързо се покачва, а проветряването носи загуби.
Re: За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда
13-12-2008 - 23:22:37
Аха, тенкс...
*beer*
Re: За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда
13-12-2008 - 23:24:22
чаро Написал:
-------------------------------------------------------
> Къде ти ходи влагата, за да показва влагомера 50%?
> с какво се грееш, че плашташ 300лв за сезон?

Човека ти каза-пие бира от 2 лв. на ден и връзва 300лв. за 150 отоплителни дни, а влагата до 50% я постига с периодично източване в тоалетната!
*beer* Не ми стана ясно как мухъла остава без поколение и ще трябва да залягам над биологията!
Re: За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда
13-12-2008 - 23:32:47
Тавариши конвекция трябва.Превеждам треба си външен въздух обдухване така се сваля влагата.Това че си консервирал къщата не те спасява.Не знаете ли че влажноста зависи и от температурата.Проветрението му е майката за консервираните жилища.Дори и да влезнеш два пъти и да дишаш в стаята пак вкарваш влага и трябва да се изкара ако го затвориш и влагата не излиза тя кондензира и почва мухъл па повърхностите които кондензира.В природата нищо ни се губи.Влагата кондензира по най слабо затоплените повърхности.Защото съдържанието при по ниска температура на вода във въздуха е по малко.
Re: За или Против изолация ( саниране) на тухлена сграда
13-12-2008 - 23:32:56
фло, ти трябва да залягаш над много други предмети освен над биологията. Бях се зарекал да не се занимавам с теб, но 5-те хайнекена ме насилиха, сори.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход