Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ДЪМПИНГ

Публикувано от rockwall 
Re: ДЪМПИНГ
05-06-2010 - 10:27:23
Рокуол, прегледах темата - поздравления от мен. Готини неща правиш (и то ти ги правиш, а не си прекупвач).
Нека да те попитам, ако си поръчам китайска продукция, която е например 5 лв./м2 по-евтина от твоята и заради далаверата трябва да си чакам "контейнера" 3 месеца колко ще съм на кяр? Ами ако нещо не съм уцелил квадратурката и не ми достигне 1 квадрат, какво да направя търпеливо да изчакам още 3 месеца ли? :}
Re: ДЪМПИНГ
05-06-2010 - 12:12:12
avatar
Ivo.NovDom - такива цени в Китай не съм срещал, даже китаец се чудеше как продавам в ЕС на неговата FOB

Rockwall Stone - Изкуствен Камък & Естествена Kрасота





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-06-05 12:13 от rockwall.
Re: ДЪМПИНГ
05-06-2010 - 13:13:32
Quote
Ivo.NovDom
Рокуол, прегледах темата - поздравления от мен. Готини неща правиш (и то ти ги правиш, а не си прекупвач).

smiling smileyИвчооо,Ивчо,това дето те кефи,че сам си ги прави и продава е най-големия организационен недостатък на българското производство-занаятчийството или манифактурата!Пазара или прекупвачите,дето не харесваш правят един производител ефективен!Това са пластментни канали към пластментните точки.Маркетологията е нещото ,на което човек задължително трябва да обърне внимание щом е решил да излезе на пазара,пък ако няма време или не вдява да си наеме маркетингов консултант,да му направи маркетингов план.Не е работа още на българския чорбаджия да се изявява и като дизайнер! Тука говоря по принцип,а не конкретно за колегата Рокуел! Забелязал съм един нашенски тертип чорбаджията да налага собствения си вкус и разбиране за естетика при изработка на изделието и това неименуемо води до загуби и затваряне! Айде ,че стана много дълго писанието!
Re: ДЪМПИНГ
05-06-2010 - 13:14:37
Еееех ,пичове как постигаме това бе абсолютна гаранция за безкрайна безпътица ,остави ни и ние сами ще се прецакаме.Дано някой ден като в песента на АХАТ се роди човек, на който не му е ровено в мозъка с кръстата отверка и вземе че прогледне.Ако виждахте щяхте да оставите качеството на внасяните у нас китайски стоки ,а щяхте да помислите какво наистина ни липсва на нас и какво представлява тяхната икономика и да се опитате да си обясните какво ще рече сентенцията им "цената не е от такова значение".Ще ви дам пример, един песоглавец като тези описани от колегата по нагоре ,незнайно как управляващ една от най големите строителни фирми у нас, също като бай ви Ганьо решил да посети обаче Китай и понеже строи МОЛ да съчетае разходката с поръчката на 12 асансьора и няколко ескаватора.Стъпвайки в Китай веднага кара водача им ,китаец да ги води в най голямата фирма за асансьори там."В най голямата" естествено ти знаеш ли ние кои сме бе и човека ги води.Наложило се да изчакат час и половина за да ги приемат ,защото държат да говорят с директор или мениджър и нагоре.Малко преди да вдигнат скандал защото били ВИП клиенти ,дето ще поръчват на едро а те ги мотат , ги приема търговския мениджър.Момче с вид на 30 годишен ,човека веднага започва интерактивна презентация на фирмата ,от-до споменавайки между другото годишно произвеждаме около 86 000 броя асансьори.Без коментар, само си спомнете за мнението им за цената .Аз си го обяснявам така , какво значение има цената ако ние имаме супер технологиите и невероятно количество от супертехнологични машини за произвидство и е въпрос на време да останем сами на пазара на каквото и да е .Онзи ден купих на сина ми комплект от осем ръчни инструмента от пластмаса (които се движат не са само за парлама) всяко с по 7-8 части , на цена 1 лв..За сметка на това във Варна успях да намеря една единствена фирма която да се съгласи да изработи шприц форма за 20 гр. пластмасов детайл и условията и бяха 4500Е без ДДС и срок 3 месеца.Пак без коментар.А иначе ако имаме шанс да се оправим ,то е ако има повече хора като rockwall , те пък да имат достатъчно хъс и късмет и т.н. , не ми се вярва но ......



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-06-05 14:42 от stivemaster.
Re: ДЪМПИНГ
05-06-2010 - 13:45:05
avatar
Китайците са велики - тъкмо затова си струва да им обявявим война

Както е казал Лао Дзън*beer*

Сражавайки се срещу най-силния враг, дори и да те отупа като "шкембе у дувар", все ще успееш да станеш поне малко по-силен *black eye*

Rockwall Stone - Изкуствен Камък & Естествена Kрасота

Re: ДЪМПИНГ
05-06-2010 - 13:49:17
Фло, покрай работата ми често попадам в жилища, които наричам "жилищна конфекция" - представляват под с еФтин ламинат, криви стени с латекс на Боро (егати латекса) и бани с китайски пльочки. На всичкото отгоре им е прикачен етикета "ЛУКС". Без хора като Рокуол, които произвеждат елементи в малки количества и биха могли да придадат на един имот бутиков вид никога няма да се измъкнем от скучното еднообразие на жилищата ни - говоря както за архитектура и фасада, така и за интериор и обзавеждане.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-06-05 13:53 от Ivo.NovDom.
Re: ДЪМПИНГ
05-06-2010 - 14:17:01
Quote
rockwall
Както е казал Лао Дзън*beer*

Наздраве и на теб *beer*. winking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-06-05 14:19 от Ivo.NovDom.
Re: ДЪМПИНГ
05-06-2010 - 15:03:19
Рокуол, спомни си че Япония също премина по този път, Корея е в края на това джърни. Сега е ред на Китай и Индия, пък кой знае, може след тях да сме ние. Не унивай и дъмпинг му е майката.*beer*
Re: ДЪМПИНГ
05-06-2010 - 15:18:57
avatar
Къв дъмпинг като цените са му същите.Нека направи като мене-до днеска толкова от утре по-надолу!А и цените му са като на рязания гнайс.На тая цена ще се купя естествения камък.А и мушела ,варовика и мрамора не са много по-нагоре.
Чух ,че некакаъв продавал циментови плочки на цената на Бразилски и Кубински гранит.Бах ти пазарната икономика.
Re: ДЪМПИНГ
05-06-2010 - 17:59:43
avatar
Quote
[b
фло[/b]]
Пазара или прекупвачите,дето не харесваш правят един производител ефективен!Това са пластментни канали към пластментните точки.Маркетологията е нещото ,на което човек задължително трябва да обърне внимание щом е решил да излезе на пазара,пък ако няма време или не вдява да си наеме маркетингов консултант,да му направи маркетингов план.Не е работа още на българския чорбаджия да се изявява и като дизайнер!

ФЛО, мисля че пропускаш нещо съществено за БГ "маркетологията"

1. Прекупвачите (или дилърите) в БГ не са складови бази с възможности и желание за инвестиции и поддържане на складови наличности. Желанието на последните прекупвачи, с които се видях - строителен хипермаркет (според тях) или по-скоро верига от 3-4 бакалии за строителни материали (според китайския стандарт), беше, да имат доста солидна отстъпка от Ex Works цените, като в тази цена с отстъпка, по някакъв весел начин, трябваше да е включен и транспорт до базите им в няколко града. В допълнение на цената искаха да получат стоката безплатно (АКА на отложено плащане), в количества, които те пожелаят (което тотално скапва всякакви логистични сметки), като за капак да заплащат само продаденото и то след като го продадат.

Най-веселото в цялата история е, че ако не успеят да продадат някаква част (което би следвало да си е изцяло техен проблем, щом са си избрали и поръчали конкретни продукти) и искат да я подменят с нещо по-продаваемо, връщането на този "излишък" също ще е за моя сметка. Да не говорим, че не се знае, в какво състояние ще върнат продуктите след няколко месеца по складове и стелажи.

Подобни са условията и в по-истинските хипермаркети, където производителите кредитират солидно и за дълъг период доста по-заможните от тях разпространители.

2. Българският"чорбаджия" в твоя смисъл, е човек, който не работи, не може да работи и само се бърка, без да разбира. Не знам какъв опит имаш, но далеч не всички са зад лаптопите и с броениците в ръце, а дори и да са не е задължително да са супер некомпетентни.

Това, че някой прави и продава сам, не значи че след 8-ми клас е хванал правата лопата и не може да схване тънкостите на "маркетологията" и се опитва да открие топлата вода. Представи си, че може да има и друг вариант - да е продавал, да се е занимавал с маркетинг, да е карал фирмена кола с фирмен телефон и костюм, да е минал обучение по продажби, маркетинг, POP, POS, Selling Skills .... и чак след това да е почнал да произвежда нещо. В подобен случай едва ли му трябват консултанти, нали ???
Относно дизайнерската страна - ако всеки разсъждава като теб и дизайнерите са дизайнери, а механиците механици, нямаше да има доста известни марки, които са започнати от хора, които не са мислили като теб и са правили ТОЧНО това, което не им е работа вместо да :
1. продължават да поправят счупени вносни пиана (Yamaha) - тоя нахал след като почнал да прави пиана после пък взел и мотори да прави
2. да станат водопроводчици като бащите си (Porsche)
3. да си работят като монтьори (Lamborghini)
4. да продължава да чисти съблекални (Стивън Кинг)
5. да си работи в китайския ресторант за $2.30 на час (Dell)
6. да поправя дрехи или да си шие в гаража и да ги продава на капака на колата си цял живот (Tommy Hilfiger )
.
.
.
Всички тези са хора, които не слушали и не са си гледали работата явно.


3. " това ...,че сам си ги прави и продава е най-големия организационен недостатък на българското производство - занаятчийството или манифактурата "
При вече споменатите условия на търговско "представителство", едва ли някой би се съгласил, освен ако няма необикновено дълги позиции или просто иска да фалира по-бързо. Като говорим за манифактура и занаятчийство - OCC и WCC са само 2 от примерите, които оспорват твърдението ти.

Малката производителност не означава непременно лошо качество и слаб мениджмънт.
От това долу са произведени само 3 броя, а хората, които ги правят, най-нагло си ги продават сами *bow* *ok*




Приемам мнението ти ФЛО, но нека не стигаме крайности smoking smiley

Rockwall Stone - Изкуствен Камък & Естествена Kрасота





Редактиран 5 път(и).Последна редакция на 2010-06-05 18:49 от rockwall.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход