Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена на сутерен

Публикувано от др. Иванов 
Re: Цена на сутерен
23-03-2009 - 10:13:58
Eстествено, че трябва да има мол, заже два, от които единият да работи целогодишно и то покрити молове, не както са го направили Пещера, два етажа открити магазини. Проблемът е, че заради истерията със застрояването в Сл.бряг, а и въобще по морето не могат да се строят големи обществени сгради, спортни и развлекателни сгради. При Плътност 30% за да направиш МОЛ ти трябват минимум 20 дк., а най-големите карата, заключени м/у 4 улици се правят до 16 дк. За да направиш спортна зала - комплекс с басейни, зала за волейбол, баскет, хамбал, там при тази плътност ти отиват 40-50 дк. За голям летен театър поне 15. И затова никой не прави подобни неща, забрани ги държавата. За да направиш МОЛ трябва да му направиш 2-3 подземни етажа, за да строиш по границите на имота.
Затова всички са осъдени да правят апартаменти, били много, били малко, искаш, не искаш, страиш апартаменти. И хората строят.
Re: Цена на сутерен
23-03-2009 - 10:25:41
Доста безумна идея ми се струва ..... Ти би ли си взел определена площ за да продаваш нещо в Мола ?
Защо според теб наемателите на заведения ги няма по това време ?
Или викаш - ти не си от наемателите , а от наемодателите !? smiling smiley
Re: Цена на сутерен
23-03-2009 - 19:07:07
Много ми се иска в няколко изречения да опиша какво е ценното на морския туризъм.Ще спестя квалификациите за онези инвеститори,които съсипват богатството на нацията и на поколенията!
Ценното на морския туризъм е морската вода!
Морската вода е единствената течност на планетата Земя,която има солеви състав сходен до еднаквост със състава на течната фаза на кръвта -кръвната плазма!Морската вода е включена в списъка на средствата за кръвопреливане!
Морските бани,в съчетание с въздуха и слънцето играят голяма роля за увеличаване на съпротивителните на болести сили,модулират имунната система и лекуват редица болести!

Какви молове,басейни игрища и развлекателни дивотии?
Re: Цена на сутерен
23-03-2009 - 19:22:28
Да не дава Господ да ти преливат "кръв" от Сл. Бряг !!! :cry:
Re: Цена на сутерен
23-03-2009 - 20:28:09
Тоя разговор не е за частта строителство и ремонти,но понеже се появи един курортен инвеститор се намесих!Съзнателно или безсъзнателно ограбват и унищожават бъдещето на сегашните и следващите поколения граждани на тая държава!Имало било истерия от презастрояването по морето! Още истерия няма другарю Иванов,защото хората още не знаят какви ще са последствията от еуротрофикацията,но като разберат ви се пише много лошо.Засега държавата е длъжник на обществото,позволявайки безобразията,макар и да е поставила рамката на едно бъдещо решаване на тоя въпрос.
Re: Цена на сутерен
23-03-2009 - 20:36:03
фло,
Каква морска вода? Ние строим на сушата, не ни пречи водата, а и да ни пречи ме можем да преместим морето. Споко. Пишеш едни трудни думи, а не казваш кой гепи кайметата и се притесних, станала делавера без мене. Дай да видим кой прибра богатствата, къде са, защо аз нищо не взех и как да отстраним пропуските. Иначе все ще си седим отстрани и ще се тюхкаме, че сме бедни.
Re: Цена на сутерен
23-03-2009 - 22:09:07
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> фло,
> Каква морска вода? Ние строим на сушата, не ни
> пречи водата, а и да ни пречи ме можем да
> преместим морето.

Ще го кажа просто!Презастрояването извън териториите на традиционните селища товари биологичното разнообразие в крайбрежната зона и бреговата ивица и въздейства на литоралната зона/разбирай плитките води/което променя и характеристиката на качествата на морската вода.Изчезват биологични видове вследствие на човешката дейност/еуротрофикация/.Сега за далаверата!
Далаверата др.Иванов е да топиш в морето децата и внуците си и да ги печеш на слънце и да дишат морския въздух 10-15 дни,като така им помагаш да бъдат здрави през останалата част от годината!Да бъдат здрави и дълголетни,а ти да не влезеш в статистиката на най-ниската/ регионална /продължителност на живота в Европа.
Трябва да знаеш,че като се топите в басейна,пълен с "екологично чисти химикали"с нищо не си помагате,дори си вредите и ефекта от почивката се превръща в неин дефект!
Учените наричат човешката кръв ;" Море затворено в организма"Заради състава!
Морето дава здраве и живот! За какво ти са пари,като си умрял другарю?

п.с. Винаги ме е смущавало мисленето на инвеститорите,че туристите почиват на морето,за да пазарят,да се веселят по дискотеки,плажа да е дискотека и да плуват в басейните! Затова на Сънито леглата са по 2,50 лв.нощувката в този момент и няма гости ,а на Албена има почиващи и сега!




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-23 22:39 от фло.
Re: Цена на сутерен
24-03-2009 - 08:07:13
avatar
Напълно съгласен с Фло.... *ok* *rose* :loveu:

Чест и почитание
Re: Цена на сутерен
24-03-2009 - 15:44:55
Те сладките приказки край нямат, особено когато ми говорите екологични глупости, но въпросът беше за цени.

Една тайфа строители и разбирачи, дето обясняват как трябва предприемачът да продаа за 250-300Е/м2, това което са му построили за 350.

Лично аз предполагам, че за по малък обект цената би трябвало да е 100-120 максимум. Поне върху толкова ще я сметна.
Re: Цена на сутерен
24-03-2009 - 16:44:28
И аз съм съгласен с Фло......... *rose*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход