Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отпление с пелети - струва ли си!

Публикувано от mtodorov 
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
26-04-2011 - 19:09:55
хммм не знаех, че все още има хора, които слагат помпите на горещата вода... Фло е напълно прав за тези неща. Не знам защо изобщо това има необходимост да се коментира. Който иска да ги слага на горещата (подаващата)... ние продаваме нови помпи и имаме достатъчно на склад очаквам регулярните ви поръчки *write*

www.multiterm.org онлайн магазин камини на пелети
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
26-04-2011 - 20:35:14
Както го казваш някой ще си помисли, че в миналото помпите са се монтирали на горещата вода, а сега е отживелица. Напротив - в миналото се монтираха на студената вода, защото се работеше с котли на твърдо гориво, при които са възможни прегрявания, но при котли на нафта, газ и пелети няма как да стане и все по често се използват схеми с помпа на горещата вода, че е по-лесно. Но нито имам желание да продължавам спора, нито имам мотив smiling smiley. Нормалната работна температура в съвременните инсталации е 50-70*С, и все повече намалява - термопомпи, кондензни котли излизат на мода. Вашите помпи до колко градуса издържат ?Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2011-04-26 20:53 от LazarG.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
26-04-2011 - 21:35:00
Quote
LazarG
Както го казваш някой ще си помисли, че в миналото помпите са се монтирали на горещата вода, а сега е отживелица. Напротив - в миналото се монтираха на студената вода, защото се работеше с котли на твърдо гориво, при които са възможни прегрявания, но при котли на нафта, газ и пелети няма как да стане и все по често се използват схеми с помпа на горещата вода, че е по-лесно.

Лазаре,неприятното е ,че внушаваш,че при котли на газ,нафта и пелети не може да има прегрявания! Това не е вярно и да се разчита на автоматиката изцяло е голяма грешка.Последен болезнен пример е японската атомна централа,където и основната и резервната автоматика излязоха от строя. Затова за по-голяма надежност и сигурност на безопастността помпата се монтира на студения щранг.По закона на Мърфи има ли възможност да стане беля ,тя непременно се случва!
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
26-04-2011 - 22:14:50
Не, не може, има достатъчно защити. Ако наистина се случи невъзможното, то помпата ще е последното, което ше дефектира и най-малката загуба, повярвай ми *yes*. В Япония дали някой се интересува за помпите? Тръбите от полиетилен издържат на много по-ниска температура и струват повече от помпата, ама колко хора си слагат метални вече?Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-04-26 22:16 от LazarG.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
27-04-2011 - 00:44:53
Проблемът на съвременните инсталации е,че цената расте непропорционално на тяхната ефективност....Ей там е заровено кучето.Не е нормално за десет пъти повече пари да получиш +20-30% ефективност.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!winking smiley
27-04-2011 - 07:42:02
Ами то винаги е било така, така е и с колите, и с телефоните, телевизорите, компютрите - всяко ново нещо струва майка си и баща си (докато има кой да плаща), а след някоя година ти дават 2 за лев или ти подаряват. winking smileyРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-04-27 07:43 от LazarG.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
28-04-2011 - 18:27:08
Например в хотела кадето работя помпите са на изходящата вода.Работят вече 10г. без нито една авария, явно не е проблем да е така.Както казвате всеки ден се въвеждат нови технологи и по надежни.Проблемите идват от самите нас,понеже се правим на майстори който разбираме от всичко.Това си е самата истина за мен.Поговорката каво гласеше,да бе мирно сидяло не бе чудо видяло.Живота ни прави такива да се бъркае навсякаде.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
02-05-2011 - 14:31:15
Кой каза ,че помпите не трябва да се слагат на горещата вода winking smiley -точно там се слагат в голям процент.
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
02-05-2011 - 16:03:08
Айде бе Филма, къде ходиш, ела си кажи думата. че като Дон Кихот се боря тука :]
Re: Отпление с пелети - струва ли си!
03-05-2011 - 13:38:05
Санчо панса идва ,*ok*-Така си е де, по добре помпата да подава към клона,кръга,или зоната.Ссъвременните инсталации са обезопасени от мн високи температури така че помпата е обезпечена.Винаги е по добре един поток да бъде пратен към един консуматор , отколкото да бъде засмукван от консуматора -тя и помпата се оразмерява да може да преодолее някакъв напор и дебит напред работното си колело.Има изключения при някой газови котли ,където се изисква специфичен минимален дебит през котела -тогава помпата си е монтирана на входа на котела от производитела .
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход