Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена на сутерен

Публикувано от др. Иванов 
Re: Цена на сутерен
21-03-2009 - 13:56:05
Искаш да ти проектирам фунд. плоча и стените до кота +0.40 ли ?
Re: Цена на сутерен
21-03-2009 - 15:49:43
Не да проектираш, а питах знае ли някой колко ще струва това нещо при сегашни цени и в София. Тук имаше една тема, където някой беше строил къща с проблизителни размери и каза, че мазето или сутерена, не помня точно, му е излезнало със всичко 100Е/м2. На Слънчев бряг преди 3 години, за голяма площ - найд 2000 м2, излезе 60Е/м2 със много изолации и 40 дни работа на иглени помпи по 990 лв. на ден. На Св.Влас при най-високите цени миналата година грубият строеж, вкл. сутерена вървеше 90-120Е/м2, а тук в София преди няма месец един ми искаше 200Е/м2 за грубият строеж. Друг от Хасково, ако му осигуря фургони за хората, по 100-120 и т.н. Една фирма, която строи със сандвич кофпажи го прави за 120Е/м2, но са им много дебели вътрешните стени и плочите отиват на 30 см.
Re: Цена на сутерен
21-03-2009 - 17:04:55
Шампион си !!! :]

Значи издирваме , човека строил в ...... една тема !? :] :] :]

Кога на Сънито са слагали много изолации бе вуйчооооо ?
Бетон и гипскартон с вата - това е Сл. Бряг !
smoking smiley
Re: Цена на сутерен
21-03-2009 - 17:39:01
В Слънчев бряг се строи с най-модерните изолации в света. Това което се слага тук или където и да е другате там не става и за курник. Подпочвената вода излиза на около 1 метър и това не е подпочвена вода на отделни жили, а е продължение на морето. Все едно строиш в езеро. При силни дъждове нивото се изравнява с почвата. Канализацията е с изолазия, защото е 2 м. под нивото на подпочвените води. 650Е/м2 искаше немска фирма за да направи сутерен и един подземен етаж, такива изолоции трябват там, затова и повечето постройки са без сутерени и мазета. С гипс картон се строи, защото туристът се оплаква от всичко, а ней-вече от хул, затова тухлените стени не се използват като негодни. Аз също ще правя всички вътрешни стени с гипс картон и пресована вата. С тухли се прави, само ако са плътни или Кинта ти е колкото искаш и можеш да ги направиш по по 25 см. с дебела мазилка, имаче чуваш жената като реше салатата през 2 зида.
Re: Цена на сутерен
21-03-2009 - 22:42:47
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
Подпочвената
> вода излиза на около 1 метър и това не е
> подпочвена вода на отделни жили, а е продължение
> на морето.
Все едно строиш в езеро. При силни
> дъждове нивото се изравнява с почвата.



:ami: Не е продължение на морето,а е от баирЯ!Преди да стане курорт си е било едно голямо блато,и след някоя друга година пак ще стане такова! Само дето ще стърчат на места някоя и друга бетонна отломка-неми свидетели на великия период на курортната експанзия!
Re: Цена на сутерен
22-03-2009 - 13:04:00
avatar
Малееее,доживях някой да казва ,че на Сънито се строяло добре..... :cry: *stop*
Там се строи като за световно, и смея да твърдя,че всичко е от боклук нагоре.....
Какво от това ,че имало вода?Кой мисли за това?
Спирах локални течове/доста/ и разбрах че дори таксиметрови шофьори са станали инвеститори и изпълнители там....
Ужас!
Отнемало ми е ден за да доказвам на тоя и оня какво трябва да направи,каква изолация да слага и т.н.
Да не говорим ,че бях пуснал тема и за строителство с морски пясък.... eye popping smiley
Сега 80% от сградите стоят и сами се продават,а когато се продадат елате и ми се обадете.....
Под секрет - предлагали са ми бартер - изолация за апартаменти....
Въй докъде я докарахме..... *smiley_ahh*

Чест и почитание
Re: Цена на сутерен
22-03-2009 - 14:03:12
Гогол, слушай добре, ако можеше да направиш изолация на Сл. бряг, говоря за далбоки мазета, сега щеше да с 15-20 млн. в джоба. Аз имах проект за мол, но заради плътноста трябваше да се копае надолу, само до минус 5,60. Германците искаха 650Е/м2 с 5 г. гаранция, което значи, не не могат да го направят, защото това е сграда, 5 години не са гаранция. Изолацията само по себе е нищо, изцяло зависи от подложната плоча, за да не тече фундамента трябва да е 140-150 за 5 етажа, два пъти повече от другаде, защото каквато и изолация да сложиш слегне ли сградата изолацията си отива. Асвен това там водата е агресивна, никави блата няма, а е осолена морска вода, макар и с по ниска концентрация. Много предприемачи се подлъгаха по думите на специалисти и търговци на изолации, и копаха надолу. Сега денонощно им работят помпи.
Кое точно е от бокрук нагоре? Коя сграда там е по-лоша от която и да е в София и другаде? Кой е критерият за да се каже, че една сграда е бокрук? За мене, като разумен човек боклук е всяка преградна стена, правена с тухли, друг смята, че е боклук преградна стена правена с гипс-картон. Инонга поемал влага, ама германците се смяха много на това, защото там било много по-влажно и се строяло саво с итонг и т.н. Защо реши, че предприемачът Пенчо, като строи в София строи качествено, а като строи на Сл.бряг строи некачествено? Мърлячът си и мърляч навсякъде.
Re: Цена на сутерен
22-03-2009 - 17:42:30
avatar
Нека не бъркаме шаха с чилика....
Кой е говорил,че в София също се строи качествено?То никъде няма качество.....
По въпроса дали съм милионер - не съм,но се гордея,че работя разумно и качествено.Оплакване за сега нямам.....Като човек също правя грешки,но се уча от тях и се старая да ги сведа до мимимум....Големите пари не идват от големината на обекта - повярвай ми...
Важното е всички да са доволни и да са си взели парите накрая.Дай пример с обект на който не може да се спре водата - била тя морска,с абразиви и т.н.
За всичко си има технология,и е важно да я спазиш докрай.Доста често се получава някой някой да иска да се спира вода за без пари - е това няма как да стане-нали?
Нима ти харесва форт нокс ,че е изцяло изграден върху блато,че се строи с итонг и стени от гипскартон?Нима всеки в свети Влас има положена каквато и да е била изолация освен ТИ?Вярвай ми доста грешиш ако отговорът ти е -да?
Запознат съм с повечето обекти там/нали ми е район/ и твърдя,че всичко е голяма лапаница....
Като започнем с техническите,снабдителите и няма с кого да завърша.....
Виж първо колите които карат - след това да поспорим... *xxx* *yes*

Чест и почитание
Re: Цена на сутерен
23-03-2009 - 08:25:01
Иванов някой те занася с това Съни...мога книга да напиша за строителните безумия, които са правени там!

Иначе се извинявам за забяването ето виж тук как да "запазиш" файла в друга версия. Показал съм ти менюто на версия 2002, а на по-горните версии е аналогично.

Re: Цена на сутерен
23-03-2009 - 09:05:32
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Гогол, слушай добре, ако можеше да направиш
> изолация на Сл. бряг, говоря за далбоки мазета,
> сега щеше да с 15-20 млн. в джоба. Аз имах проект
> за мол,
но заради плътноста трябваше да се копае
> надолу,


eye popping smiley Невероятна идея!Гениално! Мол на курорта,до морето!Красота!Да му осигурим пълен капацитет на мола е добре да предвидим малък кораборемонтен завод,кейова стена 400 метра за танкери,и като има кей, от другата страна могат да акустират кораби с желязна руда!Като има руда ,един стоманодобивен завод ще освободи БДЖ-то от държавни помощи-печели Иванов-печелим и ние!Мола е копчето на балтона на Сънито!Даааа на курортното дело му трябва размах!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход