Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Бойлер + програмируем таймер = икономия

Публикувано от Ivo.NovDom 
Re: Бойлер + програмируем таймер = икономия
02-01-2010 - 23:39:12
Чаро, хубаво ме подсети за дежурното осветление - точно така е - често забравяме да го пуснем, често го забравяме включено за цял ден и често децата се дразнят когато ги накарам да отидат да "щракнат" ключа. Тази седмица ще го инстална. Даже ще те хвана да помогнеш за схемите, нали и без това ще се виждаме по работа. spinning smiley sticking its tongue out
Re: Бойлер + програмируем таймер = икономия
03-01-2010 - 09:08:58
[www.mikimak.com]

Вземи това... и звънни по-отраншко, че във вторник или сряда съм ангаже*ok*
Re: Бойлер + програмируем таймер = икономия
03-01-2010 - 09:52:55
Иво вземи молива и смятай, не може да си икономисал 100 кинта само от бойлера, не въвеждай в заблуждение широката публика. Да някога имаше смисъл да се съобразяваме със дневната и нощната тарифи, но сега го обесмислиха - таксите за пренос и достъп на електоенергията са еднакви и за двете тарифи и разликата им е около 5 стотинки. А сега да смятаме 100 лева X 100 стотинки = 10 000 стотинки / 5 стотинки = 2000 КВт. Ебаати и бойлера ако само той ти яде на месец 2 МВта. По нататък ме мързи да смятам колко часа ще излезе при тебе денонощието и колко дена месеца. Грешката е очебийна. Аз съм с две тинейджърки дето се къпят по 5 пъти на ден непредсказуемо и 500 литра да ми е бойлера пак за мен няма да остане. Многократно съм изпитвал дискомфорта да се къпя със студена вода след тях, голям кеф е особено зимата, Та и аз обичам да чопля подобни автоматизацийки (такава ми е специалноста от техникума)ама само когато има смисъл. За мен сега са интересни технологийте за достъп и упраление на консуматори през интернет всякъкви там GSM базирани системи ми се струват отживелици а това със китайския таймер няма да го коментирам става само да си рисеташ подвсналия рутер. Ти отварял ли си вътре такъв таймер да видиш какво има, аз скоро отварях един и не бих си доверил бойлера на такова устройство, 2-3 киловата са пределни за това реленце вътре и рано или късно ще залепне и ще те "набута жестоко с консумацията" Това последното е шега, надявам се разбираш от шеги !

_________________
Re: Бойлер + програмируем таймер = икономия
03-01-2010 - 10:22:32
Баце, чети наред, не през ред!winking smiley
За 3 месеца, не за един.
Аз съм разглобявал такова автоматче. Няма нищо притеснително. Релето , най много да залепне и бойлера да остане постоянно включен. Тва се хваща много лесно.
Ако това е притеснително, сложи контактор!
Моят бойлер работи час и 45 мин на нощ. Смятал съм го, тва са около 27лв/м- по спомен . Вярно че "студената" вода влизаща в бойлера е с Т 37-40гр. Та така.
Има икономия, не е 100лв/м но и 20 да е... комфорта си е същия. Що да не си ги спестя.
Разликата дневна-нощна е почти 6ст/квч.


В случай като твоя не е лошо да сложиш рекуператорче на канализацията. Ще има смайващ за теб ефект. Вервай ми.*angel*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-01-03 10:24 от чаро.
Re: Бойлер + програмируем таймер = икономия
03-01-2010 - 17:23:40
Ч*Н*Г Момчета,
Абе, аз ли още не съм изтрезнял или...

Quote
чаро
Моят бойлер работи час и 45 мин на нощ. Смятал съм го, тва са около 27лв/м- по спомен . Вярно че "студената" вода влизаща в бойлера е с Т 37-40гр. Та така.
Има икономия, не е 100лв/м но и 20 да е... комфорта си е същия. Що да не си ги спестя.
Разликата дневна-нощна е почти 6ст/квч.

2часа * 30дни * 6 стотинки = 360 стотинки = 3,60лв. Все е нещо. За три месеца се "избива" таймера".*drunk*

Ако трябва да сме прецизни, това е в сравнение с алтернативата да загряваме бойлера САМО на дневна.
Re: Бойлер + програмируем таймер = икономия
03-01-2010 - 17:47:35
Е обърнахте го на...
Помисли малко кво си пропуснал! Бойлера ми не е 1 киловат!*smiley_ahh*
И помисли колко време ти се загрява твоя, 80литров. Аз го грея толкоз, щот водата която влиза в него е почти топла.
Ти си сметни колко трябва да работи обикновен бойлер за да загрее вода от 5-6гр до 80гр и го сметни ПО МОЩНОСТА НА нагревателя, по часове, дни, пари....... Естествено че разликата идва от сравнението дневна-нощна. Освен това отпада нуждата от дежурен по бойлер. Баси.
Предполагам всичките тука сте на ТЕЦ и само си чешете езиците. Аз му се чудя и на Иво и на себе си и на други...
Ти споделяш безплатна информация и опит в някви форуми, те, разните катили си правят, аре...:g:
Не се учудвам що всички можещи и разбиращи спряха да пишат в тоя форум. Останаха само безделниците, които типично по балкански се гледат в чуждата паница и викат цъ-цъ, да бе, да.
Re: Бойлер + програмируем таймер = икономия
03-01-2010 - 18:36:04
Е Чаро ма ти много се палиш бе човек, теоретически сте прави, но на практика дискомфорта от това да останеш в някой момент без топла вода не си струа тази икономия. Не всички сме на ТЕЦ и не си чешем езиците, въпрос на навици, ние дойдохме от там където топлата вода никога не спира и е невъзможно да източиш какъвто и да е бойлер и сега е трудно да се влезе в режим на икономии на топлата вода, по-добре да пропусна сутрешната си бира, но от водата няма да икономисвам за сега. Става дума за некви си там 20-30- тина лева на месец, на мен ми се струва некриетивно. Наздраве !sad smiley

_________________
Re: Бойлер + програмируем таймер = икономия
03-01-2010 - 18:57:37
Във връзка с "икономичния режим" на бойлерите...поне от 80-те години насам вече няма бойлери с вградени релета за време.Преди е имало-точно заради нощната тарифа.Легионелата е открита през 77-а и са трябвали 4-5 години,за да се спре монтирането на каквито и да е системи по бойлерите.позволяващи температурата на водата да спадне под 70-80 градуса в рамките на денонощието.Това е особено валидно за бойлерите,ползващи директно изворна вода.До колкото тази в градските водопроводни мрежи се хлорира понякога,рискът е по-малък,но и там го има.
Re: Бойлер + програмируем таймер = икономия
03-01-2010 - 19:33:08
*drink1*Много хубаво подсещане,и аз се сетих,че имам един таймер с формата и големината на автоматичен предпазител за ел .табло и ще си го сложа,доколкото си спомням беше към70 лв.! Обаче са сещам също ,че ми е голям проблем твърдостта на водата и камъка,който се отлага на нагревателите,защото съм напъхал бойлера в една ниша и свалянето му си е трудно.Като се натрупа котлен камък таймера се обезмисля,та ще е интересно някой да предложи просто решение за предпазване от котлен камък! Гледах едни тръби,около 20 см.дълги с някакви иширети вътре за йонообмен,обаче цената им беше към цената на 4 бойлера ,та се разкандардисах!Иначе изглеждаше примамливо за домашно ползване поради малките размери!
Re: Бойлер + програмируем таймер = икономия
03-01-2010 - 19:54:17
Електронните програматори имат и една много хитра допълнителна функция: Включват и изключват хаотично вързано към тях осветление/радио, телевизор/ и така имитират присъствие.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход