Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

С какво да стопля 900 М2 сграда?

Публикувано от др. Иванов 
Re: С какво да стопля 900 М2 сграда?
13-06-2009 - 09:45:45
avatar
Аз какво правя при къщите - спрямо архитектурния проект проектираме отоплението. Оствойностявам в офертата и изпълнявам всичко без котела. Котела клиента си избира на какъв енергоносител да е и остава само да го подвърже към вече изградената индивидуална инсталация. Ако се отдели място - то котелчето може да е на ток, газ, пелети и т.н. и всеки да си решава за себе си.

към joro varna - при пелетите не е нужно да си наемаш огняр, както и да го зареждаш през няколко часа или в точно определен час. Има си автоматизирана система за подаване (аз също мразя да живея, за да обслужвам разни системи в дома).

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: С какво да стопля 900 М2 сграда?
15-06-2009 - 10:49:51
Да, това е някакво решение!
Re: С какво да стопля 900 М2 сграда?
16-06-2009 - 22:44:45
Човек, идея нямаш в какъв филм се вкарваш с общо отпление.. аз бих те посъветвал - индивидуална пелетна камина за всеки собственик... чист вариант... ако желаеш може да помагам, както и със слънчеви колектори...
Re: С какво да стопля 900 М2 сграда?
20-06-2009 - 19:10:36
Да бе, и да изтровим квартала, а в апартамента на покрива да не се живее. Това е София, не на село. Всички проблеми са от празноглавие и дълбокото убеждение на българина, че всички го лъжат, защото ако той можеше щеше да излъже всички. Наясно съм с проблема, защото параджии са ми казвали, че в началото правят общо, а след това почти без изключение го разделят. На всички им излиза много по-скъпо, но са спокойни, че никой не ги краде. Правя стълбищата и коридорите от хубав гранит, стените с итабианска мазибка за 30 лв/м2 и някой ще ми влачи чували с въглища и цепеници. Ще плащат и ще им пукат ушите или ставаме хора, като по света, или с по един камък и в черно море.
Re: С какво да стопля 900 М2 сграда?
20-06-2009 - 21:05:44
Иванов , ти ще си идеалния домоуправител на блока.......
Партийни събрания , домови книги и прочее спомени от миналото....
или ще влизат в пътя или да освобождават......
Това беше в кръга на шегата.....

*beer*
Re: С какво да стопля 900 М2 сграда?
21-06-2009 - 11:25:52
Живях известно време в чужбина, на хубавото дето му викат, който не е ходил. Етажната съсобственост се казваше кондоминио и имаше закон за нея от 200-250 члена. Домоуправителят можеше да налага глоби, по-големи от полицията. За нищо нямаше искам-неискам. Може да си избираш президент, губернатор, кмет, жена, в кондоминиото козируваш и изпълняваш. Като даваш под наем собственото си жилище, останалите трябва да са съгласни, защото не са длъжни да живеят в съседство с 12 китайци в един апартамент/конкретен пример/. Изпращаш писмо с обратна разписка или нот.покана на останалите и след като изтече срока подписвате договора. Имаше 3 асансьора на 2 апартамента на етаж и като мине техника просто сменя каквото трябва без даже да пита собствениците, защото фирмата с която имаме договор носи отговорност, ако нещо стане. Дава сметката и плащаш, ако нямаш пари си търсиш друго жилище, или отиваш накъдето ти видят очите. Буклука го вадиш в 13.00 пред черният вход на апартамента, при служебният асансьор, от 13 до 14 ч. мистачката го сваля в помещение на партера и в 17.00 го вади на улицата, където след 5 минути го събат от чистотата. Ако нямаш възможност да го извадиш в 13 ч., се разбираш с чистачката да ти влезе в апартамента и тя да го изкара. Получаваш сметката на 23 число и до 10 следващият месец плащаш в банка, ако пресрочиш плащаш 10% глоба и лихви, които ти се изчисляват при плащането от банката. А сметката яка, почти колкото наема на апартамент за двама портиери, една чистачка, договор с адвокатска и счетоводна кантора и заплата на домоуправителя и заместника му + всички останали разходи. И така е по целият свят. Тук всеки се възхищава, колко е хубаво в чужбина, ама иска да живее като скот, защото така му харесвало. Аз ще живея в кооперацията и ще има ред, защото не може 1 апартамент да съсипва живота на всички останали. А има и един бивш командир на дивизия, та си имам и заместник. Някой нещо искал - марш в пещерата да си правиш каквото искаш, тук е за хора - нямаш право да даваш уроци по музика, да отглеждаш домашни животни, освен рибки и хамстери, шум до 10 през седмицата и до 12 петък и събота и т.н. Специално съм си взел Договора за кондоминиото за да го гласувам със собственика и който купува, купува с тези условия, може някой да се откаже, но който вземе ще знае, че ще живее нормално.
Re: С какво да стопля 900 М2 сграда?
21-06-2009 - 11:47:20
Иванов , ако България стане уредена и социална държава като тази за която говориш , е само въпрос на време да де напълни с китайци и чернилки , които идват със простотията , смрадните си и гнусните си навици.....
Re: С какво да стопля 900 М2 сграда?
21-06-2009 - 12:23:20


Иванов,
100 % съгласен с теб !

Виж ти как добре пишеш и разсъждаваш в София ...
Не ходи повече в Сънито. Не ти се отразява добре.
Постовете ти от там са еманация на безумието !
Re: С какво да стопля 900 М2 сграда?
21-06-2009 - 12:48:19
термо помпа като вариант ???
Re: С какво да стопля 900 М2 сграда?
21-06-2009 - 13:35:52
Мислих го, но парцела е 250 м2. Питах архитекта и той смотолеви нещо, че няма да има дебит. Имам познати, които ги правят тези инсталации, но не съм говорил още с тях. Евентуално мога да сложа само на моят апартамент, но пак ще остане проблема с трафопост, ако всеки се топли индивидуално.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход