Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Здравейте всички и да почна по същество...

Публикувано от tao 
Re: Здравейте всички и да почна по същество...
17-10-2009 - 19:36:16
Промяната на фасада е промяна на фасада. За това си пишете за да се намирате на работа, защото няма да стане. Теоретично може да стане, ако всички го решат и променят еднакво цялата фасада, а тук говорим за някакви детски мечти. Промяна на предназначение е да направиш от жилище магазин, или от магазин за дрехи магазин за месо.

Конструктор трябва, ако се разрушават носещи стени, каквито вероятно ще има сред петте. И тук Тао си говори на посоки, защото тогава е строено с греди и то по 30 см. за дългите стени. Могат да се скрият в сложен окачен таван, да не говорим, че само бутането, свалянето и извозването на материала ще е над 10% от предполагаемата цена.

За остъкляване на балкон да скоро не се искаше разрешение, може и да има нещо ново, но пак сме в младежките мечти, защото при над 100 м2 чисто за чий ти е да остъкляваш балкон.

Просто Тао трябвя да прати булката със странните идеи на почивка и да извика родителите си да му кажат какво да прави. Навремето едни комшийчета като се ожениха изрязаха в персийски килим очертания на човешки стъпки и сложиха на изрязаните места стъпки от зелен мокет. По някаква причина им се беше видяло страхотна идея.
Re: Здравейте всички и да почна по същество...
17-10-2009 - 20:24:55
Че тя си е страхотна идеята...Ако се комбинира отдолу със "светещи" плочки,та стъпките да светят в тъмното...
Re: Здравейте всички и да почна по същество...
17-10-2009 - 21:02:16
Абе по страхотна от да ходиш в общината за разрешителни няма, но и с килима беше върхът. Обаче при всички положения е добре да се работи с проект, защото често идеите се оказват неосъществими или се получава нещо грозно в действителност и се започва наново. Или смяташ кухнята, но накрая се оказва, че не ти стигат 5 см. за да вкараш уредите, или се оказва, че печката ще ти е далече от прозореца, а поради неопитност разчиташ, че след като са кръстили едно нещо абсорбатор, то ще ти отвежда миризмите и т.н.
Re: Здравейте всички и да почна по същество...
17-10-2009 - 21:28:48
Виж, сега, Тао.

Според ЗУТ,ЗС, наредбите, нормативните актове и тям подобните....общо взето не би могъл могъл и да пръднеш без съгласието на съседите.
Практиката обаче говори друго.
Скромният ми опит е следният - ако не нарушаваш конструкцията на сградата, не буташ други стени, освен подпрозоречни, тези, пред които имаш балкон, чистиш всекидневно площадката, стълбите и асансьора от строителния прахоляк и се усмихваш на съседите няма да имаш много грижи.

Ще намине един, после друг, като се чуе звука от чука, с канго изобщо не им давай да действат, щото вибрира целия блок и тогава ще се събере агитка и от съседните входове.

Пусни ги да видят какво правиш, че само си сменяш прозорците и изчукваш плочките в банята.

И все пак, през цялото време не забравяй, че голяма част от съседите ти са остъклили балконите си без да са искали разрешение от останалите.

Пробвай со кротце, со благо....

Колкото за проекта, винаги е добре да имаш такъв, а ако правиш отвор в стена или събаряш цяла стена - е задължително за новодомец.

Ако си отдавна в тоя апартамент, познаваш съседите, настроението е различно.
Но ако идваш днес и утре започваш да извозваш камиони със строителен боклук те гледат под лупа.
Re: Здравейте всички и да почна по същество...
18-10-2009 - 13:39:05
Колега Тао, дайте някакви ваши координати или пишете на e-mail: s_s_aleksandrov@abv.bg
Re: Здравейте всички и да почна по същество...
29-10-2009 - 15:38:29
Какво стана с тази сделка и ремонта, който трябваше да започне ?
Тао, дай някакъв сигнал !
Re: Здравейте всички и да почна по същество...
29-10-2009 - 16:06:29
Тао, бих те посъветал за пода да погледнеш корковите паркети. Много са красиви, шумоустойчиви и държат топло. Не се хлъзгат като ламината. Голям кеф е да ходиш бос по него. Цената е/беше около 50лв./м2.
Re: Здравейте всички и да почна по същество...
30-10-2009 - 15:00:06
Пламен Николов Написал:
-------------------------------------------------------
> Тао, бих те посъветал за пода да погледнеш
> корковите паркети. Много са красиви, шумоустойчиви
> и държат топло. Не се хлъзгат като ламината. Голям
> кеф е да ходиш бос по него. Цената е/беше около
> 50лв./м2.


А как се поддържа ежедневно това чудо? eye popping smiley
Re: Здравейте всички и да почна по същество...
30-10-2009 - 15:45:32
Поддържа се,ама нещо не вярвам да струва толкоз евтино.Преди 2-3 години гледах разни коркове...около 100 лева на м2 беше най-читавия модел корков паркет,многослоен,отгоре с някакво покритие.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход