Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Груб строеж ......за начинаещи

Публикувано от deltatur 
Re: Груб строеж ......за начинаещи
01-06-2016 - 16:42:52
avatar
Сезона започна - затова....Иначе го преглеждам редовно и аз,но все стари муцуни...*ok*

Чест и почитание
Re: Груб строеж ......за начинаещи
04-06-2016 - 09:43:02
Здравейте,
Следя форума, информирам се за разни неща,но чак сега се регистрирах.
Имам стара 1-етажна къща 40 кв.м. на 20 км от София,за която получих виза за проектиране за вдигане на още един етаж. Ще стане общо около 110 кв.м. с верандата РЗП.В момента имам геодезия и конструктивен проект, разпределение на етажите , очаквам ел и вик , и ще се внася за разрешение за строеж в общината. Говорих с проектанта и сме на мнение, че докато се изготвят нещата и се чака, може да се започне примерно след месец. Бутаме покрива, оставяме 4-те външни стени върху стария фундамент и оттам се започва всичко като по книга ново- изкоп по целия периметър на 120-150 см , нов фундамент, вкл и около 2 веранди, 10 колони нагоре, оттам се връзват с общ пояс, , който ляга и на старата зидария . Няма плоча, греди за основи на втория етаж и нагоре се вдига втория полуетаж - в края 100 см, в средата 250 см, оттам и нов покрив, за новите външни стени не сме мислили, нещо по-леко. също и комин. Ще имам малко преградни стени от гипсокартон. Достъпът е лесен, хубав път, от три страни ограда, на 3 км има големи строителни складове.Има разбира се засади - вероятно има много скала отдолу,временно табло за ток, вода няма, имам 4 тона в казани дъждовна за работа, ще подсигуря за миене, доста дървета в имота, ще трябва да се разчиства и маневрира и т.н.
Въпросът ми е: при тази ситуация мога ли да почна след месец, да намеря строител на грубия строеж и евнтуално и на част от довършителните работи на нормална цена и бихте ли ми препоръчали някой?Имах един вариант, но момчето закъса с предния строеж и може чак септември евентуално. Мога ли съвместно със строителя да водя книжата така че да нямам проблеми с общината за въвеждането в експлоатация по-нататък?
Освен цената, важен ми е срокът - жената казва, че сега има мерак да ходи на вилата в уикенда, догодина може и да реши да го продаде, ако се забавят нещата.
Re: Груб строеж ......за начинаещи
07-06-2016 - 21:59:52
Как така сте на мнение с проектанта че можете да започнете след месец, това няма как да стане. Когато ви е готов пълния комплект на проекта можете да го внесете в общината. След два месеца ще е готово разрешението за строеж и ще се чакат 14 дни срока на обжалване и чак тогава да влезе в сила. Какви са тия проектанти които ви говорят тези глупости.
Re: Груб строеж ......за начинаещи
07-06-2016 - 23:10:57
avatar
То за проектантите и разликата в цената, между къща от 150 кв.м. ЖП и къща от 250 кв.м. ЖП е 5 000 лв. Така че...чертаят и добавят на воля, и това, и онова, има и още горе, пък защо не и мазенце, и таванче, и тераска, нека има...то това няма да завиши кой знае колко крайната цена на грубия строеж. И като кажеш на хората, че сумата е доста по-висока от очакваната, ми отговарят: " Ми то проектанта каза, че няма да е толкова..." Затова, нека проектантите да си направят чертежа без грешки, за да не се налага да им го поправяме в движение...и това е. Както казва DELTATUR, чакате разрешителното. Фирма без разрешително не знам дали ще почне да работа, а бригадите им дреме на райбера. Само не знам кой ще се захване този сезон, читавите работят, скъпчиите почнаха и те по- късно, остават само напъдените от някой обект да търсят. Във всички положения пожелавам успех!
Re: Груб строеж ......за начинаещи
08-06-2016 - 13:29:59
Имах впредвид за започване - да се бутне стария покрив и надзид, да се разчистят всичики боклуци и евентуално да се направят изкопите за фундамента - това от началото на юли означава до началото на август. И се надявах дотогава да излезе разрешението за строеж.
Толкова дълго ли се вадят тези разрешения - останах с впечатление, че при внесен проект се чака до 1 месец. Или не е така?
Re: Груб строеж ......за начинаещи
10-06-2016 - 00:14:22
Здравейте, искам да попитам кой покрив е по-удачен за къща 150 м2 разгъната площ на два етажа - двускатен или четирискатен и кой излиза по евтин?
Re: Груб строеж ......за начинаещи
11-06-2016 - 03:43:11
avatar
Quote
I.Dimitrov
Здравейте, искам да попитам кой покрив е по-удачен за къща 150 м2 разгъната площ на два етажа - двускатен или четирискатен и кой излиза по евтин?

Тези 150 кв. в каква форма са?

Правоъгълник ли?
Re: Груб строеж ......за начинаещи
11-06-2016 - 12:28:49
avatar
четирискатен за предпочитане ако искате да е красиво визуално,двускатен ако ще е някой съвсем изпилен вариант....имайте в предвид,че доста от детайлите ще трябва да се мислят на място....

Чест и почитание
Re: Груб строеж ......за начинаещи
11-06-2016 - 18:21:02
Правоъгълна форма, а кой излиза по-евтино?
Re: Груб строеж ......за начинаещи
11-06-2016 - 19:25:59
avatar
по евтин излиза двускатния,но визуално е пълна скръб.както и да го смятате приблизително излиза около 100 лв за м2 всичко включено...

Чест и почитание
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход