Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

паднал бойлер

Публикувано от Freestyler 
Re: паднал бойлер
26-03-2012 - 20:26:16
avatar
Quote
salvador
Химическият анкер ти осигурява здраво свързване между метал (арматурни пръти или анкерни болтове) от една страна и бетон/тухли от друга.Това е традиционният му вид.Има много други системи за анкериране,но тази намира широко приложение напоследък,понеже е чиста,евтина,бърза и достатъчно надеждна.Може да се ползва самостоятелно или в комбинация с която и да е от другите системи за анкериране.Условно го приеми за вид много,ама много здраво лепило.
Дали ще ти свърши работа...точно в твоя случай е малко съмнително ако наистина тухлите са зидани с кал.Че ще свърже анкера към тухлата,нямай съмнения.Но как тази тухла е свързана със самата стена и дали няма да се извади цялата тухла...е вече въпрос на свободни съчинения...

Имах едно на ум, че може така да се получи, затова си представям един постамент на земята- 10-15 см., в който са забити четирите крака на " площадката" от Г- образен винкел, " дълги" по 160-170см., в която се поставя първото блокче. Тази площадка, ако се анкерира с химическия анкер + една лайсна на дупки, на всяко 3-то блокче, хваната я с дюбели, я пак с него?
Цялата височина на комина по стената, всъщност ще е 1.5 -1.7 метра, а над покрива още 1.40- 1.50.
Как ти се струва?
Re: паднал бойлер
27-03-2012 - 02:15:06
Не мога да си го представя съвсем точно...начертай някаква схема.
Re: паднал бойлер
27-03-2012 - 11:11:12
avatar
Quote
salvador
Не мога да си го представя съвсем точно...начертай някаква схема.

Начертах в АutoCAD, но е голям файла, затова ще се опитам да обясня подробно.
Представи си 3 метрова стена на къща, на тухли, без външна мазилка.
Коминът трябва да започне на 1.5 метра от земята, да мине 1.5 метар по стената, да пробие стрехата и да излезе на 1.40- 1.50 над керемидите.
За да не го оставя да тежи само на тухлите, върху които е извършено анкерирането, мисля да излея на земята един постамент, в който да " зазидам" краката на една площадка от Г- образен винкел, обърнат с Г- то навътре, където да " седне първото коминно тяло.
Така коминът няма да виси във въздуха, а ще е " стъпил" на земята.
Успях ли да ти обрисувам намеренията си?
Re: паднал бойлер
27-03-2012 - 16:25:00
Re: паднал бойлер
27-03-2012 - 16:55:31
Здрасти, как я карате? Нека и аз да си почешам пръстите :-)
Камелия, доколкото разбирам, комина ти е от външната страна на къщата, вместо да правиш основа от винкел, започни комина от земята.
-Отлей му фундаментче, сложи си първото блокче, ако искаш оформи дъното с цимент като легенче и с малка метална тръбичка направи отводняване, за да се оттича попадналата в комина вода.
-в следващото блокче направи отвор с вратичка за почистване на комина.
-зидай смело нагоре, като лепиш блокчетата за стената, където комина минава през покрива, изрежи дъсчената обшивка и я замени с ламарина и негорим картон. Би вършило работа...

ако все пак искаш да направиш нещо което ще ти изкара повечко години, когато правиш фундамента, може да монтираш в бетона 4 метални уши, в ъглите на коминното тяло, след като иззидаш комина, най отгоре постави метална рамка от Г профил, свържи ушите долу и рамката горе с метални шини и я натегни, за целта завари накрая шпилки. Цялата конструкция може да и сложиш топлоизолация, за да не ти събира сажди и да работи без да се налага да я чистиш често. тази конструкциика може да я хванеш на 2-3 места със шпилки през стената, ще са достатъчни за да я държиш изправена.
Re: паднал бойлер
27-03-2012 - 17:15:59
[angeliy.snimka.bg]
един начин



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-03-27 18:17 от АНГЕЛ.
Re: паднал бойлер
27-03-2012 - 20:09:06
avatar
Благодаря и на Иво, и на Ангел!*bow*
Така мислех и аз първоначално- независимо че розетката, влизаща в комина, е на 2м. от земята, гледано отвън,да иззидам цял комин- от постамент на земята.
После ме посъветваха да не го правя, защото анкериране на 80см. дълбочина в стената и с шпилки, не се знае как ще бъде понесено от тухлите, които са зидани с кал. Че и не са измазани с външна мазилка. И нямат дебелина от 80 см.
Отделно от това, тия шпилки ще се подадат в стаята на втория етаж, където всъщност е розетката, тъй като първият етаж е вкопан в земята.
Печката ще бъде там, на първия, ще се пробие гредореда и кюнецът ще се включи в розетката, която е на 40см. от тавана в стаята на втория етаж.
Затова си мислех, че ако направя постамент на земята и в него зазидам краката на металната рамка от Г профил, в който е сложено първото коминно тяло, би могло залепянето му, а и на другите след него, за стената да е достатъчно стабилно. Мисля, допълнително да анкерирам и през 500мм с метален " колан- лента на дупки, която видях в сайт за анкериращи материали.
Дали ще е достатъчно?
Ще искам и две ръце шпакловка отвътре на всяко коминно тяло с термофлекс, после отвън 5см. каменна вата, мрежа и теракол- пак 2 ръце.
Разбира се, първо да замажат фугите между коминните тела и отвън.
Казвайте, ако нещо не е така, моля!smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход