Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Груб строеж ......за начинаещи

Публикувано от deltatur 
Re: Груб строеж ......за начинаещи
14-03-2019 - 11:12:30
Здравейте всички!
Предстои ни изграждането на три къщи в съседство в с.Гълъбово Пловдивско. На етап сме на вземане на проектите до края на Март на две от къщите. Третата се движи с около 5-6 месеца закъснение. Очакваме към м. Май или Юни да сме готови с разрешителните.
1. Първата къща - повдигната на 0.5м от терена 140м2 от които 35м2 веранда - 1ви етаж. 2 етаж е подпокривно с надзид 0.6м и отгоре четирискатен покрив и тераса без плоча .
2. Втората е подобна на първата с първи етаж 180м2, от които 30м2 веранда. Вторият етаж подпокривно без надзид с четирискатен покрив.
3. Третата къща е в начален процес на проектиране.
4. В самия парцел предстои и изграждане на подпорна стена и насип за изравняване на терена около 60-70м където ще бъде път обслужващ парцелите.
Всичкото това в момента е гола поляна граничеща с асвалтов път. Търсим изпълнители на това начинание.
Re: Груб строеж ......за начинаещи
14-03-2019 - 14:34:54
Извинявам се една корекция в квадратурите на къщите:
Първата: 1ет. - 174м2 с вкл.веранда от 35м2
2ет. - 73м2
Втората: 1ет. - 240м2 с вкл.веранда от 45м2
2ет. - 90м2
Re: Груб строеж ......за начинаещи
14-03-2019 - 15:06:23
bisser66 , Така не става....за да се даде оферта са необходими количествените сметки на архитекта и конструктора

[stroitel.yolasite.com]

[newhomebg.yolasite.com]
Re: Груб строеж ......за начинаещи
14-03-2019 - 15:27:08
Разбира се, че ако има заинтересовани ще направим среща за подробности. Аз не очаквам оферта тук, а просто да видя има ли свободни в тоя период, с които да седнем и да говорим с подробности. Сам знаете, бригади не се намират лесно от днес за утре. Това ми е целта на поста, да го започнем от някъде. Прект за подпорната стена е готов. До края на месеца са ми обещали и на двете къщи.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2019-03-14 15:59 от bisser66.
Re: Груб строеж ......за начинаещи
18-03-2019 - 01:32:49
Здравейте. Закупих си парцел в малък град по южното черноморие, 15 метра лице, 25 метра в дълбочина. Терена е с малка денивелация, по малко от метър за 15 - те метра, почвата поне от това което виждам от полаганата сега канализация непосредствено пред парцела е глинеста, като след около 2,5 метра се копае доста трудно поне по думите на багериста, а и на около 4 метра дълбочина не излизат никакви подпочвени води. В момента със съпругата сме се обърнали към архитект, който да ни изготви идеен проект. Искаме да си построим къща на два етажа,ивични основи 9 на 9 метра първи етаж, 81 кв.м.,който ще е на около 45-50см. над земята. Вторият жилищен етаж е със същата площ, като откъм лицето ще има и 10кв.м. тераса, която ще е и като козирка, общо 171 кв.м., като над първия и втория етаж ще е с плоча, а покривът ще е с надзид 60см и двускатен с керемиди вероятно Брамак или Младост. Тухлите, които искаме да използваме при строителството са porotherm Light 25nf. Бих помолил за съвет и ориентир от вас, за приблизителното количество бетон и желязо, които ще са ми необходими, защото тук във форума срещнах доста мнения включително и за около 20 килограма на квадрат и около 0,4 кубика бетон на квадрат. Каква топло и хидроизолация на основите и плочата да направя. Бригада, която познавам от градчето ми препоръчва някаква като битумна на Мапей, фибран 4см, както и мембрана върху тях, дренаж а тръба и чакъл, а преди плочата 4см фибран, а след нея преди замазката отново 4см фибран. За външна изолация 10см EPS, дограма Рехау с 3-ен стъклопакет и 4 сезона стъкло, както и вата с гипс картон на плочата под покрива, но това е за по нататък. Ще ви бъда благодарен ако ме ориентирате колко би ми излязъл грубият строеж, както и идеи какво мога да добавя или премахна.
Re: Груб строеж ......за начинаещи
18-03-2019 - 18:52:03
Officer ......в сайтчето ми подробно е описано всичко това което те интересува. Никой не може да ти даде предварително цена тъй като няма количествени сметки а не се знае на какви проектанти ще попаднеш. Иначе всичко това което са ти казали бригадата аз съм съгласен без дренажа и рулонната хидроизолация

[stroitel.yolasite.com]

[newhomebg.yolasite.com]
Re: Груб строеж ......за начинаещи
20-03-2019 - 16:29:13
Като проект проектантът и архитекта ми го залагат да е с колони, стъпки и рандбалки, което като човек който не е много на ти със строителството не знам доколко ми е необходимо. Като желязо по думите им количеството щяло да се заложи около 20 килограма на квадрат. Прочетох написаното от вас в сайта и затова и търся съвет от професионалисти, защото както казвате не се ли попадне на добър архитект и проектант, които да защитят интереса на инвеститора. Какво имате предвид за хидро и топло изолацията, че не са ми теобходими течната изолация на Мапей, мембраната и дренажната тръба ли?
Re: Груб строеж ......за начинаещи
23-03-2019 - 18:01:13
Здравейте,
интересувам се от ориентировъчна цена за груб строеж на следният идеен проект - [i.imgur.com]
- Имота се намира в гр. Перник.
- Без мазе
- Ако може да се коментира дали влиза ел. и ВИК в цената

Някой може ли да каже поне груб ориентир, защото не мога да разбера как се процедира.
Харесал съм си няколко архитекта и съм на път да започна проектиране и т.н., но не мога да разбера кога мога да получа ориентировъчна цена, защото като дам 3-4000лв. за проекти и т.н. и видя, че ми е извън бюджета ще трябва да додавам за преправяници smiling smiley
Исками се да знам горе-долу колко би излязло, за да мога да преценя дали остават пари от бюджета например за добавяне на мазе или подпокривно пространство и т.н.

Ще се радвам на всякакви коментари - мисля, че всичко е полезно на този етап.
Благодаря предварително, като строители, които ми пратят ориентир цена на този етап със сигурност ще бъдат потърсени за оферта в бъдеще.
Re: Груб строеж ......за начинаещи
24-03-2019 - 09:21:48
След дълги борби, промяната в закона (ЗУТ) вече е факт.
Вече никой не може да строи повече от 100м2 БЕЗ лицензирана фирма от КСБ.
Сега се прокрадва въпросът какво да се случи със започнатите, но недовършени обекти (някои хора проточват строежите с години), както и за това да има следваща промяна да не може да се строи повече от гараж на т.нар. "стопанска сметка".
Re: Груб строеж ......за начинаещи
24-03-2019 - 12:19:38
Здравей,rosen71
би ли дал повече инфо за това изменение на ЗУТ или линк.Те не промениха ли категориите още 2016г. ?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход