Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Има ли мераклии да възстановят 150годишна възрожденска къща?

Публикувано от venciev 
Re: Има ли мераклии да възстановят 150годишна възрожденска къща?
18-11-2010 - 13:20:25
Quote
joker79
Колега фло,и аз не споря за това казах,че според някои "архитекти" наклона за тикли трябва да е максимум 27-28%,а това с канапа го знае всеки втори майстор на покриви.*yes*
Относно залепването на мембраната върху дъски грундирани с битумен грунд минимум на 60-70% съм доказал вече 6-та година(от когато работя така), че дори и без един пирон няма никакво движение нито на изолацията нито на тиклите,за сметка на това само със коването и залепване само на припокриваните места(виждал съм така положена хидроизолация как се вдига от вятъра,а и мога да ти кажа къде е тази къща).

Все пак това си е мое мнение и мисля,
че много от хората в този форум са някакви майстори и се опитват да извлекат някаква информация,а не просто бъдещи инвеститори които се опитват да се избегнат хвърлени пари на вятъра като "daskala".*sos* *book* *beer*


е, аз извадих шублера, защото се цитираха точни стойности, обръщащи каручката един вид..
Re: Има ли мераклии да възстановят 150годишна възрожденска къща?
19-11-2010 - 11:55:03
Виждам,че има развитие по темата...!Реденето на тикли,колкото и да изглежда не толкова сложно нещо,си има някои особености,които само годините могат да потвърдят това....!
Проблемът на Даскала идва от измислените майстори,които казват "колко му е да ги наредим тези тикли.....",Да,ама Не.За съжаление такъв тип майстори излизат доста скъпо на инвеститора.Когато правих моя покрив,следих процеса на работа на доказали се реставратори в такъв тип ремонти и останах изненадан,колко просто изглеждат нещата и колко специфични особености има при полагането на изолиращата мембрана/воалита/,какво се прави за да не се свличат плочите,реденето на самите плочи и т.н.Може да съм видял всичко,но не се наемам да направя подобен покрив.....!
Даскале,пренареждането на плочите ти ще струва около 12лв на квадрат от Майстори като ти гарантирам,че няма да има и капка под плочите.Мога да ти дам координатите им,обади се,ако имаш нужда!
Re: Има ли мераклии да възстановят 150годишна възрожденска къща?
24-11-2010 - 15:01:53
Какво стана Даскале,свърза ли се с хората,до къде я докарахте?
Re: Има ли мераклии да възстановят 150годишна възрожденска къща?
12-05-2011 - 14:24:17
Здравеите, има ли напредък по проекта?

И ако може и аз да се вмъкна с един мой въпрос, но все пак в косвена връзка с темата.
Бихте ли ми казали, моля, кога е най-добре да се положи грубия под при гредоредните конструкции?
Вариантите според мен са 2.
Единият е след като се нареди хоризонталния гредоред, да се наковат дъските на цялата площ, а след това да започне полагането на хоризонталните греди за основа на стените, и така на горе.
Другият начин който виждам, е да се изгради гредореда, и в-у него директно да се позиционират гредите за стените. А в последствие, с дъските да се запълнят подовите пространства на стаите.
Според вас, кой метод е по-правилен и по-характерен за традиционното българско строителство?
Недостатък на първия, според мен, е че м-у гредореда и стените ще има междинна дъска, която може би ще отслаби стабилноста на конструкцията. Но пък за сметка на това, ще се получи по-добро и лесно уплътняване м-у приземния етаж и стаите горе. Докато при втория метод, точно това ще бъде малко проблематично, защото винаги ще има вероятност да отвори фуга по ъглите м-у пода и стените. Би могло от долната страна на гредите за основа на стените, да се направи предварително по един фалц, така че в последствие в него да могат да се подпъхнат дъските, но...
Re: Има ли мераклии да възстановят 150годишна възрожденска къща?
04-07-2011 - 22:02:00
Втория вариант е по-добър и утвърден в миналото. По-стабилно става. За фугите не се коси! Те са чара на античността! А при пърия вариант като наковеш дюшамето и почнеш да градиш скеле и да го местиш навсякъде отгоре му и да носиш кофи с разтвор, и да изтърваш тухли, тесли и длета... ще стане само на дюшаме докато приключиш. Аз ползвам кофражни платна по които се раходжам докато градя следващия етаж. после кова дюшамето, за да не се износва по време на строежа.

zidariq - [www.megaupload.com]
chardak - [www.megaupload.com]
sglobki - [www.megaupload.com]
sglobki2 - [www.megaupload.com]
sglobki3 - [www.megaupload.com]
sglobki4 - [www.megaupload.com]
chardak 2et. - [www.megaupload.com]
Re: Има ли мераклии да възстановят 150годишна възрожденска къща?
07-07-2011 - 16:50:34
Къщата изглежда страхотно smiling smiley
Re: Има ли мераклии да възстановят 150годишна възрожденска къща?
08-07-2011 - 09:15:28
Качи си снимките на по-нормално място.
Re: Има ли мераклии да възстановят 150годишна възрожденска къща?
07-12-2011 - 20:07:40
Бележим напредък на село smiling smiley


Re: Има ли мераклии да възстановят 150годишна възрожденска къща?
11-12-2011 - 14:52:40
Изчетох поне 12-13 страници от темата...евала! Нямам друго какво да кажа!
Евала на ентусиастите!

От Полша, Германия, Турция, Русия и Италия пристигат вратите Борман в София от качествени материали. Евтини интериорни врати от Полша и Германия и солидни блиндирани входни врати Борман от Турция и по проект се изготвят полски и турски кухните от МДФ на Борман в София. А относно цените на вратите им или за вътрешните полски и немски интериорни врати направете запитване, или ако решите нещо да си купувате и търсите солидни входни врати Борман на ниски цени, то можете да разгледате сайтовете ни. Но за сметка на това пък, ако искате да изкарате пари от МЛМаркетинг, то Green Master - продуктите за здраве и красота, както Грийн Мастер е насреща - фирмата за качествени добавки и много и изключително добри продукти за здраве и красота. Никога няма да сгрешите, ако потърсите другия сайт на Борман за врати Борман - София, които са на ниски цени и Интериорни врати Борман - София на добро качество и от сигурна фирма.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход