Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

изолация на ремонтирана селска къща

Публикувано от gurgata 
Re: изолация на ремонтирана селска къща
06-02-2010 - 01:51:21
Quote
фло
Quote
lubo58
Пак изниква въпрос. Казаха ми че камъка може да се зида с каменно брашно, не знам доколко е вярно. искам разтвора между камъните да е с бял цвят.
"шопски зид" ха, какво е това , аз съм от моретооооооо, преведете

:]Шопския зид за форума е символ на циганската изобретателност да обясняват некадърното изпълнение на зида! Една закачка от миналогодишен епизод с един изхвъргач-инвеститор и неговата бригада от "мангали-професионалисти",които му бяха направили зида ,както и 3 годишно дете не би го направило-тухла върху тухла без застъпване и кръстосване /видимо по снимки/и му заявили,че така се прави най-якия зид на тухли единички,наречен шопски зид!Много се смях тогава!
По въпроса за каменното брашно. За да е с долу-горе добра якост на 4 колички каменно брашно се слага 1 торба /50кг/ цимент.Можеш да комбинираш цимента сив и бял 2:1 или да сложиш по-малко цимент и 5 -10 кг гасена вар. Тогава след изсъхване придобива бял ,на естествен камък цвят!
Г-н Фло, имам идея за чието реализиране се нуждая от Вашата помощ и съдействие. Ако е възможно да се открие(най-добре от самия Вас) отделна тема в която всички да могат да задават въпроси относно бетона, варово-циментови разтвори и пр. Така ще могат да получават компетентното мнение на професионалния "бетониер". Същото се отнася и за Иво Нов Дом и Мастеркам или Мастеркард беше? Те естествено ще отговарят по въпросите за камините. Следя форума с интерес и забелязвам че десетки ценни съвети потъват в дебрите на форумния архив. Може би трябваше да се сетя малко по-рано за това, но и сега не е късно. Аз самия имам записани доста полезни съвети които един ден може би ще ми влезнат в употреба, но не е зле горната идея да се осъществи ASAP.
С уважение: не се чете.
Re: изолация на ремонтирана селска къща
06-02-2010 - 02:29:44
Mr.Nasko.Stoykov !
Sir,струва ми се ,че това ,което предлагате няма да е добро за форума! Влезем ли в някакви рамки и профилирани теми ще загубим многообразието на въпросите касаещи строителството.Често пък на някой проблема е чисто индивидуален и изисква определена конкретика.Харесвам в дискусиите споровете и възможността ,човек дори и ако не научи нещо ново ,то поне да се замисли и да се сети нещо забравено или пък за стигне до свое решение. В този смисъл съм против мнения от позиция на крайна инстанция-винаги има нещо ново или новото е добре забравено старо! Затова приветствам всяко мнение и дори спор в тази тематика на раздела ! Дано да съм бил ясен!*drink1*
Re: изолация на ремонтирана селска къща
06-02-2010 - 11:46:10
какъв е обема на стандартната количка?
моята е 90литра
Re: изолация на ремонтирана селска къща
06-02-2010 - 13:05:22
Quote
lubo58
какъв е обема на стандартната количка?
моята е 90литра

Става! Някой и друг литър разминаване въобще не представлява проблем! Виж,ако трябваше да изчисляваме молни концентрации-мол,милимол щеше да е по-трудно:],щото трябваше да почнем с атомно тегло,молекулна маса и ... не му се вижда края!

Като цвят и подходяща зърнометрия за целите на зидането с камъни,каменното брашно от кариерата до /малко след/гр. Девня е със задоволително качество,щом си от морето!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход