Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Подпокривни етажи - какви са недостатъците?

Публикувано от qwerty 
Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
20-12-2006 - 11:23:43
Обмислям покупка на жилище в кооперация, в която са останали само апартаменти на 1-ви етаж (с много големи тераси, които не ме устройват) и подпокривни 1-во и 2-ро ниво. Моля, споделете какви са недостатъците на подпокривните апартаменти - интересува ме конкретно първи подпокривен (със съвсем малки скосявания, над него има още един етаж) и дали ще имам много ядове ако закупя такъв апартамент? Благодаря предварително!Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-12-20 11:34 от qwerty.
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
20-12-2006 - 14:17:45
Всичко зависи от качеството на продукта и от неговото стратегическо положение . По принцип подпокривните етажи крият известни недостатъци и рискове , най вече от лошо направена топло и хидро изолация и от други елементи на настилка с които са отчасти покрити . Част от негативите се появяват по късно . Плюсове има само косвени - добра гледка от високо към дадена забележителност - планина или море , и още 1 плюс че никой няма да ви тропа отгоре- примерно стават за проектански атилиета или др. културни мероприятия . Ако има покривни прозорци то те трябва даса велукс . Който знае повече да каже. smiling smiley
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
20-12-2006 - 14:26:49
Сега след като започнаха валежите от дъжд и сняг при оглед на имот щеси проличи най добре даден покрив имали течове или влезнала влага в стаите . То и дизелова кола се търси в сняг и лед . Точно така идете в лошо време на оглед , ако видите нередност то знайте че тя щесе овиличава занапред . Ако е добре - честито .
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
20-12-2006 - 15:56:38
Аз пък да кажа предимствата - по-високите етажи са по-малко засенчени от съседните сгради отколкото по-ниските етажи. Има неща които се оправят с пари - течове, топлоизолации и такива, които не можеш - движението на Земята около Слънцетоsmiling smiley
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
20-12-2006 - 16:16:56
Първи и последен етаж са винаги по-евтини от останалите - течове /рано или късно в най-добрия случай на всеки 5 години/, изолация, разни гъдини /хлебарки и др.
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
20-12-2006 - 18:32:53
Но може да ти протече и от съседите от горния етаж , а това се случва доста често - и тогава си зависим от тях.Но наи - често не може да се установи от къде идва течът.
А хлебарките идват не от покрива ,а от каналите - извинявям се,ако греша.
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
20-12-2006 - 18:44:14
Защото хората не разбират, затова последния етаж е по-евтинsmiling smiley От последния етаж по-хубаво няма.
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
20-12-2006 - 19:29:40
4ovek, напълно си прав.
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
20-12-2006 - 20:45:04
Мислех, че е азбучна истина, но явно съм в заблуждение. Все пак:
1. Етаж 2 и 3
2. От 4 до последен
3. Първи/приземен
4. Последен
5. Всякакви преустроени (сутерени, мансарди и пр.) за жилища.
Отраснах на първи етаж, понеже правото на избор на родителите ми е било "каквото остане". Добре, че се паднали едни селяндури да искат най-високия чардак, та ни спасили от орисията да сме на последен етаж.
Предимства на последен етаж спрямо първи:
По-ниско ниво на външен шум (не е голяма разликата, но се усеща)
Не ти тракат токчета по теракот в два през нощта на главата и други битови
Почти никакъв прах (на първия е ужас!), мухи и комари също
Нямаш нужда от решетки
Ако си достатъчно високо можеш да се моткаш по без гащи на фона на нощното сити
Недостатъци:
Най-сериозно е при бедствия, пу пу!
Зимата е по-студено, лятото не се трае от жега (туй с изолациите не го вярвай много)
Като спре тока е лошо
Като спре водата първи усещаш и последен ти идва отново
Като ти протече покривът, трябва някак си да наводниш и съседите надолу, та да ти обърне някой внимание
Ако имаш хлапета - да си обезопасиш апартамента да не паднат.
Безпристрастно погледнато, последният май печели. Явно нещо съществено ми убягва...
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
20-12-2006 - 21:31:00
И аз така търся, и гледам - останали партерите и подпокривните. Подпокривните са два вида - едните имат скосявания, другите нямат, не знам дали са подпокривни в истинския смисъл на думата.
Скосяванията силно ме угнетяват, все ми се стяга някакси душата, че ще се местя от стар апартамент с 3,20 височина, да ходя в тез катакомби, на много от които и прозорците са във вид на капандури, мерси!
Ама има едни подпокривни, дето не са съвсем под покрив, с изобретателността на строителите, дето над нормалните етажи нацвъкват още 2-3 такива, като на сметанена торта етажите. Та първия от тези изброени много често има, да кажем, половината от хола си под една голяма тераса. Е, много важно, като ти протече от таз тераса, пък може и ти да се бръкнеш, да си поправите със съседа отгоре заедно изолацията.
А истински подпокривни - под тавани или под плосък покрив, в новото строителство май вече няма. Щото са ги нарязали наистина като сватбени торти - избирай по-малкото от всичките злини. Последният май си е тавански етаж, мансарди за Бохеми, в стил опера от Пучини.
Но като видя на план означението h=150, си викам - тц, не съм веч толкоз млада да ме радва таз романтика.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход